کمیته بین‌المللی المپیک: کرونا باشد یا نباشد رقابت‌های توکیو برگزار می‌شود

 نماد بازی‌های المپیک در مقابل موزه المپیک ژاپن، توکیورادیو فردا :نایب رئیس کمیته بین‌المللی المپیک دوشنبه ۱۷ شهریور در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که مسابقات به تعویق‌افتاده المپیک توکیو، سال آینده تحت هر شرایطی و به رغم همه‌گیری جهانی ویروس کرونا برگزار می‌شود. جان کوتس وعده داده است که ویروس کووید۱۹، مغلوب بازی‌های پیش رو خواهد شد.

اظهارات اخیر کوتس در حالی بیان می‌شود که پیشتر، رئیس کمیته برگزارکننده المپیک توکیو در تاریخ یکم مرداد ماه گفته بود اگر بحران کرونا در وضعیت فعلی باقی بماند برگزاری مسابقات المپیک در سال آینده ممکن نیست.


یوشیرو موری به رادیو تلویزیون ملی ژاپن (ان‌اچ‌کی) گفته بود، امیدوار است که وضعیت بهتر شود و واکسن نقش تعیین‌کننده‌ای خواهد داشت.

اکنون کوتس که ریاست کمیسیون هماهنگی کمیته بین‌المللی المپیک را عهده‌دار است، در مصاحبه اخیر خود گفته است که المپیک توکیو «با یا بدون کووید» برگزار خواهد شد. به گفته کوتس، «بازی‌ها از تاریخ ۲۳ ژوئیه (اول مرداد) سال آینده آغاز می‌شوند».

نایب رئیس کمیته المپیک با اشاره به زمین‌لرزه و سونامی فاجعه‌آمیز شمال شرق ژاپن در سال ۲۰۱۱ افزود، پس از خرابی‌هایی که سونامی به بار آورد، قرار شد این بازی‌ها با تم «بازی‌های بازسازی» برگزار شوند. به گفته کوتس، «حالا این بازی‌ها بیش از همه، پیروزی بر کووید خواهند بود؛ نوری در انتهای تونل .»

در گذشته، مسابقات المپیک توکیو قرار بود تابستان امسال برگزار شود اما تحت تاثیر همه‌گیری جهانی ویروس کرونا، طی تصمیمی بی‌سابقه به یک سال بعد موکول شده است.

این در حالی است که مرزهای ژاپن همچنان به روی اکثریت بازدیدکنندگان خارجی بسته است و تا عرضه واکسن نیز دست کم ماه‌ها یا حتی چند سال زمان باقی است. همین امر به تردیدها و گمانه‌زنی‌ها درباره امکان‌پذیر بودن برگزاری بازی‌ها در سال آینده دامن زده است.

در همین حال، مقام‌های ژاپن به صراحت گفته‌اند که امکان ندارد این رقابت‌ها را برای بار دوم و تا بعد از سال ۲۰۲۱ به تعویق بیاندازند.

نتایج یک نظرسنجی جدید در ژاپن نشان می‌دهد اکثریت قابل توجه شهروندان این کشور خواستار لغو و یا تعویق دوباره المپیک تابستانی توکیو هستند.

بر اساس این نظرسنجی که توسط خبرگزاری ژاپنی کیودو انجام گرفته است، حدود ۲۴ درصد شهروندان، یعنی از هر چهار نفر تنها یک نفر خواستار برگزاری المپیک در تابستان ۲۰۲۱ است.

کوتس ادامه داد، به‌رغم «وظیفه خطیر» ژاپن برای موکول کردن بازی‌ها به سال بعد، دولت این کشور در برگزاری مسابقات المپیک مرتکب هیچ‌گونه قصور و کوتاهی نشده است.

نایب رئیس کمیته المپیک اظهار داشت: «پیش از کووید، توماس باخ (رئیس کمیته بین‌المللی المپیک) گفته بود که شاهد بهترین آماده‌سازی در تاریخ بازی‌های المپیک هستیم؛ سالن‌ها تقریبا کامل شده بودند؛ هم‌اکنون نیز آماده‌اند؛ دهکده شگفت‌انگیز است؛ تمام هماهنگی‌های مربوط به حمل و نقل انجام شده و همه چیز روبه‌راه است.»

