اردوغان تغییر لحن می‌دهد: گفتگو با ملک سلمان و پیشنهاد مذاکره با اتحادیه اروپا

 رجب طیب اردوغان و ملک سلمان قبلا روابط گرم‌تری داشته‌اند رادیو فرانسه :به مناسبت آغاز اجلاس سران گروه بیست (G20) که امسال با میزبانی عربستان برگزار می‌شود، رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در گفتگویی که "نادر" توصیف شده با ملک سلمان پادشاه عربستان تبادل نظر کرد. اردوغان همچنین در پیامی درون حزبی، لحن آرام‌تری گرفته و خواستار گفتگو با اتحادیه اروپا و "همکاری عمیق‌تر با کشورهای دوست" شده است.

روز شنبه ۲۱ نوامبر/اول آذر، سایت رادیو تلویزیون دولتی ترکیه نوشت: "اردوغان و پادشاه عربستان سعودی توافق کردند کانالهای گفتگو را برای بهبود روابط دوجانبه و حل مشکلات باز نگه دارند"...


سایت العربیه، متعلق به دولت سعودی نیز خبر داد که "ملک سلمان بن عبدالعزیز آل سعود پادشاه سعودی، عصر جمعه  با رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهوری ترکیه تماس تلفنی برقرار کرد". هیچیک از دو طرف نگفته‌اند که برای این گفتگو چه کسی پیشقدم شده است. نزدیک به یک سال و نیم پیش نیز اردوغان و ملک سلمان به مناسبت عید فطر با یکدیگر تماس تلفنی داشتند.

گفتگو بین دو رهبر در حالی صورت می‌گیرد که رقابت منطقه‌ای عربستان و ترکیه شدیدتر از همیشه است. این رقابت‌ها بعد از واقعه قتل جمال خاشقجی (۲٠۱٨) که در کنسولگری عربستان در استانبول رخ داد، گاه به مرز خصومت رسید. رسانه‌های ترک صریحاً محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان را مسئول اصلی جنایت دانستند و اردوغان نیز بدون اینکه از کسی اسم ببرد گفت که دستور قتل در "سطوح بسیار بالای حکومتی" صادر شده است.

عربستان و ترکیه هر دو داعیه رهبری معنوی مسلمانان سنی جهان را دارند. در سالهای اخیر، پشتیبانی ترکیه از اخوان‌المسلمین و همراهی‌اش با قطر، سعودی‌ها را عصبانی کرده است. در زمینه اقتصادی نیز رقابت دو کشور شدت گرفته. به تازگی عربستان، فعالیت گسترده‌ای را برای تحریم کالاهای ترک آغاز کرده است.
پیامی برای اتحادیه اروپا
هم‌زمان با شروع اجلاس گروه بیست، رجب طیب اردوغان در پیامی به کنگره حزب خود – حزب عدالت و توسعه – گفت: "ماخواهان همکاری عمیق‌تر با دوستان و متفقین‌مان هستیم"...

به طور کلی محتوای این پیام اردوغان لحنی آشتی‌جویانه دارد و نسبت به سخنان پرغیظ و خشم هفته‌های اخیر وی بسیار ملایم‌تر به نظر می‌رسد. در یکی دو ماه اخیر، رئیس جمهوری ترکیه اظهارات بسیار تندی علیه کشورهای اروپایی، امانوئل ماکرون، ارمنی‌ها، یونانی‌ها، آمریکایی‌ها و... داشته است. اما اینک پس از مدت‌ها، وی صحبت پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا را پیش کشیده و گفته است که "ما آینده خودمان را در اروپا می‌بینیم". در حالی که ترکیه و اتحادیه اروپا بر سر منابع مدیترانه شرقی و وضعیت قبرس اختلافات زیادی دارند، اردوغان گفت: "ما از اتحادیه اروپا انتظار داریم که به وعده‌هایش عمل کند و در قبال ترکیه تبعیض قائل نشود، یا حداقل به ابزاری برای دامن زدن به خصومت‌ها علیه ما تبدیل نشود".

