پیام‌رسان «سیگنال» در ایران «فیلتر شد»

رادیو فردا :گزارش برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی و منابع غیررسمی از داخل ایران از فیلتر شدن پیام‌رسان «سیگنال» از روز دوشنبه ششم بهمن حکایت دارد.

وب‌سایت «دیجیتاتو» در این باره نوشت پیام‌رسان سیگنال که پس از تغییر سیاست‌های واتس‌اپ شاهد موج گسترده‌ مهاجرت کاربران بود، در ایران از دسترس خارج شد.


پیش از این در ۲۶ دی ماه نیز پیام‌رسان «سیگنال» به‌دستور «کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه» از فروشگا‌‌ه‌های آنلاین در ایران حذف شده بود.

پس از آن‌که واتس‌اپ به حدود دو میلیارد نفر کاربر خود اعلام کرد برای ادامه استفاده از این پیام‌رسان باید اجازه دهند که داده‌های شخصی‌شان با فیس‌بوک و اینستاگرام نیز به اشتراک گذاشته شود، تنها در سه هفته نخست ژانویه بیش از ۷.۵ میلیون نفر به کاربران پیام‌رسان سیگنال در سراسر جهان افزوده شد و ۲۵ میلیون کاربر جدید نیز به جمع کاربران پیام‌رسان تلگرام پیوستند.

استقبال کاربران ایرانی از سیگنال که به‌گفته کارشناسان از امن‌ترین پیام‌رسان‌هاست، حکومت ایران را به حذف این برنامه از بازارهای دانلود واداشت و اکنون نیز خبر می‌رسد که استفاده از آن نیز نیازمند فیلترشکن است.

از دیگر پیام‌رسان‌ها که ایرانی‌ها در آن حضور گسترده دارند، تلگرام است که علی‌رغم فیلترشدن همچنان از محبوب‌ترین پیام‌رسان‌ها در بین ایرانیان است. آمارها حاکی است که بیش از نیمی از جمعیت ۸۱ میلیونی کشور عضو این پیام‌رسان هستند.

«کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه» که به طور رسمی مسئولیت سانسور و مسدود کردن سایت‌ها در ایران را بر عهده دارد، هنوز واکنشی به این خبرها نشان نداده است.

«کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه» از شش عضو دولتی (وزیر یا نماینده وزیر) به‌ اضافه نمایندگانی از سازمان تبلیغات اسلامی، صداوسیما، نیروی انتظامی و مجلس شورای اسلامی تشکیل شده و ریاست آن با دادستان کل ایران است.

این کارگروه در سال ۱۳۸۸ و پس از تایید مصوبه «جرایم رایانه‌ای» در مجلس ایران توسط شورای نگهبان آغاز به کار کرده است.

مقامات قضایی و دولتی دلیل فیلترینگ گسترده را جلوگیری از دسترسی مردم به وب‌سایت‌ها و شبکه‌های «غیراخلاقی و مستهجن» و «مخالف نظام» عنوان می‌کنند، با این حال شمار قابل‌ توجهی از این مقامات خود در شبکه‌های پیام‌رسان فیلترشده حساب دارند و از آن‌ها برای بیان مواضع خود استفاده می‌کنند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۷۷
hassan5 - تهران، ایران
ملت ایران به ممنوع بودن اخوندی (دوش حمام،مدرسه،دادگستری،رادیو تلویزیون،ویدئو،ماهواره.......)عادت دارند
‌سه شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۴:۴۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • رئیس موساد: تروریست‌ها و فرستندگان ایرانی‌شان را پیدا می‌کنیم و به حسابشان می‌رسیم
  • کارشناس صداوسیما: با توجه به گرانی برنج مردم میتوانند به جای آن جو بخورند
  • ویدیوی دلخراش درگیری جسورانه زوج پیر یهودی با مهاجمان سیدنی و کشته شدن توسط آنها
  • جزایر سه‌گانه؛ آیا چین شیوخ امارات را به روحانیون ایران ترجیح می‌دهد؟ اعداد با شما سخن می‌گویند
  • مدیرعامل ایران‌ایر: ۱۵ میلیون دلار به فرودگاه‌های استانبول، نجف، دبی، جده و مدینه بدهکاریم
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ۲۵ آذر؛ روز مادران ایران (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش شصت و پنجم
  • گسترش قوانین شهروندی کانادا؛ کودکان مهاجران کانادایی متولد شده در خارج امکان دریافت شهروندی می‌یابند
  • تصاویر؛ وضعیت ابر ویلای معروف جاده چالوس بعد از اجرای حکم تخریب
  • ترامپ شهروندان هفت کشور دیگر را به فهرست «منع کامل سفر به آمریکا» افزود
  • یورش کماندوهای آمریکایی به کشتی عازم ایران؛ آیا واشنگتن می‌خواهد چین و جامعه بین‌الملل را محک بزند؟