نهنگ‌ها و دلفین‌ها در معرض «خطر جدی و فوری» انقراض قرار دارند

از نهنگ های شکار اقیانوس اطلس‌شمالی تنها چند صد قطعه باقی مانده استبی بی سی :بیش از ۳۵۰ دانشمند و زیست‌شناس از ۴۰ کشور جهان در نامه‌ای جمعی هشدار داده‌اند که اگر فورا اقدامی جدی برای حفظ اقیانوس‌ها صورت نگیرد نهنگ‌ها و دلفین‌ها منفرض خواهند شد. این پستانداران غول پیکر که از زمان حیات دایناسورها پهنه اقیانوس‌ها را پیموده‌اند اکنون به علت آلودگی آب، صیادی بی‌رویه و گرمایش زمین در معرض خطر جدی و فوری انقراض قرار گرفته‌اند.

در این نامه دانشمندان تاکید کرده‌اند که همزمان با نگرانی جدی از حفاظت بیش از نیمی از همه گونه‌ها نهنگ و دلفین، دو گونه از آنها بر "لبه تیغ تیز انقراض" قرار دارند و ممکن است تنها ظرف چند سال آینده برای همیشه نابود شوند.


در نامه ۳۵۰ دانشمند آمده که فقدان اقدام جدی برای جلوگیری از آلودگی دریاها و همچنین صیادی بی‌رویه اگر ادامه یابد بسیاری از مردم فعلی جهان در طول عمر خود شاهد انقراض گونه‌هایی از نهنگ و دلفین در اقلیم‌های خود خواهند بود.

آنها می‌گویند حتی گونه‌های بسیار معروف و بزرگ نهنگ‌ها همچون وال آبی یا گوژپشت هم از این خطر جدی و قریب الوقوع در امان نیستند.

مارک سیموندز، اقیانوس‌شناس در دانشگاه بریستول بریتانیا که از تهیه‌کنندگان این نامه بوده امیدوار است این هشدار که محققان ۴۰ کشور جهان تدوین کرده‌اند جرقه‌ای شود برای جلب توجه قانون‌گذاران، سیاستمداران و عموم مردم که "برای نجات اقیانوس‌ها" مصمم شوند.

شعار "نهنگ‌ها را نجات دهیم" موضوع جدیدی نیست و در دهه ۷۰ و ۸۰ میلادی گروه‌های حامی محیط زیست با عمومی کردن کارزارهایی توانستند قانون گذاران را وادار به وضع مقررات حمایتی از صید بی‌رویه نهنگ‌ها کنند.

اما اکنون تهدیدهای جدیدی چون آلوده شدن اقیانوس‌ها با پلاستیک، گرمایش کره زمین، تصرف قلمرو زندگی آنها با گسترش ساخت و سازهای ساحلی و خطوط کشتیرانی و حتی تصادف آنها با کشتی‌ها، جمعیت وال‌ها که طی ۴۰ سال گذشته افزایش امیدوارکننده‌ای داشت را دوباره در معرض انقراض قرار داده است.
بزرگترین تهدید فعلی به دام افتادن تصادفی آنها در تورهای صیادی صنعتی است که بنابر گزارش‌ها سالانه موجب مرگ ۳۰۰ هزار نهنگ و دلفین می‌شود.

در نامه این ۳۵۰ دانشمند به طور مستقیم به دوگونه نهنگ که خطر انقراض آنها بسیار بسیار جدی است مستقیما اشاره شده است.

نهنگ شکار اقیانوس اطلس شمالی که تنها چند صد قطعه از آنها باقی مانده و همچنین گزار ماهی کالیفرنیایی که یک گونه از نهنگ‌های کوچک و کمیاب است و تخمین زده می‌شود که تنها حدود ۱۰ قطعه از آنها باقی مانده باشد.

دانشمندان می‌گویند این دو گونه از نهنگ‌ها احتمالا به سرنوشت دلفین رودخانه‌ای چینی دچار خواهند شد که گمان می‌رود دیگر منقرض شده باشد. این نوع دلفین که در زبان محلی به بایجی شهرت داشت زمانی نماد رودخانه یانگ‌تسه چین بود اما مدت مدیدی است که دیگر مشاهده نشده است
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۴
ordak - بن، آلمان
کاش یک زمان در مورد اخوند و مردار پرستی میشنیدیمم که نسلشون برای همیشه منقرض شده
یکشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۱
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +313پاسخ صریح شاهزاده رضا پهلوی به سئوال کسری ناجی خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی
  • +213برگزاری تجمعات در حمایت از «اقدام در همبستگی با انقلاب شیر و خورشید» در شهرهای مختلف دنیا
  • +194دیدار شاهزاده رضا پهلوی و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در مونیخ + ویدیو
  • +188شاهزاده رضا پهلوی: خون زیادی ریخته شده و برای ما راه بازگشتی وجود ندارد
  • +161سقوط جمهوری اسلامی حتمی و اجتناب‌ناپذیر است؛ چه با جنگ چه بی‌جنگ
  • +145شاهزاده رضا پهلوی: هم‌وطنان از من خواسته‌اند نیروهای اپوزیسیون را یکپارچه کنم
  • +145جدال لفظی علی کریمی و علیرضا امیرقاسمی در تجمع ایرانیان لس‌آنجلس + ویدیو
  • +135درگیری لفظی چند ایرانی با کریستین امانپور در رویدادی مرتبط با ایران
  • +132شاهزاده رضا پهلوی: اینکه ساختار ایران جمهوری باشد یا مشروطه سلطنتی، تصمیم مردم خواهد بود
  • +132شاهزاده رضا پهلوی: ماموریتم برگزاری انتخابات آزاد در دوران گذار است؛ به‌زودی جشن آزادی را برپا خواهیم کرد