اردوغان در پایان تأکید کرد: "ما فکر نمی‌کنیم مشکلی با کشور یا نهادی داشته باشیم که از طریق مذاکره و دیپلماسی قابل حل نباشد". او همچنین گوشزد کرد که ترکیه می‌خواهد از روابط قدیمی و تنگاتنگ با آمریکا استفاده کند.

اردوغان گفت: "ما نمی‌توانیم کشورهایی مثل ایران و روسیه را که روابط دیرینه با ما دارند، از یاد ببریم. ما همچنین روابط بسیار عمیقی با جهان اسلام و جهان ترک‌زبان داریم"...
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۲
Sayet uk - ناتینگهام، انگلستان
من که متوجه نشدم ، دو ساعت قبل مطلبی از اعلام جنگ عربستان به اردوغان ذکر کرده بودید و حالا صحبت از دوستی و. .اگر امریکا بگه بپر عرعرستان و نیمچه کشورهای دوستش میگن چند متر ، به تنهائی آینده‌ای ندارند حتی با دلارهای فراوان.ولی آخرین و بزرگ‌ترین امپراطوریی که ۴۵۰ سال بر کشورهای مسلمان و غیر مسلمان(ارامنه و ...)و قسمتهائی از اروپا حاکم بود و پیش مردم اهل تسنن لیاقت رهبری را دارد ترکیه است ،میدونم تعدادی دوست ندارن گفته بشه ، هنوز اروپا مخصوصا فرانسه بزرگ‌ترین دشمن خود را ترک‌ها میدانند. به نظر من تاریخ دوباره تکرار خواهد شد.راز موفقیت ترکیه این بود که هر دینی و هر زبانی در جامعه یکسان بودند.برعکس ایران.ولی ارامنه نمک را خوردند و نمکدان را هم خوردند.
شنبه ۱ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۷
۳۷
azadi2011 - تورنتو، کانادا
ایران پیش از شما راه دموکراسی و پیوستن به اروپا را خواهد رفت، چون ما با هیچکس دعوا و اختلاف نخواهیم داشت،
شنبه ۱ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۱
۴۴
amirgheryou - تهران، ایران
انقد که این به فکر مردمشه بعید رییس جمهوری در دنیا باشه.
یکشنبه ۲ آذر ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۸
۴۲
rahjoo - مازندران، ایران
[::amirgheryou - تهران، ایران::]. به فکر مردمش نیست چاه فاضلاب نژادپرستیش زده بالا.باید بزودی تخلیه بشه. اگر بفکر یه ملت بودن در ازای کشتن و غارت و ملل اطرافش هست پس بیخود نیس میگم نئاندرتالین شما ترکان عثمانی!یک قدم عقب تر از انسان تکامل یافته.
یکشنبه ۲ آذر ۱۳۹۹ - ۰۵:۴۳
۴۲
rahjoo - مازندران، ایران
Sayet uk.تو عصر انسانیت هیچ انسان تکامل یافته ای بدنبال دین اونهم اسلام که جز دستور قتال و کشتار غیرمسلمان توش نیست نمی گرده! اون امپراتوری هم که میگی راز دوامش در کشتار بی رحمانه ملل ضعیفی چن بالکان و اعراب سرخورده از جنگهای صلیبی و ارامنه همیشه بی دفاع بوده.اینکه بچه های بالکان رو بیارن تو ترکیه بی پدرومادر وحشی بار بیارن بکنن ینی چری.همون کاری که داعش میکرد.اسنان براحتی میتونه عوض بشه توسط دین خشن حجری اسلام و ترکان بی وطن که هر چیزی و جایی رو وسیله می کنن که بیشتر بکشن تا بیشتر بمونن.براشونم چیزی بنام انسان مهم نیست.والی خود خردوغان هم میدونه که عصر حاضر خود ملت ترکیه که نصف به نصف باهاش مخالفن با افکار اسلامی پر از تناقضش. اوونهم مثل بوقلمون هی رنگ عوض می کنه یه بار برا فرانسه هارت و پورت میاد بعدش که میبینه جو علیهش خوب نیست موش میشه.مث حالا.دیگه 20ساله رجب خلیفه ترکیه س دیگه کی میخاد امپراتوری رو کلید بزنه.خودشم فهمیده تاریخش گذشته فقط برا چارتا لمپن مث شما پانچه ترکا جذاب و جیب رجب پر
