خطوط اسرارآمیز «نازکا» در پرو چه معنایی دارند؟

العربیه :دانشمندان با یک رویکرد آرایه‌شناسی مجددا پرندگان غول‌پیکری را شناسایی کردند که به شکل پلیکان یا خرچنگ هرمیت روی دشت‌های بیابانی پرو حک شده‌اند.

در این پژوهش از یک رویکرد علمی برای شناسایی مجدد پرندگان غول‌پیکری که حدود 2000 سال پیش وارد دشت‌های بیابانی جنوب پرو شده بودند، استفاده شد. این پرندگان ظاهرا بومی این منطقه نبودند و مطالعات بیشتر می‌تواند اهمیت آنها را توضیح دهد.


به گزارش «آرکئولوجیکال ساینس»، خطوط و ژئوگلیف نازکا و پالپا در فاصله‌ی 400 کیلومتری از جنوب لیما در پرو واقع شده‌اند و یک منطقه از میراث جهانی به مساحت تقریبی 450 کیلومتر مربع را پوشش می‌دهند. آنها حدود 400 سال قبل از میلاد و سال 1000 میلادی توسط مردمانِ پیش از تمدن اینکا بر روی زمین حک شدند و شامل خطوط، طرح‌های هندسی و نقاشی‌های حیوانات و گیاهان هستند.

بیشتر این طرح‌ها به حدی بزرگ هستند که در تصاویر هوایی بهتر دیده می‌شوند. کشف چیزی که این نقاشی‌ها نمایش می‌دهند، اولین قدم در برملا کردن اسرار آنهاست.

ماساکی ادا از موزه دانشگاه هوکایدو، تاکشی یاماساکی از موسسه پرنده‌شناسی یاماشینا و ماساتو ساکای از دانشگاه یاماگاتا در ژاپن از یک رویکرد پرنده‌شناختی برای شناسایی 16 ژئوگلیف پرنده در میان بیش از 2000 طرح ارائه شده در آن منطقه استفاده کردند.

ادا گفت: «تاکنون، پرندگان در این نقاشی‌ها بر اساس برداشت‌های کلی یا چند خصیصه ریخت‌شناختی در هر تصویر شناسایی شده‌اند. بر اشکال و اندازه‌های نسبی مربوط به نوک، سر، گردن، بدن، بال‌ها، دم و پای پرندگان با دقت اشاره کردیم و آنها را با پرندگان مدرن در پرو مقایسه کردیم.»

آنها با استفاده از این رویکرد توانستند یک مرغ مگس‌خوار که قبلا شناسایی شده بود (ژئو گلیف به شماره PV68A-CA1) را مجددا بعنوان خرچنگ هرمیت طبقه‌بندی کنند و یک پرنده‌ی گوانو (ژئو گلیف به شماره PV68A-GF3) و یک پرنده که قبلا شناسایی نشده بود (ژئوگلیف به شماره PV68-GF1) را بعنوان پلیکان طبقه‌بندی کردند. نقاشی‌های دیگر از پرندگان که به نظر کرکس آمریکایی یا فلامینگو بودند دارای خصوصیات اساسی برای تأیید چنین مشاهده‌ای نبودند، اما با پرندگان پرویی تفاوت خیلی زیادی داشتند و این امکان وجود نداشت که در یک طبقه‌بندی جدید قرار گیرند.

اگرچه پرندگان شناسایی شده در پرو وجود دارند، در بخش‌های دیگر این کشور نیز پیدا شده‌اند. مثلا خرچنگ‎های هرمیت‌ در جنگل‌های دامنه‌های شرقی رشته کوه‌های آند و در شمال اکوادور نیز یافت می‌شوند. پلیکان‌ها در امتداد ساحل زندگی می‌کنند.

ادا توضیح داد: مردمِ نازکا که این تصاویر را کشیدند احتمالا پلیکان‌ها را در حین جمع‌آوری غذا در ساحل دیده‌اند. یافته‌های ما نشان می‌دهد که آنها پرندگان غیربومی را کشیدند، نه پرندگان محلی، و این می‌تواند یک نشانه برای علت کشیدن این نقاشی‌ها باشد.»

به گفته‌ی محققان، مقایسه‌های همزمان تصاویر پرندگان کشیده شده بر روی کوزه‌‌ها و تصاویر یافت شده از حفاری خرابه‌های نازکا به شناسایی پرندگان بیشتری که در ژئوگلیف‌ها ترسیم شده‌اند، کمک می‌کنند
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وزیر دفاع پیشین آمریکا و فرمانده سابق سنتکام: رژیمی که مردمش را قتل‌عام می‌کند، از درون سقوط نمی‌کند
  • ادعاهای مکرر ترامپ درباره جنگ با ایران؛ ۱۳ بار اعلام «پایان قریب‌الوقوع جنگ»
  • افشای هویت زن بی‌حجابی که در ویدیوی صدا و سیما در کنار یک آخوند در خیابان شعار می‌دادند
  • بریتانیا از سرنگون کردن بیش از ۱۰ پهپاد جمهوری اسلامی و استقرار هزار نیروی نظامی در خاورمیانه خبر داد
  • جعفرپناهی، نویسنده و کارگردان، با وجود حکم یک سال حبس از طریق مرز زمینی به ایران بازگشت
  • پشت کودکان پنهان نشوید، بچه‌ها سرباز نیستند، بچه‌ها سپر نیستند
  • گریه و زاری آیت‌الله جوادی آملی در پیام به مردم: بزرگوارید، ما در برابر شما خضوع و احساس کوچکی می‌کنیم
  • حمله پهپادی به یک میدان نفتی در دهوک عراق؛ آتش‌سوزی انبار روغن در اربیل ، حمله به قطر با موشک کروز
  • وال‌استریت ژورنال: امارات آماده است به جنگ با ایران بپیوندد/ بریتانیا: این جنگ، جنگ ما نیست
  • ترامپ: رئیس‌جمهور رژیم جدید ایران درخواست آتش‌بس داده؛ یا بازگشایی تنگه هرمز یا بازگشت به عصر حجر
  • +261سخنرانی یک فعال کویتی در سازمان ملل که آنها را شوکه کرد: از اسرائیل بیاموزیم
  • +238شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +203شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +158پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +140مقام اسرائیلی از کشته شدن علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران خبر داد
  • +131سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +127ترامپ: باید «سرطان» جمهوری اسلامی را کامل از بین برد؛ باید جلوی اتمی شدن رژیم «دیوانه» را می‌گرفتیم
  • +124کشته شدن عضو هوافضای سپاه که از ساقط کردن اف-۳۵ می‌گفت
  • +117ویدیوهای روز؛ همسایه به زن استاد بسیجی کشته شده: خوردی؟ حالا باز برو شعار بده
  • +114پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید