فدراسیون جهانی شطرنج: ایران نباید از این رشته به عنوان ابزاری برای جداسازی استفاده کند

رادیو فردا :چندی پس از خبر احتمال تعلیق و محرومیت جهانی فدراسیون شطرنج ایران، دبیر این فدراسیون از عدم تعلیق ایران خبر داد اما گفت که فدراسیون جهانی شطرنج به ایران، به‌ویژه در مورد جدایی‌افکنی بین ملت‌ها و فرهنگ‌ها، هشدارهایی داده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محسن سمیع‌زاده، دبیر فدراسیون شطرنج ایران، روز دوشنبه ۱۷ آذر گفت که فدراسیون جهانی شطرنج به ایران گفته است که باید اطمینان بدهد که از انتشار دیدگاه‌های سیاسی پرهیز می‌کند، به اصول المپیک و فیده احترام می‌گذارد و تاکید کرده است که «این رشته نباید به عنوان ابزاری برای جداسازی یا تحریم استفاده شود.»


او در عین حال این‌گونه خبر داد که «مجمع عمومی فدراسیون جهانی مصوب کرد دیگر هیچ کشوری در رشته شطرنج تعلیق نخواهد شد.»

نایجل شورت، نایب رئیس فدراسیون جهانی شطرنج (فیده)، روز یکشنبه ۱۸ آبان، در توئیتر نوشت که «ایران به دلیل سیاست تبعیض آشکار نسبت به اسرائیل با احتمال محرومیت از فیده روبه‌رو است».

آقای شورت که سابقه مربی‌گری تیم ملی شطرنج ایران را هم دارد، در این زمینه همچنین به وب‌سایت شطرنج ۲۴ گفت: «در حال افزایش فشار بر ایران برای پیروی از قانون هستیم و در صورت عدم موافقت، فدراسیون ایران عواقب آن را خواهد دید».

محسن سمیع‌زاده، دبیر فدراسیون شطرنج ایران، روز دوشنبه درباره آخرین نظرات فیده در مورد تیم ملی شطرنج ایران گفت که در طرح جدید فیده «به فدراسیون شطرنج همه کشورها توصیه شد که به بازیکنان کشورشان بیاموزند تا به اصول المپیک و فیده احترام بگذارند. همچنین شطرنج ملت‌ها، فرهنگ‌ها و سنت‌ها را به یکدیگر متصل می‌کند و این رشته نباید به عنوان ابزاری برای جداسازی یا تحریم استفاده شود.»

وی افزود که «مجمع فدراسیون جهانی شطرنج از ایران خواست که اطمینان دهد در مسابقات رسمی فدراسیون جهانی چنین موضوعی اتفاق نیافتد و علاوه بر آن از مسئولان یا بازیکنان خواسته شود که از تبلیغ مثبت درباره تحریم خودداری کنند.»

آقای سمیع‌زاده افزود: «در طرح مجمع فدراسیون جهانی شطرنج آمده است فدراسیون‌ها از این پس از انتشار دیدگاه‌های سیاسی بر روی پایگاه اینترنتی خود اجتناب کنند، اگر موارد ذکر شده در این طرح نقض شود فدراسیون جهانی می‌تواند فدراسیون متخلف را جریمه کند.»

محسن سمیع‌زاده در پایان با دکر این‌که هم‌اکنون بیش از ۴۰ هزار شطرنج‌باز در فدراسیون شطرنج ایران فعالیت می‌کنند از «استرس‌زا» بودن این جریانات برای «بازیکنان نوجوان و جوان ایرانی» خبر داد.

پیش از این، در ماه ژوئیه، آرکادی دوورکوویچف، رئیس فیده، طی نامه‌ای به فدراسیون شطرنج ایران هشدار داده بود که طفره رفتن از رقابت با ورزشکاران اسرائیلی «مصداق بارز تبعیض در ورزش» است و اگر چنین رفتاری ادامه داشته باشد، او نمی‌تواند مانع از تعلیق فدراسیون شطرنج ایران شود.

فرهاد نیکوخصال، سرپرست فدراسیون شطرنج ایران، در پاسخ به این نامه مدعی شده بود که ورزشکاران ایرانی خودشان برای شرکت در مسابقات تصمیم می‌گیرند و «مسئولان ورزش ایران هیچ دخل و تصرفی در این موضوع ندارند».

اما نایجل شورت، نایب‌رئیس فیده، این توضیحات را رد می‌کند و آن را نشانه اتفاقاتی توصیف می‌‌کند که پشت‌پرده ورزش ایران رخ می‌دهد و حتی برای اثبات ادعای خود، پناهندگی شطرنج‌بازان ایرانی به دیگر کشورها را مثال می‌زند.

غزل حکیمی‌فرد و علیرضا فیروزجا ازجمله شطرنج‌بازان نامداری هستند که طی سال گذشته در واکنش به فشار مسئولان ایرانی برای رویارونشدن آنان با شطرنج‌بازان اسرائیلی تغییر تابعیت داده‌اند.

بر اساس اعلام مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، طی دو دهه گذشته بیش از ۳۸ ورزشکار از ایران مهاجرت کرده‌اند که یکی از مهم‌ترین دلایل آن جلوگیری مقام‌های رسمی از رویارویی آنها با حریف‌های اسرائیلی بوده است
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • رسانه اسرائیلی: پیام‌های تهران از نگرانی نسبت به حمله احتمالی اسرائیل حکایت دارد
  • سرهنگ فراجا: ۲۵ سال سابقه کار دارم اما این لباس مایحتاج زندگی مرا تامین نمی‌کند
  • نماینده قم در مجلس: «آقا صادق» می‌گوید جنگ با اسرائیل قطعی است و به ظهور امام زمان می‌انجامد
  • محسنی اژه‌ای: می‌خواهیم جوری با فساد برخورد کنیم که فاسدان ماست‌هایشان را کیسه کنند
  • پرسش شهره آغداشلو از مسلمانان واقعی: شما که خود را مسلمان میدانید چرا دادخواه فاطمه سپهری نیستید؟
  • جدال بر سر غنی‌سازی در شورای امنیت؛ تهران شروط تیم ترامپ برای توافق را نپذیرفت
  • شیرجه خامنه‌ای در تله جنگ با رزمایش موشکی سپاه
  • رواج عروسی با هوش مصنوعی در ژاپن؛ زندگی با همسر مجازی چگونه است؟
  • اف‌بی‌آی: سعید توکلی که گفته می‌شود رئیس اداره ۱۱۰۰۰ نیروی قدس سپاه است تحت تعقیب قرار دارد
  • نشست شورای امنیت در مورد ایران؛ واشنگتن به تهران پیشنهاد مذاکره مستقیم بر مبنای «غنی‌سازی صفر» داد
  • +173حمایت کاترین شکدم از شاهزاده رضا پهلوی؛ شکدم: خامنه‌ای علاقه‌ای به زنان ندارد و به پسربچه‌ها تمایل دارد
  • +135سخنان کاترین شکدم درمورد گرایشات جنسی خامنه‌ای و همسریابی زینب سلیمانی برای افراد حزب‌الله
  • +122«افشای طرح ادعایی ترور شاهزاده رضا پهلوی؛ ناکامی ائتلاف خونین تجزیه‌طلبان و گروه‌های افراطی»
  • +116حسن آقامیری: وضع سیستان وبلوچستان خرابه، یکی از حضار: تقصیر پهلویه، آقامیری: شما۴۰ساله چه غلطی کردید
  • +103پایان آیت‌الله خامنه‌ای چگونه رقم خواهد خورد؟
  • +97مایک پومپئو: جمهوری اسلامی به‌شدت تضعیف شده؛ ایرانیان نه حکومت دینی می‌خواهند، نه سلطنت
  • +89لحظه اهدای پاداش ۲.۵ میلیون دلاری به قهرمان حادثه تیراندازی سیدنی و سوال غیرمنتظره او + ویدئو
  • +87نوجوان کرمانی با استعداد دوبله حرفه‌ای شنیدنی
  • +79بازداشت شهین محمودی، شهروند دوتابعیتی ایرانی-نروژی، پس از سفر به ایران
  • +63لیندسی گراهام در اسرائیل: ۲۰۲۶ باید «سال از میان برداشتن آدم بد» باشد