وال استریت ‌ژورنال: ایران از بمب‌افکن‌ها و ناوهای هواپیمابر امریکا نمی‌ترسد

اعتماد: روزنامه وال استریت ‌ژورنال در گزارشی به بررسی اقدام اخیر امریکا در اعزام جنگنده‌های بی-‌۵۲ و ناوهای هواپیمابر خود به خلیج فارس پرداخته و به رهبران کاخ سفید توصیه کرده آمادگی نظامی خود را برای مقابله با چین و روسیه حفظ کنند و در خاورمیانه آن را هدر ندهند.
 

به نوشته این روزنامه امریکایی، شواهد حاکی از آن است که ایران حالت تهاجمی به خود گرفته است و ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده درخواست نیروی بیشتر دارد. وزارت دفاع امریکا با این درخواست موافقت کرده است.

 
پنتاگون در تاریخ ۱۰ دسامبر اعلام کرد بمب‌افکن‌های بی-۵۲ پرواز «سرزده و بدون توقف» دیگری را از امریکا به سمت خاورمیانه انجام داده و بازگشته‌اند. آنها همچنین یک گروه ناو دیگر را به خلیج فارس فرستاده و یک اسکادران جنگنده را از اروپا به منطقه اعزام کرده‌اند.  پنتاگون اعلام کرد در اقدامی نادر، یک زیردریایی حامل موشک‌های هدایت شونده را به تنگه هرمز منتقل کرده است. ظاهرا تمامی این اقدامات برای متوقف کردن ایران است. اما این همان رویه بی‌اثر و روتین همیشگی است و باید متوقف شود. ارسال پیشرفته‌ترین و گران‌ترین تجهیزات نظامی به خاورمیانه در پاسخ به هر گونه اقدام تحریک‌آمیز احتمالی روش موثر و پایداری برای جلوگیری از رفتارهای ایران نیست.
 
ادامه این روند برای امریکا چیزی جز ضرر مالی ندارد؛ آمادگی نظامی‌شان را از بین برده و نیروی مورد نیاز برای رقابت و بازدارندگی در برابر چین و روسیه را از آنها می‌گیرد.  این روزنامه امریکایی در ادامه می‌نویسد: با شروع روند انتقال دولت در کاخ سفید، کاهش نیروهای امریکایی در عراق و افغانستان و نزدیک شدن به سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی، امریکا نگران تحرکات احتمالی ایران است. پنتاگون باید به اقدامات خود برای حفاظت از پایگاه‌ها و مراکز دیپلماتیک ایالات متحده ادامه دهد.
 
اما تصمیمات اخیر امریکا یعنی استقرار نیروهای بیشتر در خاورمیانه نه می‌تواند بیش از این جلوی ایران را بگیرد و نه خیال متحدان منطقه‌ای را راحت خواهد کرد. نویسنده این مطلب در ادامه ادعا می‌کند که ارتش امریکا قدرتمندتر از ارتش ایران است و البته سال‌ها شاهد بوده که ایالات متحده بمب‌افکن‌ها، جنگنده‌ها و کشتی‌های جنگی خود را هر وقت که خواسته به منطقه اعزام کرده است اما ایران کاملا باتجربه است و این مسائل را در محاسبات استراتژیک خود لحاظ کرده و ترجیح داده قدرتش را از طریق نیروهای متحد خود در منطقه به واشنگتن نشان دهد. ایران حتی در دورانی که تحت فشار شدید امریکا قرار دارد باز هم گاهی به روش‌های مستقیم روی می‌آورد؛ ازجمله در حملات موشکی سپاه به نیروهای امریکایی در عراق که در ماه ژانویه سال جاری میلادی اتفاق افتاد.
 
(اشاره نویسنده به حمله موشکی ایران به پایگاه عین‌الاسد در پاسخ به ترور سردار شهید قاسم سلیمانی است) جالب اینجاست که این حمله پس از تقویت قوای نظامی امریکا در مه ۲۰۱۹ و در حضور یک ناو هواپیمابر امریکایی در منطقه اتفاق افتاده‌اند. 
 
نیروهای نظامی متعارف برای مقابله با حملات نامتعارف چندان کاربردی ندارند، با این حال فرماندهی مرکزی ارتش امریکا همچنان خواستار اعزام این نیروها می‌شود. رهبران غیرنظامی امریکا باید به این درخواست پاسخ منفی دهند و رویکرد کشور خود را برای بازدارندگی در برابر ایران مورد تجدیدنظر قرار دهند، چرا که این رویکرد روی آمادگی نظامی امریکا فشار می‌آورد. مشکلات و نگرانی‌های موجود در مجموعه ناوهای هواپیمابر امریکا به خوبی اوضاع را نشان می‌دهد؛ کاهش سطح آمادگی نیروها، اعزام‌های بسیار طولانی‌مدت و رکوردشکن، خستگی ملوانان و خانواده‌های آنها. مقابله با حملات گروه‌های مقاومت با استفاده از ناوهای هواپیمابر و دیگر تجهیزات فوق‌پیشرفته باعث می‌شود هزینه‌های امریکا بسیار بالا برود و از نظر راهبردی این کشور در موضع تدافعی قرار گیرد. 
 
وال استریت ژورنال در ادامه به دولت ایالات متحده پیشنهاد می‌کند که روی اقدامات ارزان‌تری سرمایه‌گذاری کند که ارتباط بیشتری با رفتارهای ایران در «منطقه خاکستری» داشته باشد. نویسنده ادعا می‌کند که جمع‌آوری اطلاعات بیشتر و فعالیت‌های نظارتی و شناسایی باعث می‌شود هیچ کشوری یا بازیگر غیردولتی در منطقه نتواند مطمئن باشد حملات خود را بدون اینکه شناسایی شود، انجام دهد.  نویسنده این گزارش در ادامه هشدار می‌دهد که ایالات متحده باید تمرکز خود را به جای خاورمیانه بر چین و روسیه بگذارد و می‌نویسد: در بحث چین و روسیه زمان به نفع امریکا نیست.
 
در شرایط جنگی، هر دو دشمن یعنی چین و روسیه می‌توانند خیلی سریع در تایوان یا کشورهای حوزه بالتیک اقداماتی را ترتیب دهند که دیگر برای امریکا جبران‌پذیر نباشد یا حداقل جبران آن بسیار دشوار شود. امریکا باید برای جلوگیری از این مساله نیروهای بیشتری را هر چند به صورت موقت به منطقه هندوپاسیفیک و اروپا اعزام کند تا پکن و مسکو در محاسبات راهبردی خود چندان روی ضربه زدن به امریکا حساب نکنند. هر ناو هواپیمابر، بمب‌افکن و جنگنده‌ای که به خاورمیانه اعزام می‌شود، می‌توانست برای ترمیم اعتبار و بازدارندگی امریکا در برابر چین و روسیه به هندوپاسیفیک و اروپا اعزام شود. امریکا باید توازن را در این زمینه برقرار کند تا به چالش‌های رقابت میان ابرقدرت‌ها فائق آید. به عبارت دیگر، امریکا دیگر نمی‌تواند هزینه اقدامات همیشگی خود در خاورمیانه را  بپردازد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
amirgheryou - تهران، ایران

این گال استراخ ژورنال مدیر مسئولش شریعتمداریه احیانا؟
‌پنجشنبه ۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۷
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
[::amirgheryou - تهران، ایران::]. بیشتر روزنامه ها متعلق به گروه چپ هستن. بعد هم خبر از سایت اعتماد هست! دوما اینکه اگر جفت نکرده بودن سنخنگوی وزارت خارجه سریع نمیپرید وسط قضیه حمله راکتی به سفارت امریکا رو از بیخ تکذیب کنه. سوما هم اینکه اگر نتیجه انتخابات امریکا اونی بشه که باید بشه و ارتباط اخوندها با چپ گلوبالیست قطع بشه، کار تمومه.
‌پنجشنبه ۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۹
۴۴
mahdi moud - تهران، ایران

