«اتصال سیم برق» دلیل صدای آژیر تهران؛ ایران از هواپیمایی ترکیه توضیح خواست

محمد اسلامی، وزیر راه ایران "اتصال سیم برق" را دلیل صدای آژیر دانسته استبی بی سی :در پی خودداری خلبان هواپیمای شرکت هواپیمایی ترکیه از فرود در فرودگاه تهران، وزارت راه ایران خواستار توضیح این شرکت شده؛ همچنین 'اتصال سیم برق ' علت برخاستن صدای آژیر در پایتخت در نیمه شب جمعه عنوان شده است.

محمد اسلامی، وزیر راه ایران می‌گوید شرایط برای فرود این هواپیما عادی بوده و "از سازمان هواپیمایی خواسته‌ام که شرکت ترکیش‌ایر را بابت این اقدام خلبان بازخواست کند."


آقای اسلامی به خبرنگاران گفته است: "شنیده شدن صدای آژیر به دلیل اتصالی یک سیم برق بوده ولی بعدا این صدا خاموش شد و هیچ ارتباطی با اتفاق رخ داده، نداشت."

تورج دهقانی زنگنه، رئیس سازمان هواپیمایی ایران هم گفته است: "مراتب اعتراض خود را به ترکیش‌ایر و سازمان هواپیمایی ترکیه اعلام می‌کنیم."

نیمه شب جمعه فرودگاه امام خمینی تهران از تغییر مسیر ناگهانی پرواز استانبول به تهران خبر داد و این هواپیما به سوی باکو حرکت کرد.

این همزمان بود با شنیده شدن صدای آژیر قرمز در مناطقی از غرب تهران که برای مدتی هم ادامه داشت.

پس از این اتفاقات، وبسایت سازمان انرژی اتمی ایران و بسیاری از فرودگاه های این کشور برای کاربران خارج از این کشور از دسترس خارج شد.

دلایل متفاوتی توسط مقامهای ایران برای این آژیر اعلام شد از جمله "نشت آب در سازمانی واقع در شهرک آزمایش" و همچنین "بدی هوا."

تورج دهقانی زنگنه، رئیس سازمان هواپیمایی ایران گفته: "خلبان ترکیش‌ایر دو فرودگاه آلترنیت (جایگزین) داشته که یکی اصفهان و دیگری باکو که دومی را انتخاب می‌کند بنابراین کار خلافی نکرده؛ اما به دلیل فضای رسانه‌ای ایجاد شده در ترکیه پس از این اتفاق، موضوع را از ترکیش‌ایر و سازمان هواپیمایی ترکیه پیگیری خواهیم کرد."

شاید اشاره او به فضای بعد از سرنگونی هواپیمای اواکراینی توسط موشک سپاه پاسداران در زمستان گذشته باشد که به کشته شدن تمامی ۱۷۶ سرنشنین این هواپما منجر شد و هنوز این پرونده باز است.
درآمد ارزی برای عبور پروازهای خارجی از آسمان ایران بر اساس وزن هواپیما و مسافت عبوری در محدوده آسمان این کشور محاسبه می‌شودپروازهای عبوری از آسمان ایران
محمد اسلامی، وزیر راه ایران به خبرنگاران گفته است: "همسایه‌های ما اصلاً نگاه مالی به پروازهای عبوری ندارند و استکبار صرفاً می‌خواهد ما را زمین بزند و درآمدهای ما را از پروازهای عبوری کاهش دهد."

دولت ایران برای حفط این درآمد کاهش تعرفه پروازهای عبوری را در دستور کار قرار داده است.

درآمد ارزی برای عبور پروازهای خارجی از آسمان ایران بر اساس وزن هواپیما و مسافت عبوری در محدوده آسمان این کشور محاسبه می‌شود؛ این هزینه برای هر یک تن وزن هواپیما، ۴ هزارم دلار در هر کیلومتر است.

شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران، میزان درآمد سالانه ایران را از محل پروازهای عبوری در سال ۹۸ حدود ۱۸۰۰ میلیارد تومان در سال اعلام کرده بود؛ مدیر عامل این این شرکت در شهریورماه امسال (۹۹) گفته بود درآمد ایران از پروازهای عبوری "تاکنون ۶۹ میلیون دلار کاهش داشته است."

سیاوش امیر مکری، مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها گفته است: "قبل از کرونا و سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی، تعداد پروازهای عبوری از آسمان کشور روزانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ پرواز بود اما بعد از کرونا به ۱۳۰ پرواز کاهش یافت و در حال حاضر به ۴۵۰ پرواز عبوری در روز افزایش یافته و به مرور شرایط پرواز عبوری بهتر خواهد شد."

به غیر از سرنگونی هواپیمای اوکراینی، شیوع کووید-۱۹ و بسته شدن بسیاری از مرزها از اواخر اسفند ماه پروازهای عبوری از ایران کاهش داد.

در خرداد ماه شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران اعلام کرد این کشور قصد دارد با ارائه بسته‌هایی شرکت‌های هواپیمایی خارجی را به عبور از آسمان خود تشویق کند؛ گفته شده بود شرکت هواپیمایی بین‌المللی که ایران از طریق پروازهای عبوری بیشترین درآمد را از آنها داشته، مشمول این بسته‌ها می‌شوند.

بر اساس آمارهای اعلامی شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران پروازهای عبوری از آسمان ایران در مهر ماه امسال در مقایسه با مهر ماه سال پیش (۱۳۹۸) نزدیک به ۵۲ درصد کاهش داشت.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۳
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
در صدر اسلام هم همینطور بود. هر الاغی که از صحن کعبه عبور میکرد دو درهم به اصحاب میداد تا بیضه اسلام قدرت بگیرد. اگر هم نمیداد، به زور میگرفتند!
یکشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۳
۷۶
hassan5 - تهران، ایران
وجود ج.ا از زمین و هوا برای ملت ایران مضرر میباشد
دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۱:۱۱
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
اصلا کلا وحی و جبرئیل هم نتیجه اتصال دو تا سیم بوده.
دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۳:۳۲
۴۵
sahandogli - لندن، انگلستان
اسراییل تمام سیستم تدافعی و فرودگاهها را از کار انداخت و هواپیماهای اف 35 داخل مرز ایران شدند و مانور قدرت دادند تا قدرت ایران را محرک بزنند و تا تهران آمدند و اما سیستم دفاعی ایران عاجز ماند از رهگیری آنها چه برسد به ساقط کردنشان. خلبان ترکیه ای کاملا حق داشت و تصمیم درستی گرفت زمانی که سیستم جی پی اس و سیستم های فرودگاهی کار نمی کرد. ایران تمام هواپیماها را از آسمان تهران دور کرد اما به عمد خواست هواپیمای ترکیه را در مرض هدف خودش و اسرییل قرار دهد تا درگیری بین اسراییل و ترکیه شکل گیرد و ایران بنشیند کنار و بخندد چون زورش به اسراییل نمی رسد
دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.