وی همچنین تاکید کرد: «حالا که بازی‌ها تا یک سال به تعویق افتاده است خود نشان‌دهنده وظیفه‌ای خطیر از لحاظ حفظ و ایمن‌سازی تمامی سالن‌هاست ... ناچار شدیم چیزی در حدود ۴۳ هتل را از آن قراردادها خارج کنیم و برای یک سال بعد از نو مذاکره کنیم.»

به گفته کوتس، با این تفاصیل، حمایت‌های مالی و همچنین حق پخش و خبررسانی درباره مسابقات نیز باید به مدت یک سال دیگر تمدید شوند.

برگزارکنندگان المپیک توکیو و کمیته بین‌المللی المپیک پیش از این گفته بودند که با هدف کاهش هزینه‌های رو به افزایش این المپیک قصد دارند برگزاری مسابقات را ساده‌تر کنند. با وجود این، هنوز نمی‌توانند با قطعیت بگویند که آیا علاقه‌مندان اجازه ورود به ورزشگاه‌ها را خواهند داشت و آیا ورزشکاران باید یک دوره قرنطینه را طی کنند یا نه.

به گفته آنها تا پاییز امسال جزئیات چندانی از نحوه برگزاری مسابقات مشخص نخواهد شد.

طبق طرح فعلی قرار است حدود ۱۱ هزار ورزشکار در مسابقات المپیک تابستانی توکیو و حدود چهار هزار و ۴۰۰ ورزشکار نیز در مسابقات پارالمپیک شرکت کنند و مسابقات در ۴۲ ورزشگاه برگزار خواهند شد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • دیدار شاهزاده رضا پهلوی با شماری از مدیران و فعالان سیلیکون ولی
  • وزیر دفاع پیشین آمریکا و فرمانده سابق سنتکام: رژیمی که مردمش را قتل‌عام می‌کند، از درون سقوط نمی‌کند
  • پزشکیان به مردم آمریکا نامه نوشت: ادامه مسیر تقابل، پرهزینه و بی‌نتیجه است
  • ادعاهای مکرر ترامپ درباره جنگ با ایران؛ ۱۳ بار اعلام «پایان قریب‌الوقوع جنگ»
  • افشای هویت زن بی‌حجابی که در ویدیوی صدا و سیما در کنار یک آخوند در خیابان شعار می‌دادند
  • بریتانیا از سرنگون کردن بیش از ۱۰ پهپاد جمهوری اسلامی و استقرار هزار نیروی نظامی در خاورمیانه خبر داد
  • جعفرپناهی، نویسنده و کارگردان، با وجود حکم یک سال حبس از طریق مرز زمینی به ایران بازگشت
  • پشت کودکان پنهان نشوید، بچه‌ها سرباز نیستند، بچه‌ها سپر نیستند
  • گریه و زاری آیت‌الله جوادی آملی در پیام به مردم: بزرگوارید، ما در برابر شما خضوع و احساس کوچکی می‌کنیم
  • حمله پهپادی به یک میدان نفتی در دهوک عراق؛ آتش‌سوزی انبار روغن در اربیل ، حمله به قطر با موشک کروز
  • +261سخنرانی یک فعال کویتی در سازمان ملل که آنها را شوکه کرد: از اسرائیل بیاموزیم
  • +240شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +205شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +160پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +140مقام اسرائیلی از کشته شدن علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران خبر داد
  • +132سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +127ترامپ: باید «سرطان» جمهوری اسلامی را کامل از بین برد؛ باید جلوی اتمی شدن رژیم «دیوانه» را می‌گرفتیم
  • +124کشته شدن عضو هوافضای سپاه که از ساقط کردن اف-۳۵ می‌گفت
  • +117ویدیوهای روز؛ همسایه به زن استاد بسیجی کشته شده: خوردی؟ حالا باز برو شعار بده
  • +114پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید