اولین خودروی برقی ایران چه ویژگی‌هایی دارد؟

یورونیوز :شرکت کارمانیا یکی از خودروسازان خصوصی ایرانی اعلام کرده است که سال آینده اولین خودرو برقی در ایران را مونتاژ و وارد بازار می‌کند. این اتومبیل یک خودرو برقی چینی است.

این خودرو چینی در بازار جهانی سودا SA01 و در ایران کارمانیا eK1 نامگذاری شده است.


شرکت آلمانی adac که از معتبرترین شرکت‌های مهندسی خودرو در اروپا محسوب می‌شود، این خودرو را بررسی کرده است.

بر اساس بررسی این موسسه آلمانی این خودرو در تست تصادف بسیار ضعیف عمل کرده و ناامن بنظر می‌رسد.

تست‌های انجام شده نشان می‌دهد که این خودرو قابلیت پیمایش بالایی با یکبار شارژ شدن ندارد و می‌تواند حدود ۲۰۰ کیلومتر را با یکبارشارژ شدن طی کند.

این خودرو فاقد سیستم کنترل پایداری است که سبب می‌شود در پیچ‌های عملکرد مناسبی در زمینه فرمان پذیری نداشته باشد.

موتور الکتریکی این خودرو ۱۰۷ اسب بخار قدرت دارد و گشتاور آن ۲۴۰ نیوتن متر است.

ظرفیت باتری این خودرو حدود ۴۰ کیلووات ساعت است و با برق شهری حدود ۱۰ ساعت شارژ شدن آن زمان می‌برد.

در ایران سیستم شارژ سریع به تعداد کافی وجود ندارد. تا کنون تنها یک واحد شارژ سریع در شهر تهران راه اندازی شده است.

یکی از مشکلات خودروهای برقی در ایران نبود زیر ساختهای لازم است. این در حالی است که هم اکنون در اروپا برنامه گسترده‌ای برای برقی شدن خودروها وجود دارد به عنوان مثال در فرانسه شرکت رنو قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ میلادی هفت خودروی برقی جدید معرفی کند.

هم اکنون مشکلات خودروهای برقی در جهان به قیمت بالای آنها باز می‌گردد. البته همچنان میزان پیمایش با یکبار شارژ شدن زیاد نیست و اکثر خودروهای برقی زیر ۴۵۰ کیلومتر را با یکبار شارژ شدن طی می‌کنند.

زمان شارژ خودروها هم با شارژ سریع حدود یک ساعت است که نسبت به زمان سوخت گیری خودروهای معمولی بسیار بیشتر است.

شرکت‌های سازنده سعی دارند زمان شارژ شدن خودرو را به زیر ۲۰ دقیقه کاهش دهند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +313پاسخ صریح شاهزاده رضا پهلوی به سئوال کسری ناجی خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی
  • +213برگزاری تجمعات در حمایت از «اقدام در همبستگی با انقلاب شیر و خورشید» در شهرهای مختلف دنیا
  • +194دیدار شاهزاده رضا پهلوی و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در مونیخ + ویدیو
  • +188شاهزاده رضا پهلوی: خون زیادی ریخته شده و برای ما راه بازگشتی وجود ندارد
  • +161سقوط جمهوری اسلامی حتمی و اجتناب‌ناپذیر است؛ چه با جنگ چه بی‌جنگ
  • +145شاهزاده رضا پهلوی: هم‌وطنان از من خواسته‌اند نیروهای اپوزیسیون را یکپارچه کنم
  • +145جدال لفظی علی کریمی و علیرضا امیرقاسمی در تجمع ایرانیان لس‌آنجلس + ویدیو
  • +135درگیری لفظی چند ایرانی با کریستین امانپور در رویدادی مرتبط با ایران
  • +132شاهزاده رضا پهلوی: اینکه ساختار ایران جمهوری باشد یا مشروطه سلطنتی، تصمیم مردم خواهد بود
  • +132شاهزاده رضا پهلوی: ماموریتم برگزاری انتخابات آزاد در دوران گذار است؛ به‌زودی جشن آزادی را برپا خواهیم کرد