ساخت بیمارستان فوق تخصصی۲ قربانی گرفت
رأی دهید
گزارش این حادثه به بازپرس کشیک قتل پایتخت اعلام و عملیات برای نجات دو برادر آغاز شد. از ساعت 7 صبح جمعه خاکبرداری برای نجات کارگران از سوی مأموران آتشنشانی ادامه یافت و ساعاتی بعد بازپرس شعبه سوم دادسرای امور جنایی پایتخت برای بررسی موضوع راهی محل حادثه شد.تلاش برای پیدا کردن دو برادر ادامه داشت تا اینکه ساعت یک بامداد شنبه 19 مهر جسد امیر پیدا شد و دو ساعت بعد نیز جنازه حسین در چندمتری جسد برادرش کشف شد.
بازداشت 5 متهم
به دستور بازپرس ساسان غلامی، مالک زمین که یک پزشک عمومی است، مدیر پروژه خاکبرداری، مهندس ناظر، مدیر ایمنسازی و مسئول مالی پروژه به اتهام رعایت نکردن نظامات دولتی که منجر به مرگ دو نگهبان ساختمان شده بازداشت شدند و تحقیق و بررسی برای تعیین میزان قصور آنها از سوی کارشناس رسمی دادگستری و کارشناس آتشنشانی ادامه دارد.
بازپرس جنایی همچنین دستور بازبینی دوربینهای محل حادثه، تحقیق از شاهدان، تحقیق از عوامل آتشنشانی، اخذ مدارک شهرداری و پروانه ساخت و... را صادر کرد.
شکایت از مقصران
در حالی که تحقیقات در این باره ادامه داشت 11 نفر از اهالی محل که خانه هایشان بر اثر این گودبرداری تخریب شده و دچار خسارت شده بودند با حضور در دادسرای امور جنایی تهران اعلام شکایت کردند.
همچنین خانواده دو برادر نیز از مقصران این حادثه شکایت کرده و درخواست رسیدگی داشتند.
اظهارات متهمان
صبح روز گذشته 5 متهم پرونده در حضور بازپرس جنایی پایتخت قرار گرفتند و تحقیقات از آنها صورت گرفت.
مالک زمین در تشریح ماجرا گفت: 14 ماه قبل برای ساخت بیمارستان فوق تخصصی زنان و زایمان با 64 تخت در این محل گودبرداری شروع شد. در این مدت مشکلی نبود تا اینکه رفتار خاک تغییر کرد و ما شروع به ایمنسازی محل کردیم. تصور میکنم این تغییر رفتار خاک به خاطر بارندگی شب قبل از حادثه بوده است. ما برای استحکام محل هم شمع زدیم و هم ایمنسازی کردیم. در 27 روز گذشته هیچ جا به جایی خاکی نداشتیم با این حال از 4 ماه قبل اقدام به خرید خانههای اطراف و تخلیه این خانهها کردیم. حتی چند نفر از ساکنان خانه را تخلیه نمیکردند که شب قبل از حادثه با کمک پلیس موفق شدیم که آن خانه را نیز تخلیه کنیم. ما طبق مجوز شهرداری کار را انجام دادیم و مدام ایمنسازی انجام شده است.بازپرس از وی پرسید: شهرداری در تاریخ 19 اردیبهشت امسال به شما اعلام میکند که پروژه پر خطر و خطر آفرین است چرا هیچ اقدامی نکردید؟
متهم گفت: به ما دستور توقف پروژه ندادند و مواردی را که مشکل ساز بود در این مدت برطرف کردیم. اخطار کتبی به من اعلام نشد.سپس مهندس ناظر پروژه که بهعنوان متهم دیگر پرونده بازداشت شده گفت: ما بیشتر چاههایی که در اطراف محل بودند شناسایی کرده و با بتن پر کرده بودیم. اما به خاطر بارش باران، خاک تغییر رفتار داده و چاههایی که بتن داخل آن ریخته شده بود خالی شدند. هیچ کسی نمیتواند صد درصد جلوی یک حادثه را بگیرد.