ایران امکان بازرسی از دو سایت را برای آژانس فراهم می‌کند

دویچه وله :آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران در بیانیه‌ مشترکی اعلام کردند که بر سر ادامه همکاری‌ با یکدیگر توافق کرده‌‌اند. از جمله مفاد این توافق دسترسی آژانس انرژی اتمی به دو مکان مشخص شده توسط آژانس است.

بعد از ظهر روز چهارشنبه پنجم شهریور (۲۶ اوت) رسانه‌های ایران از توافق این کشور با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر سر اجرای موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی خبر دادند.


در بیانیه مشترک ایران و آژانس گفته شده: «ایران به طور داوطلبانه به دو مکان مشخص شده توسط آژانس دسترسی داده، و فعالیت های راستی آزمایی آژانس را برای حل و فصل این موضوعات تسهیل خواهد کرد. تاریخ‌های مربوط به دسترسی‌های آژانس و فعالیت‌های راستی آزمایی، مورد توافق قرار گرفته است.»

طبق این بیانیه هم‌چنین "فعالیت‌های راستی آزمایی آژانس مطابق با موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی و رویه استاندارد راستی آزمایی آژانس، همان گونه که برای همه کشورهای دارای موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی اجراء می شود، به صورت برابر و بدون تبعیض اجراء خواهد شد."

در ادامه بیانیه آمده است: «در این چارچوب حاضر، براساس تجزیه و تحلیل اطلاعاتِ در اختیار آژانس، آژانس هیچ سؤال دیگری از ایران، و هیچ درخواستی برای دسترسی به مکان هایی فراتر از آنچه که توسط ایران تحت موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی اظهار شده‌اند، ندارد.»

بیانیه هم‌چنین به تعهد آژانس نسبت به "حفاظت از تمامی اطلاعات محرمانه پادمانی مطابق با اساسنامه آژانس" و مد نظر قرار دادن "نگرانی‌های امنیتی ایران" اشاره شده است.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه هم‌چنین با حسن روحانی، رئیس جمهور دیدار کرد. روحانی در دیدار با رافائل گروسی گفت: «روابط ایران با آژانس در سطح بسیار خوبی است و پیام سفر مدیرکل آژانس به تهران برای جهانیان این است که ایران مثل گذشته آماده است در چارچوب پادمان با آژانس همکاری نزدیکی داشته باشد.»

رافائل گروسی نیز با ابراز خرسندی از توافق حاصل شده با سازمان انرژی اتمی ایران، بر تعمیق و گسترش بیش از پیش همکاری های ایران و آژانس تاکید کرد. او ابراز امیدواری کرد که با همکاری بیش از پیش ایران و آژانس همه مسائل و پرسش‌های فنی و حرفه‌ای مرتفع گردد.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دو روز پیش وارد تهران شد تا با علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران مذاکره کند. صالحی پیشاپیش ابراز امیدواری کرده که با سفر او به تهران "فصل نوینی" از همکاری‌ها میان ایران و آژانس آغاز شود و این همکاری‌ها بیش از پیش گسترش یابند.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مهم‌ترین هدف سفر گروسی را "پرداختن به مسائل حل نشده" به خصوص جلب موافقت ایران برای بازدید از دو سایت مورد نظر این نهاد عنوان کرده بود که به نظر می‌آید اکنون و با توافقی که صورت گرفته، آژانس احتمالا به هدف خود رسیده باشد.

رافائل گروسی در گزارش قبلی خود از مواردی از عدم همکاری ایران با آژانس گزارش داده بود و برخی مسئولان جمهوری اسلامی مدعی شده بودند که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در دوره مدیریت جدید بیش از گذشته تحت تاثیر آمریکا و اسرائیل قرار دارد
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۴
آزاذه - تهران، ایران
ج ا قهوه ای شده از ترس ترامپ!
‌پنجشنبه ۶ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۰:۵۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +189حمایت کاترین شکدم از شاهزاده رضا پهلوی؛ شکدم: خامنه‌ای علاقه‌ای به زنان ندارد و به پسربچه‌ها تمایل دارد
  • +165لحظه زیر گرفتن عمدی یک روحانی در بلوار فرودگاه شهر یزد + ویدئو
  • +152سخنان کاترین شکدم درمورد گرایشات جنسی خامنه‌ای و همسریابی زینب سلیمانی برای افراد حزب‌الله
  • +148«افشای طرح ادعایی ترور شاهزاده رضا پهلوی؛ ناکامی ائتلاف خونین تجزیه‌طلبان و گروه‌های افراطی»
  • +117حسن آقامیری: وضع سیستان وبلوچستان خرابه، یکی از حضار: تقصیر پهلویه، آقامیری: شما۴۰ساله چه غلطی کردید
  • +114پایان آیت‌الله خامنه‌ای چگونه رقم خواهد خورد؟
  • +113مایک پومپئو: جمهوری اسلامی به‌شدت تضعیف شده؛ ایرانیان نه حکومت دینی می‌خواهند، نه سلطنت
  • +98بازداشت شهین محمودی، شهروند دوتابعیتی ایرانی-نروژی، پس از سفر به ایران
  • +92لحظه اهدای پاداش ۲.۵ میلیون دلاری به قهرمان حادثه تیراندازی سیدنی و سوال غیرمنتظره او + ویدئو
  • +89علی کریمی: «فرداد فرحزاد بخاطر پول کِس و کارشو میفروشه»