احتمال وجود دریاچه آب شور زیر سطح قطب جنوب مریخ

 پژوهش‌های فعلی نشان می‌دهد که دمای سطح مناطق قطبی مریخ حدود ۱۱۳ درجه زیر صفر است.رادیو فردا :دانشمندان ایتالیایی روز دوشنبه هفتم مهر از احتمال وجود یک دریاچه آب شور در زیر سطح قطب جنوب سیاره مریخ خبر دادند. وجود چنین دریاچه‌ای احتمال وجود جانداران آبزی کوچک در این سیاره را افزایش می‌دهد.

نتایج این تحقیقات دو سال پس از کشف پدیده‌ای در قطب جنوب مریخ منتشر می‌شود که به باور دانشمندان یک دریاچه بزرگ مدفون شده است.


این گروه تحقیقاتی طی دو سال اخیر با استفاده از اطلاعات جمع‌آوری شده توسط رادارهای صوتی ماهواره فضایی «مارس اکسپرس» آژانس فضایی اروپا، دامنه پژوهش خود در این بخش از سیاره مریخ را چند صد کیلومتر گسترش داده‌اند.

این گروه پژوهشی ایتالیایی در جدیدترین بخش از تحقیقات خود که نتایج آن در مجله «نیچر استرونومی» به چاپ رسیده است شواهد بیشتری در مورد احتمال وجود این دریاچه آب شور منتشر کردند. آنها تخمین می‌زنند که ابعاد این دریاچه حدود ۳۰ در ۲۰ کیلومتر است و در عمق ۱۵۰۰ متری زیر سطح یخبندان قطب جنوب مریخ قرار دارد.

علاوه بر این سه حوضچه کوچکتر را در اطراف این دریاچه شناسایی کرده‌اند که ابعاد آن‌ها متفاوت است و از قرار معلوم از دریاچه اصلی جدا هستند.

پژوهش‌های علمی نشان می‌دهد که مریخ حدود چهار میلیارد سال پیش مثل کره زمین یک سیاره گرم و مرطوب بود. ولی به مرور زمان به یک محیط خشک و بی‌آب و علف تبدیل شد.

این گروه تحقیقاتی در دانشگاه دولتی رم به سرپرستی سباستین امانوئل لاورو از روش‌های مشابه اکتشاف دریاچه‌های مدفون در قطب جنوب و یا نواحی قطبی شمال کانادا استفاده کرده است. اطلاعاتی که در این تحقیقات مورد استفاده قرار گرفته نتیجه کاوش رادارهای ماهواره فضایی «مارس اکسپرس» بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ است.

این ماهواره فضایی در سال ۲۰۰۳ به مدار سیاره مریخ فرستاده شده است.

کشف اطلاعات بیشتر در مورد احتمال وجود آب در مریخ احتمال وجود نوعی حیات در سطح و یا در اعماق این سیاره را افزایش داده است. وجود درصد قابل ملاحظه‌ای نمک، از یخبندان آب در این نقاط بسیار سرد سیاره مریخ جلوگیری می‌کند.

پژوهش‌های فعلی نشان می‌دهد که دمای سطح مناطق قطبی مریخ حدود ۱۱۳ درجه زیر صفر است ولی در نقاط عمیق‌تر میزان سرما تا حدودی کاهش می‌یابد.

پژوهشگران ایتالیایی در بخشی از نتایج تحقیقات خود نوشتند: «این حوضچه‌ها و دریاچه آب شور از نظر بیولوژی بسیار جالب است و ماموریت‌های بعدی در سیاره مریخ باید روی کشف اطلاعات بیشتری از این مناطق تمرکز کنند».
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • دیدار شاهزاده رضا پهلوی با شماری از مدیران و فعالان سیلیکون ولی
  • نگرانی ایرانی‌های مقیم امارات؛ تهدید اقامت و ویزا در سایه جنگ
  • وزیر دفاع پیشین آمریکا و فرمانده سابق سنتکام: رژیمی که مردمش را قتل‌عام می‌کند، از درون سقوط نمی‌کند
  • پزشکیان به مردم آمریکا نامه نوشت: ادامه مسیر تقابل، پرهزینه و بی‌نتیجه است
  • ادعاهای مکرر ترامپ درباره جنگ با ایران؛ ۱۳ بار اعلام «پایان قریب‌الوقوع جنگ»
  • افشای هویت زن بی‌حجابی که در ویدیوی صدا و سیما در کنار یک آخوند در خیابان شعار می‌دادند
  • بریتانیا از سرنگون کردن بیش از ۱۰ پهپاد جمهوری اسلامی و استقرار هزار نیروی نظامی در خاورمیانه خبر داد
  • جعفرپناهی، نویسنده و کارگردان، با وجود حکم یک سال حبس از طریق مرز زمینی به ایران بازگشت
  • از لولو به هلو؛ تغییراتی باورنکردنی در سه سال، با کمی آرایش، تغییر سبک زندگی ، رژیم والبته کمی جراحی
  • پشت کودکان پنهان نشوید، بچه‌ها سرباز نیستند، بچه‌ها سپر نیستند
  • +261سخنرانی یک فعال کویتی در سازمان ملل که آنها را شوکه کرد: از اسرائیل بیاموزیم
  • +241شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +206شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +161پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +140مقام اسرائیلی از کشته شدن علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران خبر داد
  • +133سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +127ترامپ: باید «سرطان» جمهوری اسلامی را کامل از بین برد؛ باید جلوی اتمی شدن رژیم «دیوانه» را می‌گرفتیم
  • +124کشته شدن عضو هوافضای سپاه که از ساقط کردن اف-۳۵ می‌گفت
  • +117ویدیوهای روز؛ همسایه به زن استاد بسیجی کشته شده: خوردی؟ حالا باز برو شعار بده
  • +114پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید