عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران: ایران آماده مذاکره با آمریکا است

العربیه :محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران دوشنبه 9 نوامبر در گفت‌وگو با روزنامه همشهری گفت، ایران آمادگی دارد برای اجرای تعهدات برجام مذاکرات با آمریکا را «در چارچوب 1+5» از سر بگیرد.

صدر در گفت‌وگو با روزنامه همشهری اشاره کرد: «ادعای اینکه هیچ تفاوتی میان بایدن و ترامپ نیست، اشتباه است؛ زیرا در هر صورت این دو نفر نماینده دو حزبی در آمریکا هستند که هر کدام از آن‌ها بخشی از جامعه آمریکا را نمایندگی می‌کنند.»


او در مورد احتمال بازگشت به برجام از سوی دولت بایدن گفت: «این موضع آقای بایدن را می‌توان مثبت تلقی کرد. در طرف ایران هم این آمادگی وجود دارد که در همان چارچوب 1+5 و برجام مذاکرات ادامه پیدا کند تا اجرای تعهدات برجام از سوی تمام اعضا از سر گرفته شود.

این در حالی است که احمد علم‌الهدی امام جمعه مشهد در متنی که شنبه 8 نوامبر منتشر کرد، نوشت که جمهوری‌خواهان و دموکرات‌های آمریکا تفاوتی ندارند و مشکلات ایران فقط با تبعیت از خامنه‌ای حل می‌شود.

امام جمعه مشهد نوشت: «اینطور نیست که اگر جمهوریخواهان آمریکا شکست خوردند و دموکرات‌ها آمدند، وضعیت ما فرق کند.» به باور او دموکرات و جمهوری‌خواه دو روی یک سکه‌اند و مشکلات فقط با تبعیت از خامنه‌ای حل می‌شود.

از سوی دیگر، حسن روحانی و ظریف در اظهارات خود در بامداد شنبه گفتند که بایدن با ترامپ تفاوت دارد و به نوعی ابراز خوش‌بینی کردند که با حضور دموکرات‌ها در کاخ سفید، آمریکا به توافق هسته‌ای بازگردد و فشار تحریم‌ها کاهش یابد.

از سوی دیگر، کمال حسین پور یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ایران تاکید کرد که چه جمهوری خواه و چه دموکرات در آمریکا هر دو یک مسیر را طی می‌کنند.

حسین‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تاثیری در سیاست‌های ایران ندارد، بیان کرد: «چه جمهوری خواه و چه دموکرات در آمریکا یک مسیر را طی می کنند و فقط لحن و شیوه اجرای سیاست‌های آنان متفاوت است.»

وی در ادامه گفت: «ما در زمان حاکمیت دموکرات ها نیز با سخت ترین تحریم‌ها مواجه بودیم و در پایان دولت اوباما برجام به امضا رسید که طولی نکشید توسط ترامپ زیر پا گذاشته شد.»
فرقی میان سیاست‌های بایدن و ترامپ نسبت به ایران وجود ندارد
یک عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی ایران نیز با بیان این‌که تفاوتی برای ایران برای ریاست جمهوری ترامپ و بایدن وجود نخواهد داشت، اظهار کرد: «کسی که از ماهیت تحریم‌ها و ساختار آن در راهبرد آمریکا علیه ملت ما اطلاع داشته باشد می‌داند تحریم‌ها با اجماع حزب دموکرات و جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب می‌شود و این تحریم‌ها نه هیچ‌گاه لغو می‌شود و نه تعلیق.»

وی ادامه داد: «هیچ دولتی در آمریکا قادر به تعلیق یا لغو این تحریم‌ها نیست. این تحریم‌ها مصوبات اجماعی دو حزب در مجلس نمایندگان است و به بهانه‌های فعالیت هسته‌ای ، مسائل حقوق بشری، برد موشک‌ها و نفوذ منطقه ای ایران تصویب می‌شود. آنها در زمینه‌ی هسته‌ای به اهداف خود رسیده‌اند و از ایران امتیاز گرفته، ولی امتیازی ندادند. بعد از مسائل هسته‌ای بهانه‌های حقوق بشری، موشکی و نفوذ منطقه‌ای ایران وجود دارد و در این شرایط فکر مذاکره برای لغو تحریم‌ها اشتباه است.»

روز شنبه 7 نوامبر جو بایدن بعد از غلبه بر دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری سابق، پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اعلام شد که تمامی جهان را به خود مشغول کرده و مورد توجه بی‌سابقه‌ای قرار گرفت.

بایدن با کسب پیروزی در ایالت پنسیلوانیا عدد طلایی 270 رای کالج الکترال را پشت سر گذاشت که حد نصاب لازم برای ورود به کاخ سفید است.
هر هفته یک تحریم
در همین حال، پایگاه خبری اکسیوس به نقل از منابع اسرائیلی روز یکشنبه 8 نوامبر گزارش کرد که دولت دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا با همکاری تل‌آویو و برخی کشورهای حوزه خلیج فارس تا آخرین روز کاری‌اش در 20 ژانویه 2021 به وضع تحریم‌های جدید علیه ایران ادامه خواهد داد.

الیوت آبرامز مسئول گروه اقدام ایران در وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا روز یکشنبه به تل‌آویو سفر کرد تا با بنیامین نتانیاهو و مئیر بن شبات نخست وزیر و مشاور امنیت ملی اسرائیل دیدار و درباره برنامه تحریم‌ها گفتگو کند.

الیوت آبرازم همچنین روز دوشنبه با بنی گانتس وزیر دفاع و گابی اشکنازی وزیر امور خارجه اسرائیل دیدار خواهد کرد و جزئیات این برنامه تحریمی را به آنها اطلاع خواهد داد.

دولت آمریکا می‌خواهد تا آخرین روز کاری خود به سیاست فشار حداکثری بر تهران ادامه دهد و کار را برای بازگشت مجدد جو بایدن به توافق برجام دشوار یا ناممکن کند. دولت ترامپ در سال 2018 از برجام خارج شد
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.