آلمان ۴۰۰ خانوار پناهجوی ساکن جزایر یونان را میپذیرد
رأی دهید
قرار است ۴۰۰ خانواده فرزنددار پناهجو که تقاضای پناهندگی آنها از جانب دولت یونان بررسی و پذیرفته شده به آلمان منتقل شوند. شمار کل این افراد به حدود یک هزار و ۵۰۰ نفر میرسد.
آنگلا مرکل، صدراعظم و هورست زهوفر، وزیر کشور آلمان در این باره با دولت یونان به توافق رسیدهاند.
نکته قابل توجه این است که مرکل و زهوفر این اقدام را با حزب سوسیال دموکرات که در ائتلاف دولتی حضور دارد هماهنگ نکردهاند. اما از آنجایی که این حزب خواستار پذیرش پناهجویان بیشتری از یونان شده بود مانعی برای ورود مهاجران جدید ایجاد نخواهد کرد.
دیروز، دوشنبه (۲۴ شهریور/۱۴ سپتامبر) اولاف شولتس، وزیر دارایی و نامزد احتمالی سوسیال دموکراتها برای انتخابات آینده به دولت ۴۸ ساعت فرصت داد، برای پذیرش شمار بیشتری از مهاجران و پناهندگان اقدام کند.
این که آیا دلیل اعلام آمادگی صدراعظم برای پذیرش ۴۰۰ خانوار اولتیماتوم شولتس است یا خیر، معلوم نیست.
پیشتر نیز سازمانهای حقوقبشری و کمیسیاریای عالی پناهندگی سازمان ملل از آلمان خواسته بودند، به پذیرش ۱۵۰ پناهجو اکتفا نکند. دولت آلمان گفته بود که بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ کودک و نوجوان پناهجوی ساکن جزیره لسبوس را میپذیرد.
حزب سبزهای آلمان از این طرح دولت که گفته میشود برای کمک به کاهش بحران پناهجویی در یونان انجام میشود، انتقاد کرد و آن را "پیشنهادی فریبکارانه" شمرد.
کاترین گورینگ- اکارت، رئیس فراکسیون پارلمانی این حزب گفت، پذیرش ۴۰۰ خانوار که قبلاً در باره تقاضای پناهندگی آنها تصمیمگیری شده، کافی نیست و «ما درخواست پذیرش فوری پنج هزار نفر را داریم».
حزب چپ آلمان هم خواستار پذیرش شمار بیشتری پناهجو شده است.
حزب راستگرای افراطی "آلترناتیو برای آلمان" گفته است که با پذیرش حتی یک پناهجو هم مخالف است.
صدراعظم مرکل تاکید کرد که آلمان نمی تواند به تنهایی بحران پناهجویی در اروپا را حل کند. او بحث بر سر آمار پناهجویان جدید را "رویکردی اشتباه" خواند و خواستار ایجاد اقامتگاه جدیدی در جزیره لسبوس تحت سرپرستی اتحادیه اروپا شد.
بازداشت پنج نفر به ظن ایجاد حریق در اردوگاه موریا
در همین حال پلیس یونان از بازداشت پنج جوان متقاضی پناهندگی که مظنون به آتش زدن اردوگاه جزیره لسبوس هستند، خبر داده است. یک نفر دیگر نیز تحت پیگرد است. بازداشت شدگان، همگی افغانهایی هستند که درخواست پناهندگیاشان رد شده است.
همزمان، پناهجویانی که سرپناه خود را در آتشسوزی از دست داده و در خیابانها و معابر سرگردان شدهاند، از رفتن به چادرهای موقت خودداری میکنند. آنها خواهان ترک جزیره هستند؛ چیزی که با مخالفت قاطع مقامات یونانی روبروست.
مقامات یونانی پیشتر گفتهبودند که حریق در موریا از قصد انجام گرفته تا جمعیت متراکم حاضر در آن، مفری برای جابجایی بیابند. در این اردوگاه که گنجایش حداکثر سه هزار نفر را داشت، بیش از ۲۰هزار زن و کودک و مرد در محیطی غیربهداشتی و فاقد کمترین امکانات در هم میلولیدند. هم اینک خانوادههایی که بچه دارند، در سه هزار چادر اسکان داده شدهاند.