بدهی ایران به سازمان ملل از پول بلوکه‌شده ایران در کره جنوبی پرداخت می‌شود

دویچه وله :بدهی ایران به سازمان ملل از منبع پولی پرداخت خواهد شد که در کره جنوبی بلوکه شده است. کره جنوبی گفته است که توافق‌های اصولی در این باره انجام گرفته و تنها باید به صورت نهایی در آید.

خبرگزاری کره جنوبی چهارشنبه ۱۵ بهمن (سوم فوریه) از قول یک مقام دولتی اعلام کرد که این کشور در گفت‌وگو و توافق با ایالات متحده قصد دارد بخشی از دارایی ایران که در بانک‌های سئول مسدود شده، را در ازای بدهی جمهوری اسلامی به سازمان ملل متحد پرداخت کند.


مقام دولتی کره جنوبی گفته است که بخش اصلی این اقدام انجام گرفته و تنها تصمیم‌گیری درباره جزئیات فنی آن باقی مانده است. او گفت که امیدوار است با این اقدام "تهران به صداقت ما" پی ببرد.

جمهوری اسلامی از کره جنوبی خواسته بود که بخشی از بدهی ایران به سازمان ملل از منبع پول‌های بلوکه‌شده پرداخت شود؛ برای این امر لازم است که نخست مبلغ بدهی از ارز کره‌ای به دلار آمریکایی تبدیل شود.

از آنجا که ایالات متحده ایران را از هرگونه معامله‌ای با دلار منع کرده است، کره جنوبی قصد دارد برای پرداخت بدهی ایران از راه‌های دیگری استفاده کند.

در همین حال کره جنوبی قصد دارد موافقت آمریکا را برای صرف بخشی از دارایی ایران برای "مصارف انسانی" جلب کند.

به گفته خبرگزاری کره جنوبی، احتمالا همین توافق موجب شده است که تهران موافقت خود را با آزادی بیشتر خدمه یک نفتکش کره جنوبی اعلام کند. روز قبل (سه‌شنبه) جمهوری اسلامی اعلام کرد که خدمه کشتی، به استثنای ناخدای آن، می‌توانند ایران را ترک کنند.

کشتی یادشده حدود یک ماه پیش توسط سپاه پاسداران به علت "آلودگی محیط زیست" توقیف و به سواحل ایران برده شد. ۲۰ نفر خدمه کشتی، از جمله ۵ نفر تبعه کره جنوبی به طور موقت بازداشت شدند.

با وجود انکار جمهوری اسلامی، این گمانه قوت گرفت که هدف اصلی از این عملیات زیر فشار گذاشتن کره جنوبی برای آزادسازی حدود ۷ میلیارد دلار از دارایی ایران در آن کشور است.   

کره جنوبی بارها گفته که برای پرداخت بدهی خود به ایران آماده است، اما به خاطر تحریم‌های ایالات متحده علیه فعالیت‌های مالی و بانکی ایران، قادر به این کار نیست.
توقیف نفت‌کش به بهانه "محیط زیست"
 کشتی کره جنوبی با نام "هانکون چیمی" که حامل ۷هزار و ۲۰۰ تن مواد نفتی است و ۲۰ خدمه دارد، ۱۵ دی‌ماه از سوی سپاه پاسداران، به علت "نقض پروتکل‌های زیست‌بومی خلیج فارس" توقیف شد.

وزارت خارجه سئول در بیانیه‌ای اعلام کرد که مقامات ایرانی هیچ مدرکی در خصوص آلودگی زیست‌بومی نفتکش در آب‌های این کشور ارائه نکرده‌اند.

خدمه این نفتکش شهروندان اندونزی، میانمار، کره جنوبی و ویتنام هستند و همه آنها در بندرعباس در بازداشت به سر می‌برند.

کره جنوبی اعلام کرد که توقیف نفتکش در تنگه هرمز از سوی سپاه پاسداران با هدف "تحت فشار قرار دادن آن کشور برای آزاد کردن دارایی ایران" صورت گرفته است.

قائم‌مقام وزارت خارجه کره جنوبی در سفر به تهران، به مقامات ایرانی تاکید کرد که نظام مالی کشورش با سیستم مالی آمریکا، پیوند تنگاتنگ دارد و آزادی دارایی بلوکه‌شده ایران به همکاری واشنگتن نیازمند است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.