کمیته بینالمللی المپیک: کرونا باشد یا نباشد رقابتهای توکیو برگزار میشود
رأی دهید
اظهارات اخیر کوتس در حالی بیان میشود که پیشتر، رئیس کمیته برگزارکننده المپیک توکیو در تاریخ یکم مرداد ماه گفته بود اگر بحران کرونا در وضعیت فعلی باقی بماند برگزاری مسابقات المپیک در سال آینده ممکن نیست.
یوشیرو موری به رادیو تلویزیون ملی ژاپن (اناچکی) گفته بود، امیدوار است که وضعیت بهتر شود و واکسن نقش تعیینکنندهای خواهد داشت.
اکنون کوتس که ریاست کمیسیون هماهنگی کمیته بینالمللی المپیک را عهدهدار است، در مصاحبه اخیر خود گفته است که المپیک توکیو «با یا بدون کووید» برگزار خواهد شد. به گفته کوتس، «بازیها از تاریخ ۲۳ ژوئیه (اول مرداد) سال آینده آغاز میشوند».
نایب رئیس کمیته المپیک با اشاره به زمینلرزه و سونامی فاجعهآمیز شمال شرق ژاپن در سال ۲۰۱۱ افزود، پس از خرابیهایی که سونامی به بار آورد، قرار شد این بازیها با تم «بازیهای بازسازی» برگزار شوند. به گفته کوتس، «حالا این بازیها بیش از همه، پیروزی بر کووید خواهند بود؛ نوری در انتهای تونل .»
در گذشته، مسابقات المپیک توکیو قرار بود تابستان امسال برگزار شود اما تحت تاثیر همهگیری جهانی ویروس کرونا، طی تصمیمی بیسابقه به یک سال بعد موکول شده است.
این در حالی است که مرزهای ژاپن همچنان به روی اکثریت بازدیدکنندگان خارجی بسته است و تا عرضه واکسن نیز دست کم ماهها یا حتی چند سال زمان باقی است. همین امر به تردیدها و گمانهزنیها درباره امکانپذیر بودن برگزاری بازیها در سال آینده دامن زده است.
در همین حال، مقامهای ژاپن به صراحت گفتهاند که امکان ندارد این رقابتها را برای بار دوم و تا بعد از سال ۲۰۲۱ به تعویق بیاندازند.
نتایج یک نظرسنجی جدید در ژاپن نشان میدهد اکثریت قابل توجه شهروندان این کشور خواستار لغو و یا تعویق دوباره المپیک تابستانی توکیو هستند.
بر اساس این نظرسنجی که توسط خبرگزاری ژاپنی کیودو انجام گرفته است، حدود ۲۴ درصد شهروندان، یعنی از هر چهار نفر تنها یک نفر خواستار برگزاری المپیک در تابستان ۲۰۲۱ است.
کوتس ادامه داد، بهرغم «وظیفه خطیر» ژاپن برای موکول کردن بازیها به سال بعد، دولت این کشور در برگزاری مسابقات المپیک مرتکب هیچگونه قصور و کوتاهی نشده است.
نایب رئیس کمیته المپیک اظهار داشت: «پیش از کووید، توماس باخ (رئیس کمیته بینالمللی المپیک) گفته بود که شاهد بهترین آمادهسازی در تاریخ بازیهای المپیک هستیم؛ سالنها تقریبا کامل شده بودند؛ هماکنون نیز آمادهاند؛ دهکده شگفتانگیز است؛ تمام هماهنگیهای مربوط به حمل و نقل انجام شده و همه چیز روبهراه است.»
وی همچنین تاکید کرد: «حالا که بازیها تا یک سال به تعویق افتاده است خود نشاندهنده وظیفهای خطیر از لحاظ حفظ و ایمنسازی تمامی سالنهاست ... ناچار شدیم چیزی در حدود ۴۳ هتل را از آن قراردادها خارج کنیم و برای یک سال بعد از نو مذاکره کنیم.»
به گفته کوتس، با این تفاصیل، حمایتهای مالی و همچنین حق پخش و خبررسانی درباره مسابقات نیز باید به مدت یک سال دیگر تمدید شوند.
برگزارکنندگان المپیک توکیو و کمیته بینالمللی المپیک پیش از این گفته بودند که با هدف کاهش هزینههای رو به افزایش این المپیک قصد دارند برگزاری مسابقات را سادهتر کنند. با وجود این، هنوز نمیتوانند با قطعیت بگویند که آیا علاقهمندان اجازه ورود به ورزشگاهها را خواهند داشت و آیا ورزشکاران باید یک دوره قرنطینه را طی کنند یا نه.
به گفته آنها تا پاییز امسال جزئیات چندانی از نحوه برگزاری مسابقات مشخص نخواهد شد.
طبق طرح فعلی قرار است حدود ۱۱ هزار ورزشکار در مسابقات المپیک تابستانی توکیو و حدود چهار هزار و ۴۰۰ ورزشکار نیز در مسابقات پارالمپیک شرکت کنند و مسابقات در ۴۲ ورزشگاه برگزار خواهند شد.