ایران نیروی هوایی و دریایی درست و با تجربه ای نداره و تمام تلاشش رو روی زمین و تعداد خیلی زیاد موشک گذاشته و اگه هواپیمایی از روی ناو بیاد سمت ایران هزاران موشک سمتش شلیک میکنن و حتا اگه دقت کافی هم نداشته باشن بازم میتونن خسارت سنگینی بزنن .
‌پنجشنبه ۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۳
۷۶
hassan5 - تهران، ایران
بنظرم مقاله خیلی سبک و بی مدرک بود!؟!توان نظامی چین و روسیه کجا ، توان نظامی ج.ا کجا. ابدا قابل مقایسه نیست.ترامپ برای تامین امنیت اسرائیل هر کاری میکند،اگر مطمعن شود که توان اتمی ج.ا میتواند برای اسرائیل در اینده خطرناک باشد،فردو را خواهد زد
‌پنجشنبه ۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۱
۴۱
منتظر الزورو - کپنهاگ ، دانمارک
بعید میدانم واقعا ول استریت ژورنال نوشته باشد: "...نزدیک شدن به سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی...". نوشتن تبدیل کردن مش قاسم به میرزاقاسمی خیلی محتمل تر از "شهید نامیمدن سلیمانی است.
‌پنجشنبه ۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۸
۴۴
amirgheryou - تهران، ایران
[::hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا::]. اگه خدایی باشه باید پشت ترامپ واسته و نزار این حکومتها و گلوبالیستهای جهانخوار مردم ستیز بدون رقیب بتازن. یعنی حالم از رسانه های خودخواه و حکومتهای هزار پدر بهم میخوره. فکر میکنن ملل دنیا موش فاضلابن.
‌پنجشنبه ۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۶
۳۴
Darknet - لندن، انگلستان
یعنی این وبسایت تمام زورش رو زد که بگه قاسم تروریست یه شهید بوده . و کلی نوشت که جمله "نزدیک شدن به سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی." رو مقاله جا بده. و باید بدونید که مردم ایران و امریکا همه با هم قبول داریم قاسم کتلت یه تروریست بود که عاشق بمب گذاری کنار جاده و کشتن مردم بی سلاح بود.
‌پنجشنبه ۴ دی ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۲
۴۸
آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه
هیچ ارتشی نمی تواند گروههای پارتیزانی را شکست بدهد همانطور که هیتلر نتوانست پارتیزانها را شکست بده همانطور که آمریکا در برابر پارتیزانهای ویت کنگ شکست خورد همانطور که شوروی مقابل جنگ پارتیزانی افغانها از پا در آمد . آمریکا هم می داند ککه ایران مثل عراق احمق نیست که بخواهد با آمریکا جنگ مستقیم بکنه بلکه جنگ را به داخل شهرها می کشاند و آنجا خانه به خانه خواهد جنگید و در اینصورت نیروی هوایی و دریایی آمریکا از کار می افتد و تلفات سنگی به پیاده نظام آمریکا وارد می شود ما در عراق هم دیدیم که آمریکا در جنگ با صدام 100 نفر کشته هم نداد اما بعد از سقوط صدام و وقتی جنگهای پارتیزانی شروع شد 4000 سرباز آمریکایی کشته شدند و آمریکا از عراق فرار کرد
جمعه ۵ دی ۱۳۹۹ - ۰۱:۰۸
۴۴
amirgheryou - تهران، ایران
[::آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه::]. فیلمای دهه 70میلادی زیاد میبینی؟ 1000تا هواپیما میریزه آسمون ایران هرچی تاسیسات نظامی و صنعتی رو ا خاک یکسان میکنی میشیم گیه بیسائو. چرا انقدر ضریب هوشیتون پایینه آخه!!
جمعه ۵ دی ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.