«تماس کوتاه» نوید افکاری با خانواده: شکنجه شده‌ایم

برادران افکاری از راست حبیب (محکوم به ۲۷ سال زندان) ، نوید (دو بار اعدام) و وحید افکاری (محکوم به ۵۴ سال زندان)؛ هر سه آنها به ۷۴ ضربه شلاق هم محکوم شده‌اندبی بی سی :بر اساس گزارش‌ها نوید افکاری، کشتی‌گیر ایرانی که به همراه دو برادر زندانی خود در شیراز از روز پنج‌شنبه به مکانی نامعلوم منتقل شده بود، "با خانواده تماس گرفته" و از وضعیت خود خبر داده است.

مهدی محمودیان، فعال سیاسی در توییترش نوشته که نوید افکاری در "تماس کوتاه" خود گفته که به همراه دو برادرش در یک محل نگهداری می‌شوند. بر اساس این گزارش آقای افکاری همچنین توضیح داده که در زندان کتک خورده‌ و باید به پزشک قانونی برودند اما مسئولان زندان از تحویل برگه شکایت "خودداری" کرده‌اند.


حسن یونسی، وکیل پرونده خانواده افکاری، گفته بود که هر سه برادر از روز پنج‌شنبه از زندان به مکان‌های نامعلومی منتقل شده‌اند و از وضعیت آنها اطلاعی در دسترس نیست.

خانواده افکاری مقابل زندان تجمع کرده بودند.

پرونده این سه برادر مورد توجه افکار عمومی قرار گرفته و خبرساز شده است تا جایی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، هم خواستار لغو حکم اعدام نوید افکاری شده است.

این سه برادر در جریان اعتراض‌های مرداد ماه ۱۳۹۷ بازداشت شده‌اند. نوید افکاری سنگری به اتهام قتل حسن ترکمان کارمند حراست اداره آبفای شیراز و محاربه به "دو بار اعدام" محکوم شده‌ است. وحید افکاری سنگری هم به ۵۴ سال زندان و حبیب افکاری سنگری به ۲۷ سال زندان محکوم شده‌اند.

دستگاه قضائی ایران متهم است که در این پرونده "ناعادلانه" برخورد کرده و "با شکنجه‌های سنگین" برادران افکاری را به اعتراف علیه یکدیگر مجبور کرده تا جایی که یکی از آنها در زندان دست به خودکشی زده است.

برنامه ۲۰:۳۰ تلویزیون ایران هم که با نهادهای امنیتی ارتباط نزدیک دارد، فیلمی را پخش کرده که در آن ماموران امنیتی نوید افکاری را به محل قتل برده‌اند تا "اعتراف کند" چطور مقتول را "کشته است."

گزارشگر این برنامه بر روی تصاویر می‌گوید که نوید افکاری با میل خودش و "بدون شکنجه" توضیح داده که چطور مقتول را کشته است.

در این فیلم برای رد ادعای شکنجه به صحبت‌های حمیدرضا جمشیدی اردکانی، وکیل تسخیری که قوه قضاییه برای متهمان گرفته بود، استناد می‌شود. اما بابک پاک‌نیا، وکیل دادگستری در ایران در توییترش نوشته که نوید افکاری در جریان دادرسی خود از آقای جمشیدی اردکانی شکایت کرده بود.

اما حسن یونسی، وکیل برادران افکاری می‌گوید که اعتراف‌ها تحت شکنجه گرفته شده است و برادران افکاری در طول بازجویی و حتی دادگاه کوتاهی که داشته‌اند، به وکیل خود دسترسی نداشته‌اند.

فرنوش امیرشاهی، خبرنگار بی‌بی‌سی، با توضیح ابهامات و تضادهایی که در برنامه تلویزیونی "اعتراف‌های" نوید افکاری بوده، می‌گوید یکی از اهداف پخش این فیلم، و نشان دادن تصویر پسر مقتول برای این است که حکم صادر شده در افکار عمومی توجیه شود.

مازیار ابراهیمی که پیشتر ماجرای اعتراف اجباری خود در تلویزیون ایران را تعریف کرده و توضیح داده بود که چطور تحت فشار بوده تا به قتل دانشمندان هسته‌ای اعتراف کند، فیلم پخش شده را "کپی سناریوی" فیلم اعترافات خود می‌داند.

او با انتشار فیلمی توضیح داده تصویری که از نوید افکاری در محل قتل و هنگام توضیح جزئیات گرفته شده شبیه همان چیزهایی است که متهمان دروغین قتل دانشمندان هسته‌ای ایران که با او زندانی بوده‌اند، در نقاط مختلف تهران مجبور به ضبط مقابل دوربین شده‌اند.
در فیلم همچنین توضیحات وکیل تسخیری قوه قضاییه پخش می‌شود که تایید می‌کند برادران افکاری شکنجه نشده‌اند. ادعایی که وکیل منتخب برادران افکاری رد می‌کند.

حسن یونسی، وکیل برادران افکاری می‌گوید فیلمی که ماموران امنیتی نشان می‌دهند و با استناد به آن می‌گویند نوید افکاری روی موتور منتظر قتل بوده، مربوط به روز قتل نیست.

او خواستار رسیدگی دوباره به پرونده شده است.

بهیه نامجو، مادر برادران افکاری هم از دستگاه قضایی خواسته که فقط اجازه بدهند یک دادگاه عادلانه بار دیگر اتهام پسرانش را بررسی کند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.