یخچال‌های طبیعی آلپ در خطر نابودی تا سال ۲۱۰۰ ممکن است دیگر وجود نداشته باشند

رشته کوه آلپ در اروپابی بی سی :بیش از ۹۲ درصد یخچال‌های طبیعی رشته کوه آلپ در اروپا تا سال ۲۱۰۰ ممکن است نابود شود و دیگر اثری از آنها نباشد.

رشته کوه‌های آلپ در قلب اروپا بیش از ۴ هزار یخچال طبیعی را در خود جای داده‌اند که بسیاری از آن‌ها پیست‌های اسکی مشهوری هم محسوب می‌شوند.


بر اساس تازه‌ترین پژوهش‌ها در دانشگاه ابرستویت ولز، از بیشتر این پیست‌های اسکی و یخچال‌های طبیعی تا سال ۲۱۰۰ اثری نخواهد ماند.

مطالعات و مدل‌سازی این پژوهشگران بر مبنای اطلاعات و پیش‌بینی‌ها در بازه‌ای ۲۰۰ ساله بین سال‌های ۱۹۰۱ تا ۲۱۰۰ انجام شده است.

علاوه بر پیست‌های اسکی، منابع آبی و اکوسیستم ناحیه هم تحت تاثیر این تغییرات قرار خواهد گرفت.
دکتر نیل گلسیر، سرپرست این پروژه مطالعاتی که تحت حمایت اتحادیه اروپا انجام می‌شود، می‌گوید یخچال‌های طبیعی در مورد تغییرات اقلیمی همچون "قناری درون معدن" عمل می‌کنند و نخستین زنگ هشدار برای تغییرات بزرگ‌تری محسوب می‌شوند که در راه است. در گذشته برخی از معدنچیان از قناری برای آگاه شدن از خطر گازهای سمی استفاده می‌کردند. قتاری پرنده‌ای حساس به گازهای سمی است.

دکتر گلسیر می‌گوید: "تغییرات بزرگ‌تری هم بر اثر تغییرات اقلیمی در راه است، ولی ناپدید شدن برف و یخ از کوهستان‌ها یکی از سریع‌ترین و مشهودترین نشانه‌هاست."

بر اساس مطالعات این گروه، تا سال ۲۰۵۰ بخش اعظم یخچال‌های طبیعی آلپ در ارتفاع زیر ۳۵۰۰ متر ناپدید می‌شوند.

رشته‌ کوه‌های آلپ در مساحتی بالغ بر ۲۰۰ هزار کیلومتر مربع در هشت کشور اروپا گسترده شده‌اند و در حدود یکصد قله بالای ۴ هزار متر را در خود جای داده‌اند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +313پاسخ صریح شاهزاده رضا پهلوی به سئوال کسری ناجی خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی
  • +213برگزاری تجمعات در حمایت از «اقدام در همبستگی با انقلاب شیر و خورشید» در شهرهای مختلف دنیا
  • +194دیدار شاهزاده رضا پهلوی و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در مونیخ + ویدیو
  • +188شاهزاده رضا پهلوی: خون زیادی ریخته شده و برای ما راه بازگشتی وجود ندارد
  • +161سقوط جمهوری اسلامی حتمی و اجتناب‌ناپذیر است؛ چه با جنگ چه بی‌جنگ
  • +145شاهزاده رضا پهلوی: هم‌وطنان از من خواسته‌اند نیروهای اپوزیسیون را یکپارچه کنم
  • +145جدال لفظی علی کریمی و علیرضا امیرقاسمی در تجمع ایرانیان لس‌آنجلس + ویدیو
  • +135درگیری لفظی چند ایرانی با کریستین امانپور در رویدادی مرتبط با ایران
  • +132شاهزاده رضا پهلوی: اینکه ساختار ایران جمهوری باشد یا مشروطه سلطنتی، تصمیم مردم خواهد بود
  • +132شاهزاده رضا پهلوی: ماموریتم برگزاری انتخابات آزاد در دوران گذار است؛ به‌زودی جشن آزادی را برپا خواهیم کرد