پیام تبریک رهبران اروپایی به جو بایدن /واکنش مقام های ایرانی

بی بی سی :شماری از رهبران اروپایی از جمله آلمان، فرانسه، و بریتانیا و از طرف دیگر کانادا، پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را تبریک گفته‌اند.

در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ روابط آمریکا با اروپا متشنج بود و به نظر می‌رسد رهبران اروپایی با پیروزی یک دمکرات، که روابط سنتی آمریکا با اروپا را از سر خواهد گرفت، نفس راحتی کشیده باشند.


برخی رهبران اروپایی پیروزی او را گامی به جلو در روابط آمریکا و اروپا توصیف کرده اند.

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان در بیانیه ای گفت: "تبریک می گویم! مردم آمریکا تصمیم خود را گرفته‌اند."

"جو بایدن چهل و ششمین رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا خواهد بود. من از صمیم قلب برای او آرزوی اقبال و موفقیت زیاد می کنم و همچنین مایلم به کامالا هریس، اولین معاون زن یک رئیس جمهور منتخب در تاریخ آمریکا، تبریک بگویم."

"چشم انتظار همکاری با پرزیدنت بایدن هستم. اگر قرار است از پس چالش های عمده زمانه برآییم، دوستی آمریکا و اروپا اجتناب‌ناپذیر است."

هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان هم گفت که امیدوار است شاهد تجدید همکاری با دولت تازه آمریکا باشد.

امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه در توییتی نوشت: "مردم آمریکا رئیس جمهور خود را انتخاب کرده‌اند. به جو بایدن و کامالا هریس تبریک می‌گویم! برای چیره شدن بر چالش های امروز کارهای زیادی هست که باید انجام دهیم. بیایید با هم کار کنیم!".

بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا هم پیروزی آقای بایدن و خانم هریس را تبریک گفت و برای همکاری در اولویت‌های مشترک چون تغییر اقلیم ابراز امیدواری کرد.

جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، همسایه شمالی آمریکا، هم پیروزی جو بایدن و کامالا هریس را تبریک گفته و به همکاری با آنها ابراز امیدواری کرده است.

میکل مارتین، نخست‌وزیر جمهوری ایرلند با تبریک به آقای بایدن او را "دوست واقعی ایرلند" خوانده است.

آقای بایدن تبار ایرلندی دارد و به بریتانیا هشدار داده که در صورت به خطر انداختن توافق صلح ایرلند شمالی به واسطه برگزیت، آمریکا با بریتانیا توافقنامه تجاری جدیدی نخواهد داشت.

در بریتانیا، نیکولا استورجن، وزیر اول اسکاتلند، به آقای بایدن تبریک گفته و پیروزی کامالا هریس به همراه او را "تاریخ‌ساز" خوانده است.
واکنش اتحادیه اروپا
شارل میشل، رئیس شورای اروپایی و اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا که رهبران اتحادیه اروپا هستند پیروزی جو بایدن در انتخابات آمریکا را ستوده‌اند و خواستار روابط قوی تر میان دو طرف شده اند.

خانم فن در لاین گفت: "من پیروزی آقای جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را به گرمی تبریک می‌گویم و چشم انتظار ملاقات با او در اولین زمان ممکن هستم."

او گفت: "اتحادیه اروپا و ایالات متحده دوست و متحد هم هستند، شهروندان ما عمیق‌ترین پیوند را دارند."

"ما با هم مناسبات بی سابقه‌ای که ریشه در تاریخ و ارزش های مشترک شامل دمکراسی، آزادی، حقوق بشر، عدالت اجتماعی و اقتصاد آزاد دارد، ساخته‌ایم."

"این شراکت برای چند دهه سنگ بنای نظم لیبرال بین‌المللی مبتنی بر قانون بوده و یکی از ارکان ثبات، امنیت و رفاه در دو طرف اقیانوس اطلس است."

به گزارش خبرگزاری فرانسه، شارل میشل که به عنوان رئیس شورای اروپایی نماینده رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپاست - و البته همه آنها هنوز به پیروزی آقای بایدن اذعان نکرده اند - در توییتی این پیروزی را تبریک گفت اما محتاط‌‌ تر بود.

او نوشت: "ما از آخرین تحولات در فرایند انتخاباتی آگاهیم و بر این اساس اتحادیه اروپا دست یافتن رئیس جمهور منتخب جو بایدن و معاون رئیس جمهور کامالا هریس به آرای کافی الکترال را تبریک می گوید."

روابط میان دونالد ترامپ، رئیس جمهور کنونی آمریکا با رهبران اتحادیه اروپا پرتنش بوده است به طوری که بروکسل و واشنگتن بر سر امور تجاری، مالیات دیجیتال، توافق اقلیمی پاریس و توافق اتمی ایران درگیر اختلافات جدی بوده‌اند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین که تماس دونالد ترامپ با او در جریان استیضاح آقای ترامپ زیر ذره‌بین بود، هم پیروزی جو بایدن را تبریک گفته است.
واکنش مقام های ایرانی
از طرف دیگر مقام های ایرانی که در دوران ریاست جمهوری آقای ترامپ تحت فشار فوق العاده اقتصادی قرار داشته‌اند، از شکست رئیس جمهور آمریکا استقبال کرده‌اند.

اسحاق جهانگیری، معاون رئیس جمهور ایران روز شنبه گفت امیدوار است "سیاست های مخرب آمریکا" با پیروزی جو بایدن تغییر کند.

