سپاه می‌گوید دو مرزبان ایرانی را که گروگان جیش العدل بودند آزاد کرده

در چند سال اخیر شمار عملیات جیش‌ العدل کاهش یافته بودبی بی سی :روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه پاسداران می‌گوید دو مرزبان ایرانی که گروگان گروه جیش عدل بودند شب گذشته (سه شنبه)، "در اقدامات موفق اطلاعاتی" آزاد شدند.

جیش‌العدل هنوز واکنشی به این خبر نشان نداده است.


مشخص نیست مرزبانان آزاد شده در چه عملیاتی از سوی جیش العدل گروگان گرفته شده بودند.

جیش العدل در سال های اخیر چند مرزبان ایرانی را کشته یا ربوده و پایگاه های سپاه و بسیج در شهرهای مختلف استان سیستان و بلوچستان حمله کرده است.

حدود دو سال پیش جیش العدل مسئولیت ربوده دستکم ۱۲ تن از اعضای هنگ مرزی میرجاوه، در استان سیستان و بلوچستان را به عهده گرفت. در آن زمان قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه مستقر در سیستان و بلوچستان در اطلاعیه‌ای کم سابقه اعلام کرده بود که نیروهای ایرانی "با خیانت و تبانی عامل یا عوامل نفوذی گروهک های ضد انقلاب ربوده شدند".

پنج ماه پس از ربودن مرزبانان ایرانی در مهر ۱۳۹۷ در مرز میرجاوه و پاکستان، گروه جیش العدل ویدیویی منتشر کرد که در آن مرزبانان در تماس با خانواده‌هایشان نسبت به عدم پیگیری جمهوری اسلامی برای آزادی آنان گلایه می‌کنند.

در آن زمان گروه جیش‌العدل مدعی شد که جمهوری اسلامی حاضر به مبادله این مرزبانان با زندانیان این گروه نشده است. هر چند تعدادی از مرزبانان سوی جیش العدل آزاد شدند.

حکومت ایران این گروه را تروریستی و وابسته به نیروهای اطلاعاتی عربستان سعودی و آمریکا می‌داند. اتهامی که این دو کشور رد می‌کنند. تیرماه سال گذشته آمریکا گروه جیش‌‌العدل را به فهرست سازمان‌های تروریستی این کشور اضافه کرد.

جیش العدل خود را "ارتش عدالت و برابری" و سنی به ویژه در استان سیستان و بلوچستان ایران معرفی می کند. این گروه در موارد متعدد، درگیری‌هایی مسلحانه با نیروهای نظامی و امنیتی ایران داشته است و مسئولیت چند حمله مسلحانه در مناطق مرزی جنوب شرق ایران را هم به عهده گرفته است.

آبان ماه امسال سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد "ملاعمر معروف به عمر شاهوزهی رهبر گروه جیش العدل و دو پسرش" در درگیری با نیروهای پاکستان کشته شدند.

استان سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی ایران در چند سال اخیر یکی از ناامن ترین مناطق مرزی این کشور بوده است. فعالیت گروه های مسلح بلوچ، مرز طولانی با پاکستان، قاچاق سودآور مواد مخدر، تبعیض گسترده و نارضایتی اهالی از مسئولان محلی و حکومت مرکزی و دسترسی آسان به سلاح همگی از عواملی معرفی شده اند که در تضعیف امنیت مرزی موثر بوده اند.

در سال‌های اخیر سپاه پاسداران مسئولیت امنیت مرزهای این منطقه را بر عهده گرفته و با دیگر نیروهای نظامی و امنیتی ایران قرارگاهی مشترک در سیستان و بلوچستان برپا کرده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.