یکشنبه ۲ آذر ۱۳۹۹ - ۰۵:۵۰
۳۷
azadi2011 - تورنتو، کانادا
[::Sayet uk - ناتینگهام، انگلستان::]. راز موفقیت در کشورگشایی ترکها در گذشته ها بخاطر بیرحمی انها بود، انها همیشه به بچه ها حمله می کردند، و مردم وحشت می کردند، اون 450 سال که می گویی، اینگونه گذشت، ولی در عصر بیداری و دموکراسی که ما اکنون بسر می بریم، آن زخمهای بر جا مانده از دوران طلایی شما هنوز هست، و بیرحمی ها از خاطر نرفته است، در ایران ما هشتاد میلیون انسان بیگناه هستیم، ولی اینبار برای همیشه باید سر جایتان بنشینید، مانند آدم و برابر و برادر زندگی کنید، هجوم و بیرحمی به جایی نمی رسد، دیدی که داعش تان هم جواب نداد!
یکشنبه ۲ آذر ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۷
۶۲
Sayet uk - ناتینگهام، انگلستان
[::rahjoo - مازندران، ایران::]. بله دین و سیاست با هم سازگار نیستند و به بشریت جز تفرقه و جدائی نداشته. به جای یکی شدن کشورهای همسایه با فرهنگی نزدیک و مشترک ،چشم دوختن و التماس به غرب برای کمک مثل دعوت چوپان از گرگ است.به جای تفرقه‌وترک هراسی وترک ستیزی بهتره به نقاط مشترک فکر کرد .به قول استاد برو قوی شو که ضعیف را در این جهان جائی نیست.
یکشنبه ۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۴
۶۲
Sayet uk - ناتینگهام، انگلستان
[::azadi2011 - تورنتو، کانادا::]. به قول شما در عصر بیداری و دموکراسی امروز با دسته گل با تنگ گلاب با روبوسی تسخیر می‌کنند!!!
دوشنبه ۳ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۳
۴۹
Nagonsar - مونیخ ، آلمان
این مغلچه با کاسه گدایش خالی شد حاله به فکر ای افتاده باز نقش تشک را برای اربابهای عربش بازی کنه، از یک تروریست توله مغل چه توقعی است!
‌سه شنبه ۴ آذر ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۷
۴۹
Nagonsar - مونیخ ، آلمان
. جهان ترک‌زبان داریم"......مظورش برادران داعشی در عراق و سوریه و اف'انستان است، جهان زتک جبان، همشون تو یک کامیون.....جا میشن تازه دو سوم کامیون خالی میمونه ولی این مردک میگره جهان ترک زبان
‌سه شنبه ۴ آذر ۱۳۹۹ - ۰۰:۲۰
۴۲
rahjoo - مازندران، ایران
[::Sayet uk - ناتینگهام، انگلستان::]. از نظر تو یکی شدن یعنی برتری ترکان بر ملل و اقوام اصلی منطقه خاورمیانه.دیگه پشت این حرفهای منطقی نمیشه دم خروس رو پنهان کرد.وگرنه خودم اولین کسی هستم که موافق یه اتحادیه کاملا مشترک و فدرال از کشرورهای ترک و عرب و فارس برای زندگی سالمتر حمایت می کنم.مشکل اینجاست که ترکان عثمانی بدنبال اسلامیگری با ریاست خودشون هستن و ایرانیان قالب بدنبال دموکراسی و حکومت لائیک.این مسئله لائیک بودن در ترکیه خیلی طرفدار داره کاش دوباره برگرده به همون سمت. شما ترکان عثمانی اول دست از یک به نعل و یکی به میخ زدن بردارین و رو بازی کنین ایرانیان اولین دوستان شما خواهند بود.
‌سه شنبه ۴ آذر ۱۳۹۹ - ۰۵:۲۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.