خودکشی شش دانش‌آموز در رامهرمز و تلاش برای جلوگیری از انتشار اخبار آن

بی بی سی :دسترسی نداشتن به تلفن همراه برای آموزش آنلاین در زمان شیوع کرونا به عنوان یکی از دلایل اقدام به خودکشی در میان دانش‌آموزان مطرح شده است

چند روز بعد از انتشار گزارش‌هایی درباره خودکشی چند دانش‌آموز در شهرستان رامهرمز، بعضی مقام‌های محلی در خوزستان با تایید این گزارش‌ها از تشکیل گروهی برای تحقیق درباره دلایل این پدیده خبر داده‌اند.


‌هم‌زمان بی‌بی‌سی فارسی دریافته است که رسانه‌ها و مسئولان محلی که درباره این موضوع صحبت یا خبررسانی کرده‌اند، تحت فشار قرار گفته‌اند.

در تازه‌ترین مورد مرگ یک دانش‌آموز دختر ۱۵ ساله در شهرستان رامهرمز به دلیل خودکشی تایید شده است. پیشتر گزارش شده بود که این دختر نوجوان شامگاه جمعه ۲۲ آبان اقدام به خودکشی کرده است.

رسانه‌های محلی و خبرنگاران گزارش داده‌اند که در یک ماه گذشته پنج مورد اقدام به خودکشی دیگر هم در میان دانش‌آموزان رامهرمز رخ داده است.

شهرستان رامهرمز با حدود ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در صد کیلومتری شرق اهواز، مرکز استان خوزستان واقع شده است.
'تلاش برای برکناری مدیری که مصاحبه کرد'
منابع آگاه در این شهرستان به بی‌بی‌سی گفته‌اند که بعد از گزارش‌ها درباره خودکشی چند دانش‌آموز و مصاحبه رئیس اداره آموزش و پرورش رامهرمز، مقامات اداره کل آموزش و پرورش تلاش می‌کنند تا رئیس آموزش و پرورش شهرستان را برکنار کنند.

رحیم رستمی، رئیس آموزش و پرورش شهرستان رامهرمز " اختلافات خانوادگی، تعصبات کورکورانه، تعارضات فکری و عاطفی و عدم پاسخگویی به نیازها و اقتضائات زیستی" را از عوامل شیوع خودکشی در میان نوجوانان در این شهر عنوان کرده بود.

آقای رستمی همچنین گفته بود که دلیل خودکشی‌ یکی از دانش‌آموزان دختر "مخالفت خانواده با تهیه تلفن همراه و عدم امکان ادامه تحصیل" بوده است.

به گفته مدیر آموزش و پرورش رامهرمز از ۲۷ هزار دانش‌آموز این شهرستان دست کم ۴ هزار دانش‌آموز به تلفن همراه برای شرکت در کلاس‌های آنلاین دسترسی ندارند.

همزمان "خبرگزاری خورنا" در خوزستان که اخبار مربوط به خودکشی های اخیر را پوشش داده، تصویر نامه ای را منتشر کرده که در آن سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رامهرمز خواهان "عدم درج اخبار مربوط به خودکشی در رسانه ها" شده است. تاریخ این نامه مربوط به ۱۹ آبان ماه است.
مظنون اصلی: نداشتن تلفن همراه برای آموزش آنلاین
هم‌زمان با شیوع کرونا بسیاری از مدارس ددسترسی نداشتن به تلفن همراه برای آموزش آنلاین در زمان شیوع کرونا به عنوان یکی از دلایل اقدام به خودکشی در میان دانش‌آموزان مطرح شده استر ایران عملا تعطیل شده و آموزش به صورت آنلاین و از طریق شبکه‌ای دنبال می‌شود که آموزش و پرورش راه‌اندازی کرده است.

این شبکه از طریق اپلیکیشن‌ شاد (شبکه آموزشی دانش‌آموز) روی تلفن‌ همراه هوشمند یا تبلت در دسترس است.

از زمان راه‌اندازی این سامانه بارها موضوع دسترسی نداشتن دانش‌آموزان به گوشی موبایل یا تبلت به دلایل مختلف از جمله فقر یا تعصب خانوادگی مطرح و درباره پیامدهای آن هشدار داده شده است.

دو ماه پیش هم خودکشی محمد موسوی‌زاده، دانش‌آموز ۱۱ ساله‌ اهل بندر دیر در استان بوشهر خبرساز شد.

در آن زمان رسانه‌ها دسترسی نداشتن به تلفن همراه را به عنوان یکی از دلایل خودکشی این دانش‌آموز گزارش کردند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۵
پرنده آبی - شیراز، ایران
خب بچه های این سنی خودکشی و اویزون کردن رو از کجا یاد گرفتن ؟؟؟ یه کلیپی دیدم که توی کتابهای درسی از اعدام و دار زدن هم توی کتابها گذاشتن. حقیقت داره ؟؟؟
دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۹
۴۴
amirgheryou - تهران، ایران
الان میگن به فلان مدیا یا نرم افزار ربط داره. یه وقت فکر نکنید از فلاکت وناامیدی و گشنگی و سرخوردگی هست.
دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۸
۴۲
rahjoo - مازندران، ایران
[::amirgheryou - تهران، ایران::]. بدبختی ما از زمانی شروع شد که ترکان و اعراب بدوی اومدن تو فلات ایران. بی تعارف کهنه فسیل .نسل هرچی بدوی خشک باد
‌سه شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۹ - ۰۵:۱۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.