رویترز: درخواست رسمی قطر از آمریکا برای خریداری جنگندههای اف-۳۵
رأی دهید
رویترز میگوید، تحقق چنین درخواستی احتمالا میتواند بر رابطه عربستان و اسرائیل با ایالات متحده تاثیر بگذارد.
این منابع مطلع گفتهاند که قطر در هفتههای اخیر درخواست خرید جنگندههای اف-۳۵ ساخت لاکهید مارتین را مطرح کرده است.
این در حالی است که سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده گفت، این وزارتخانه تا زمانی که رسماً به کنگره اطلاع داده نشود، در خصوص فروش تسلیحات اظهار نظر نمیکند.
سفارت قطر در واشینگتن دی سی هم حاضر نشد به پرسش خبرگزاری رویترز در این زمینه پاسخ دهد.
قطر میزبان بزرگترین تاسیسات ارتش آمریکا در خاورمیانه است و هشت هزار نیروی و کارمند غیر نظامی آمریکایی در قطر حضور دارند.
رویترز میگوید، آمریکا در راستای مقابله با نفوذ ایران، کشورهای منطقه از جمله قطر را به تسلیحات پیشرفته مجهز کرده است.
در حالی گزارش درباره درخواست قطر برای خرید جنگنده اف ۳۵ مطرح شده است که به دنبال عادی سازی روابط امارات با اسرائیل با میانجیگری دونالد ترامپ، اوایل مهرماه اعلام شد با موافقت آمریکا و چراغ سبز اسرائیل، امارات متحده عربی احتمالا تا پیش از پایان سال ۲۰۲۰ به عنوان نخستین کشور حاشیه خلیج فارس، صاحب جنگندههای پیشرفته اف-۳۵ خواهد شد.
همین حال، یک مقام مطلع دیگر در واشینگتن به رویترز گفته است، در جریان فروش تسلیحات به قطر، نگرانیهایی در خصوص رابطه این کشور حاشیه خلیج فارس با گروه اسلامگرای حماس در غزه مطرح شده است.
یکی دیگر از این منابع گفته است، درخواست رسمی قطر اولین قدم در مسیر قانونی برای خرید این جنگنده خارج از توافق «ابراهیم» است.
توافق «ابراهیم» برای عادیسازی روابط امارات متحده عربی و بحرین در مراسمی به میزبانی دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، ۲۵ شهریور در کاخ سفید با اسرائیل امضا شد.
رویترز میگوید، عربستان سعودی، یکی دیگر از متحدان بسیار نزدیک آمریکا در منطقه خلیج فارس، احتمالا با درخواست قطر برای خرید جنگنده اف ۳۵ مخالفت خواهد کرد.
عربستان سعودی و سه متحدش، شامل مصر، امارات متحده عربی و بحرین، با قطر اختلاف دارند و روابط خود را این کشور قطع کردهاند.
این چهار کشور با متهم کردن قطر به «حمایت از ایران»، «حمایت از تروریسم و پشتیبانی از گروههای افراطی از جمله داعش و القاعده» و «تلاش برای ایجاد شکاف بین کشورهای عربی»، ۱۳ شرط برای از سرگیری روابط خود با این کشور حاشیه خلیج فارس تعیین کرده بودند.