این تخم ۸ ضلعی در لانه پرندگان چه می‌کند؟!

بهار گذشته، پرندگان سینه‌سرخ‌ مزرعه‌ای در ایالت ایلینوی(Illinois) روی تخم‌هایی عجیب و غریب نشستند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیویورک‌تایمز، در کنار تخم‌های آبی درخشانی که سینه‌سرخ‌ها گذاشته بودند اشکالی متفاوت نیز دیده می‌شد. اگرچه رنگ همه‌ی آن‌ها یکی بود برخی از آن‌ها کشیده و بلند بودند و برخی دیگر زاویه‌دار و چندضلعی در واقع انقدر زاویه‌دار بودند که شباهت کمی به تخم پرنده داشتند.

اما دلیل این موضوع چه بود؟
دانشمندان زیست‌شناسی تکاملی در حال ارزیابی این موضوع هستند که چگونه پرندگان تصمیم می‌گیرند چه اجسامی متعلق به لانه است و چه چیزی مهاجم است و باید از لانه بیرون انداخته شود.
به لطف نتایج این تحقیقات که در مجله‌ی( Royal Society Open Science) منتشر شد ما اکنون می‌دانیم سینه‌سرخ‌ها چه فکری در مورد این تخم‌های ساخته شده توسط پرینترهای سه بعدی آزمایشگاه مارک هاوبر(Mark Hauber)می‌کردند. مارک هاوبر، استاد رفتارشناسی حیوانات در دانشگاه ایلینوی است.

او و همکارانش گزارش دادند که هرچقدر تخم‌های تقلبی باریک‌تر بودند احتمال بیرون انداخته شدنشان بیشتر بود اما سینه‌سرخ‌ها در بیرون انداختن تخم‌های هشت ضلعی که قطری برابر تخم‌های اصلی داشتند احتیاط بیشتری نشان می‌دادند. پرندگان هنگام تصمیم‌گیری که چیزی با ارزش است و چه چیزی مهاجم است از قواعد سرانگشتی استفاده می‌کنند که برای انسان‌ها قابل درک نیست.

دکتر هاوبر می‌گوید: پیدا کردن اجسام خارجی در لانه برای سینه‌سرخ‌ها غیرطبیعی نیست. آن‌ها میزبان تخم نوعی از پرندگان به نام گاومرغ‌ هستند. این پرندگان در لانه سایر پرندگان تخم‌گذاری ‌می‌کنند. جوجه‌های آن‌ها در لانه سینه‌سرخ‌ها متولد می‌شوند و با فرزندان سینه‌سرخ بر سر غذا رقابت می‌کنند. سینه‌سرخ‌ها معمولا تخم‌های گاومرغ‌ها را که رنگ کرم دارند و بیضی‌ترند بیرون می‌اندازند. این کار، آن‌ها را تبدیل به کاندیداهای مناسبی برای این آزمایش کرد.

محققان دو نوع تخم‌پرنده مصنوعی به وسیله پرینتر سه بعدی تولید کردند. یک دسته به صورت تصاعدی باریک‌تر می‌شدند و گروه دیگر بیشتر زاویه دار می‌شدند. آن‌ها این تخم‌ها را با دقت رنگ زدند. تا پرندگان بر اساس تفاوت ساختاری آن‌ها را از یکدیگر تمیز دهند. و این تخم‌ها را درون لانه‌های سینه‌سرخ‌ها گذاشتند. هنگام بازدید مجدد محققان بررسی کردند که چه اشکالی توسط پرنده از لانه بیرون انداخته شده است.

سینه‌سرخ‌ها دقت زیادی بر روی قطر تخم‌ها داشتند. اکثر تخم‌هایی که تا ۷۵ درصد شبیه تخم خود پرنده بود را نگه داشته بودند و آن دسته که قطرشان کمتر از ۵۰ درصد شباهت داشت بیرون انداخته شده بودند. اما اشیاء زاویه‌دار به این اندازه بیرون انداخته نشده بودند. در حقیقت تنها زاویه‌دارترین آن‌ها که هشت ضلعی بود هر بار بیرون انداخته شده بود.

