عربستان: در برقراری ارتباط با اسرائیل جا پای امارات نمی‌گذاریم مگر به یک شرط

یورونیوز :عربستان سعودی می‌گوید که در موضوع برقراری رابطه دیپلماتیک با اسرائیل، موضعی متفاوت با امارات عربی متحده دارد.

ریاض اعلام کرد تا زمانی که اسرائیل با فلسطینی‌ها یک توافق صلح را که در سطح بین‌الملل به رسمیت شناخته شود امضا نکند، وارد روابط دیپلماتیک با تل‌آویو نخواهد شد.


این اولین اظهار نظر رسمی عربستان از زمان امضای توافقنامه صلح میان امارات، مهمترین متحد منطقه‌ای و همسایه شرقی این کشور با اسرائیل است.

فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی روز چهارشنبه گفت: «عربستان سعودی بر تعهد خود به صلح، به عنوان یک گزینه استراتژیک مبتنی بر ابتکار صلح اعراب تاکید دارد... سیاستهای یکجانبه اسرائیل در الحاق و ایجاد شرکها یک اقدام نامشروع و مضر برای راه حل "دو دولت" است.»

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا پنج‌شنبه گذشته از امضای «توافقی تاریخی» میان «دو دوست» در منطقه خاورمیانه خبر داد. این توافق میان محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد امارات و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل پس از یک مکالمه تلفنی با ترامپ امضا شد.

پس از آن تل‌آویو اعلام کرد که اعمال حاکمیت بر اراضی کرانه باختری را «موقتا» به تعویق می‌اندازد و تلاش‌‌هایش را بر توسعه روابط با دیگر کشورهای جهان عرب متمرکز خواهد کرد.

امضای این توافق با استقبال سازمان ملل و اتحادیه اروپا همچنین برخی کشورهای منطقه از جمله مصر، عمان، بحرین و اردن روبرو شد اما در مقابل ایران، ترکیه همچنین تشکیلات خودگردان فلسطینی و حماس به آن تاختند و اقدامی «خائنانه» توصیف کردند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۰
redsky95 - تورنتو، کانادا
گفته بودم که کل کشورای دنیا و مسلمون و عرب و غیر عرب اسراییل رو به رسمیت میشناسن. فقط مونده چطوری رابطه های سیاسی رو ایجاد کنن
‌چهارشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۳
۵۸
دوستدار - استهکلم، سوئد
دولتهای اعراب از دشمنی سرسخت نظام اخوندی با اسرائیل به این نتیجه رسیده اند هدف نظام اخوندی از بین بردن اسرائیل در منطقه نیست بلکه هدف نظام اخوندی از دشمنی با اسرائیل نفوذ در کشورهای عربی است و از بین بردن پادشاه عربستان و میر نشینهای کشورهای عربیست و در اختیار گرفتن کشورهای عربیست!
‌چهارشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۳
۲۵
Mehrad Hosseinirad - مسکو، روسیه
[::دوستدار - استهکلم، سوئد::]. درسته زدی به برجک
‌پنجشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۵:۵۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.