ارتش میانمار آنگ سان سوچی و دیگر رهبران کشور را بازداشت کرد

رادیو فردا :سخنگوی ائتلاف ملی برای دموکراسی در میانمار اعلام کرد که آنگ سان سوچی، رهبر این کشور همراه با شماری از چهره‌های حزب حاکم صبح دوشنبه ۱۳ بهمن بازداشت شدند.

بازداشت خانم آنگ سان سوچی و یارانش در پی تنش‌های فزاینده بین دولت غیرنظامی و ارتش بر سر انتخابات اخیر در میانمار رخ می‌دهد که نظامیان آن را تقلب‌آمیز نامیده‌اند.


میو نایونت، سخنگوی ائتلاف حاکم بر میانمار در گفت‌وگویی تلفنی با خبرگزاری رویترز عنوان کرد که خانم سو چی، وین مینت رئیس جمهور میانمار، و دیگر رهبران کشور ساعات آغازین روز دوشنبه دستگیر شده‌اند.

وی اظهار داشت: «من می‌خواهم به مردممان بگویم که واکنش شتابزده‌ای نداشته باشند و بر اساس قانون رفتار کنند.»

این مقام میانماری همچنین گفت که تصور می‌کند خود او را هم بازداشت کنند.

خبرگزاری فرانسه نیز گفت‌وگویی میو نایونت انجام داده است که می‌گوید آنگ سان سوچی و وین مینت به بازداشت نیروهای ارتش درآمده‌اند.

وی اظهار داشت: «با توجه به شرایطی که اکنون شاهد هستیم، مجبوریم تصور کنیم که ارتش دست به کودتا زده است.»

بر اساس گزارش‌ها صبح دوشنبه خطوط تلفن در نایپیداو، پایتخت میانمار، قطع شده بود.

رادیو و تلویزیون دولتی میانمار نیز اعلام کرد که دچار مشکلات فنی است و نمی‌تواند برنامه‌ای پخش کند. این رسانه در اطلاعیه‌ای گفت: «با توجه به مشکلات ارتباط کنونی، با احترام به اطلاع شما می‌رسانیم که برنامه‌های معمول ام‌آرتی‌وی و رادیو میانمار پخش نخواهد شد.»

آنگ سان سوچی ۷۵ ساله و برنده جایزه نوبل صلح، سال ۲۰۱۵ در پی بیش از یک دهه زندان خانگی به قدرت رسید.

خانم سو چی که به خاطر مبارزات خود برای دموکراسی در ابتدا چهره‌ای مورد حمایت جامعه بین‌المللی بود طی سال‌های اخیر به دنبال عملیات ارتش میانمار علیه اقلیت مسلمانان روهینگیا و حمایت از این عملیات، وجهه بین‌المللی خود را از دست داد. با این حال او همچنان در داخل کشور محبوبیت بسیاری دارد.

ائتلاف ملی برای دموکراسی انتخابات ماه نوامبر گذشته را در رقابت با یک حزب طرفدار ارتش پیروز شد، اما ارتش این انتخابات را مخدوش دانسته است.

ارتش میانمار روز شنبه در پی بالا گرفتن احتمال کودتا در کشور اعلام کرده بود که بر اساس قانون اساسی عمل می‌کند و از آن تبعیت خواهد کرد.

کمیسیون انتخابات میانمار ادعای ارتش مبنی بر تقلب را رد کرده و تاکید داشته خطای عمده‌ای که منجر به تغییر نتیجه انتخابات شود، رخ نداده است.

قانون اساسی میانمار ۲۵ درصد کرسی‌های پارلمان این کشور را در اختیار ارتش گذارده است. همچنین کنترل سه وزارتخانه کلیدی دولت آنگ سان سوچی نیز به ارتش واگذار شده بود.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • مقام‌های حکومتی برای ملاقات با خامنه‌ای با چشم‌بند به مخفیگاه‌اش در اعماق زمین برده می‌شوند
  • معاون رئیس‌جمهور آمریکا: جمهوری اسلامی هشدارهای واشنگتن را «جدی» بگیرد
  • فردیس ۱۸ دی؛ بازداشت وحشیانه یک زن توسط گارد ویژه که همگی کلاشینکف در دست دارند
  • سخنرانی سالانه ترامپ در کنگره: جمهوری اسلامی در حال تولید موشک‌هایی است که به‌زودی به آمریکا می‌رسند
  • بازیگر پشیمان «کلاه پهلوی»: جمهوری اسلامی سقوط می‌کند؛ رضاشاه و محمدرضاشاه از زمان خودشان جلوتر بودند
  • رسانه‌های اسپانیا از سرکوب، سایه جنگ و بازگشت نام پهلوی به ایران می‌نویسند
  • دونالد ترامپ افکار عمومی آمریکا را برای حمله نظامی علیه جمهوری اسلامی آماده می‌کند
  • ادعای بدون شاهد «مجاهدین خلق» مبنی بر حمله به بیت رهبری + حمله ایرج مصداقی به این ادعا
  • تهران اظهارات ترامپ درباره کشتار معترضان و برنامه موشکی قاره‌پیمای ایران را «دروغ بزرگ» خواند
  • ترامپ در کنگره جمهوری اسلامی را به «ساخت موشک برای حمله به آمریکا» متهم کرد