به نظر می‌رسد سینه‌سرخ‌ها به متغیرهایی که در طبیعت وجود دارند واکنش نشان می‌دهند. برای مثال تخم "گاومرغ‌ها" عریض‌تر از تخم خودشان است.

دکتر هاوبر با اشاره به تخم‌های زاویه‌دار و نوک تیز می‌گوید: به نظر می‌رسد که آن‌ها در مورد بیرون انداختن این تخم‌ها کاملاً مردد هستند. زیرا متغیری که تغییر داده‌ایم طبیعی نیست. سینه‌سرخ نمی‌داند با آن چه کند، زیرا آن‌ها هرگز برای این موضوع تکامل نیافته‌اند و برای این‌که به اشتباه یکی از تخم‌های خودشان را بیرون نیاندازند آن‌ها را حفظ می‌کنند.

اینکه چه چیزی باعث شناسایی تخم‌پرندگان می‌شود موضوع جذابی است و می‌تواند نشان‌ دهنده‌ی نوع دید حیوانات به جهان باشد و همچنین در آینده به مطالعه مغز پرندگان کمک کند.

دکتر هاوبر گفت: پرندگان نیز مانند انسان‌ها که یک مرکز تشخیص چهره در مغز دارند، یک مرکز تشخیص تخم در مغز دارند. او امیدوار است که اسکن ام آر آی(M.R.I.) به فهم این موضوع که چه چیزی در مغز پرندگان هنگام دیدن این اشیا رخ می‌دهد کمک کند. این تخم‌های پلاستیکی عجیب و غریب می‌توانند ابزار مفیدی برای آزمایشگاه‌ها باشند تا مشخص کنند که پرندگان هنگامی که به لانه خود نگاه می‌کنند چه کاری انجام می‌دهند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • دیدار شاهزاده رضا پهلوی با شماری از مدیران و فعالان سیلیکون ولی
  • وزیر دفاع پیشین آمریکا و فرمانده سابق سنتکام: رژیمی که مردمش را قتل‌عام می‌کند، از درون سقوط نمی‌کند
  • پزشکیان به مردم آمریکا نامه نوشت: ادامه مسیر تقابل، پرهزینه و بی‌نتیجه است
  • ادعاهای مکرر ترامپ درباره جنگ با ایران؛ ۱۳ بار اعلام «پایان قریب‌الوقوع جنگ»
  • افشای هویت زن بی‌حجابی که در ویدیوی صدا و سیما در کنار یک آخوند در خیابان شعار می‌دادند
  • بریتانیا از سرنگون کردن بیش از ۱۰ پهپاد جمهوری اسلامی و استقرار هزار نیروی نظامی در خاورمیانه خبر داد
  • جعفرپناهی، نویسنده و کارگردان، با وجود حکم یک سال حبس از طریق مرز زمینی به ایران بازگشت
  • از لولو به هلو؛ تغییراتی باورنکردنی در سه سال، با کمی آرایش، تغییر سبک زندگی ، رژیم والبته کمی جراحی
  • پشت کودکان پنهان نشوید، بچه‌ها سرباز نیستند، بچه‌ها سپر نیستند
  • گریه و زاری آیت‌الله جوادی آملی در پیام به مردم: بزرگوارید، ما در برابر شما خضوع و احساس کوچکی می‌کنیم
  • +261سخنرانی یک فعال کویتی در سازمان ملل که آنها را شوکه کرد: از اسرائیل بیاموزیم
  • +240شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +205شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +160پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +140مقام اسرائیلی از کشته شدن علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران خبر داد
  • +132سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +127ترامپ: باید «سرطان» جمهوری اسلامی را کامل از بین برد؛ باید جلوی اتمی شدن رژیم «دیوانه» را می‌گرفتیم
  • +124کشته شدن عضو هوافضای سپاه که از ساقط کردن اف-۳۵ می‌گفت
  • +117ویدیوهای روز؛ همسایه به زن استاد بسیجی کشته شده: خوردی؟ حالا باز برو شعار بده
  • +114پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید