اعتراف پنتاگون: چین بزرگترین نیروی دریایی جهان را در اختیار دارد
رأی دهید
روزنامه کپیتال (سرمایه) چاپ فرانسه در گزارشی ضمن پرداختن به این موضوع به اعتراف مقامات پنتاگون در این خصوص اشاره کرده و به نقل از آنها نوشته که نیروی دریایی چین در حال حاضر ۳۵۰ کشتی جنگی در اختیار دارد، حال آنکه تعداد ناوهای جنگی نیروی دریایی ایالات متحده تنها ۲۹۳ فروند است.
در گزارش این روزنامه اقتصادی فرانسوی زبان تاکید شده که ایالات متحده برغم آنکه کشتیهای جنگی کمتری نسبت به چین در اختیار دارد اما در زمینههای دیگر از جمله فناروی و تجهیزات پیشرفتهتر دریایی نسبت به سایر رقبا دارای مزیت و برتری است.
پنتاگون روز سهشنبه، اول سپتامبر در گزارشی ضمن تشریح جزئیات جنبههای مختلف قدرت نظامی پکن، به برتری نیروی دریایی چین از حیث شمار کشتیهای جنگی اعتراف کرده بود.
در این گزارش علاوه بر صحه گذاشتن به توان بالای نیروی دریایی چین و اینکه این کشور ناوهای جنگی بیشتری نسبت به ایالات متحده در اختیار دارد، آمده است که دولت شی جین پینگ قصد ندارد در این سطح متوقف شود و همچنان در صدد توسعه و نوسازی ناوگان جنگی خود است.
پنتاگون سپس تصریح میکند که پکن در این راستا طرحهایی در دست اجرا دارد و پروژههایی نظیر ساخت و تولید بیشتر کشتیهای دوزیست(شناور دو منظوره با قابلیت شناوری در آب و رانش بر خشکی) و ناوهای هواپیمابر را برای افزایش توان دریایی خود به صورت جدی دنبال میکند.
این گزارش در حالی منتشر میشود که تنش میان پکن و واشنگتن بر سر استیلای چین در دریای جنوبی، پهنهای آبی که برخی کشورهای دیگر مشرف نیز بر بخشی از آن ادعای مالکیت دارند، بسیار جدی شده است.
نشریه کپیتال در مقاله خود همچنین یادآور میشود: «درست است که نیروی دریایی آمریکا از نظر بزرگی دیگر شماره یک جهان نیست اما هنوز از لحاظ در اختیار داشتن فناوریهای پیشرو و نیز ظرفیت اعزام نیروهای خود به نقاظ مختلف جهان نسبت به نیروی دریایی چین برتری دارد و حرف اول را میزند.»
در این گزارش آمده است که ایالات متحده در حال حاضر ۱۱ ناو هواپیمابر هستهای دارد که قادر به حمل صدها هواپیما از انواع مختلف هستند؛ حال آنکه پکن تنها دو فروند از این نوع ناوهای هواپیمابر دارد که از نظر کارایی و قابلیت نسبت با ناوهای آمریکایی در مرحله پایینتری قرار دارند.
دیگر نقطه ضعف نیروی دریایی چین نسبت به ایالات متحده که در این گزارش به آن اشاره شده برخورداری پایگاههای کمتر نسبت به آمریکا در خارج از قلمرو ملی است.
این موضوع در حالی مطرح شده که نویسنده گزارش در تایید ادعای خود به حضور گسترده نیروی دریایی آمریکا در اروپا، آفریقا، خاورمیانه و آسیا اشاره کرده است.
پنتاگون در عین حال در گزارش خود تاکید کرده که فاصله و اختلاف موجود از حیث فناوری و لجستیک میان نیروی دریایی چین و ایالات متحده سال به سال در حال کمتر شدن است.