به گزارش رسانه های دولتی ایران او گفت: "ملت ایران که با مقاومت در مقابل سیاست فشار حداکثری ترامپ ایستاد، رنج‌های ناشی از اخلال گسترده در معیشت خود، عدم دسترسی بیماران به دارو و ترور سردار ‎سلیمانی عزیز را فراموش نخواهد کرد. امیدوارم شاهد تغییر سیاست‌های مخرب آمریکا و بازگشت به قانون و تعهدات بین المللی و احترام به ملت‌ها باشیم."

حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس جمهور ایران هم روز شنبه در توییتی نوشت: "ایرانیان مردانه ایستادند تا آن نامرد هم رفتنی شد.

دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ آمریکا را از توافق اتمی ایران و قدرت ها موسوم به برجام خارج کرد و تحریم های شدیدی علیه ایران وضع کرد که فشار اقتصادی زیادی به ایران آورده است.

تونی بلینکن، مشاور سیاست خارجی جو بایدن، در ماه سپتامبر در مصاحبه ای با شبکه سی‌بی‌اس گفت اگر آقای بایدن به قدرت برسد و اگر ایران به اجرای کامل تعهداتش بازگردد، آمریکا هم چنین خواهد کرد.

او گفت: "اما ما از آن (برجام) به عنوان یک سکو استفاده خواهیم کرد، با متحدان و شرکای خود همکاری خواهیم کرد تا آن را تقویت و بلندمدت‌تر کنیم."

او گفت به این ترتیب زمینه بهتری برای "فشار جمعی علیه سایر فعالیت‌های بی‌ثبات کننده ایران فراهم می‌شود و اطمینان حاصل می‌شود که وقتی بحث این فعالیت‌ها به میان آمد، این ایران است که منزوی می‌شود، نه آمریکا".
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
amirgheryou - تهران، ایران
باز هم یک آسیایی در سطوح مختلف سیاسی امریکا و اروپا. این خانومه مثل سایر آسیایی ها که به مقام سیاسی میرسن از این به بعد میخواد به بهانه نزدیکی فرهنگی حکومت ایران رو تپلتر کنه. مثل اوبامای شیعه و وزیر امور خارجش که داماد ایرانی بود و مهمونی شام و حکومتیهای ایران میگرفت. تمام فرزندان و فامیلاشونو با پول ملت ایران در زمان ئموکراتها سیتیزن آمریکا و ساکن بهترین مکانهای امریکا و دانشجوی بهترین دانشگاهها و رشته ها کردن اونوقت عده ای فاضلاب میان اینجا دم از دموکراتها و گلوبالیسم اروپایی میزنن. ترررر به این وضع دنیا که همش میره تو پاچه ما.
یکشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۹ - ۰۲:۰۰
۴۴
amirgheryou - تهران، ایران
منم پیشاپیش انحطاط آمریکا و احتمال تجزیه آمریکا رو به مزدوران ایران تبریک میگم. استقلال کردستان در سه کشور مشترک رو هم بخصوص به شبکه ایران اینترنشنال که توسط کردستان عراق اداره میشه رو هم تبریک میگم بخصوص به اون پرشینهایی که در ارزوی اومدن دموکراتها و مقتدرتر شدن حکومت مورد علاقشون در ایران که خبر ندارن باید قید کردستان رو بزنن. البته من هیچوقت با استقلال کردها مشکل نداشتم با اینکه اصلا با کردها خوب نیستم. اما اینرو حقشون میدونم و قراره دموکراتها بهشون بدن. پیوند شدید ترکیه با روسیه رو هم باید تبریک گفت. ابرقدرت بلامنازع شدن روسیه و چین رو هم همینطور. شدت فاصله طبقاتی و نظام سرمایه داری در ایران چند برابر وضع فعلی رو هم تبیک میگم. زندگی تمامی انگلهای وابسته به حکومت به طور 2تابعیتی در امریکا رو همچنین. به فک عظما رفتن اکثر ایرانیها هم که چیز مهمی نیست تبریک بگم.
یکشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۹ - ۰۲:۳۳
۴۴
metalrain - استکهلم، سوئد
اون جهان سومی های بت پرست که زوزه و نعره میکشند برند مطالعه کنند, بایدن کلا در کارنامه سیاسی اش به یک سیاستمدار کهنه کار و میانه رو معروف هست و دوستان جمهوریخواه زیادی هم دارد از جمله سناتور قدرتمند فقید جان مک کین و صرف معاون اوباما بودن دلیل به کپی کاری از دولت اوباما نمیشود! همانطور که اوباما گفت من و جو بایدن اختلافات زیادی داریم از نظر اداره کشوری و لی جو باعث شد من رئیس جمهوری بهتری بشوم! متاسفانه اکثر این کامنت گزارها نه سواد حتی یک زبان انگلیسی را دارند و نه عقل تحلیل و منابعشون هم پرت و پلاهای پراکنده از اطراف است. اینجا هم جای عربده کشی نیست برو وسط خیابون مثل همین ترامپ بیعقل و بیسواد عربده بکش. انتظار یک برخورد بسیار متفاوت از بایدن داشته باشید ! متفاوت از اوباما و از ترامپ. من بایدن رو به چشم یک نسخه اصلاح شده از رونالد ریگان میبینم.
یکشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۹ - ۰۶:۲۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.