هیئت دوچرخه‌سواری خراسان رضوی: لباس‌های زننده موجب محرومیت زنان شد

بی بی سی :هیئت دوچرخه سواری استان خراسان رضوی می‌گوید ممنوعیت دوچرخه‌سواری زنان در این استان در نتیجه تلاش‌های "ستاد امر به معروف و نهی از منکر" بوده و این هیئت چاره‌ای جز تبعیت ندارد، هرچند که تلاش می‌کند محدودیت زنانی که "به هنجارهای جامعه شهری مشهد" پایبند هستند، برطرف شود.

به گفته رئیس هیئت دوچرخه سواری خراسان رضوی، ستاد امر به معروف و نهی از منکر این استان "با اخذ مجوزهای مربوطه، ممنوعیت دوچرخه‌سواری زنان را اجرایی کرد" و حتی تصویب شد دوچرخه سواری زنان در "مکان‌های عمومی" ممنوع باشد.


مهدی روزبهانه دلیل برقراری این محدودیت‌ها را زنانی دانست که در گذشته "بدون رعایت صحیح حجاب و با استفاده از لباس‌های زننده" هنگام دوچرخه‌سواری توجه زیادی را به این مسئله جلب کردند.

آقای روزبهانه که مدعی شده هیئت زیر نظر او اولین هیئتی بود که با تشکیل جلسات با مسئولان در راستای کاهش محدودیت‌ها گام برداشته، گفت: "زمانی که مصوبه تصویب شد اگر هیئت خود را ملزم به حمایت از دوچرخه‌سواران نمی‌دانست با قبول شرایط مانند استان‌های دیگر از ادامه پیگیری موضوع دست می‌کشید."

رئیس هیئت دوچرخه سواری خراسان رضوی همچنین با توجه به "حساسیت موضوع" از ورزشکاران خواست با هوشیاری خود مانع از "سؤ‌استفاده رسانه‌های بیگانه" شوند و با رعایت قوانین از حساسیت موضوع بکاهند.

چند روز قبل اعضای هیات دوچرخه‌سواری سبزوار در خراسان رضوی، در اعتراض به ممنوعیت دوچرخه‌سواری زنان و برای حمایت از آنان استعفا کردند.

شورای فرهنگ عمومی و ستاد امر به معروف و نهی از منکر سبزوار در غرب این استان، دوچرخه‌سواری زنان را ممنوع اعلام کرد و با احضار اعضای هیات دوچرخه‌سواری سبزوار آن‌ها را "توجیه کرد" که بگویند دوچرخه‌سواری زنان ممنوع است.

اما تمام هشت عضو هیات دوچرخه‌سواری سبزوار که همه به جز یک نفر، مرد هستند، در اعتراض به این موضوع ششم مرداد استعفا کردند و روز جمعه (۱۰ مرداد) رییس اداره ورزش و جوانان سبزوار استعفای آنان را پذیرفت.

در ایران قانونی علیه دوچرخه‌سواری زنان وجود ندارد اما این موضوع همواره محل نزاع محافظه‌کاران تندرو و ورزشکاران بوده است. آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، در حکمی که ۲۸ شهریور ۱۳۹۵ در سایت رسمی‌ او منتشر شد، دوچرخه‌سواری زنان در مجامع عمومی را حرام دانست.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • جعفرپناهی، نویسنده و کارگردان، با وجود حکم یک سال حبس از طریق مرز زمینی به ایران بازگشت
  • پشت کودکان پنهان نشوید، بچه‌ها سرباز نیستند، بچه‌ها سپر نیستند
  • گریه و زاری آیت‌الله جوادی آملی در پیام به مردم: بزرگوارید، ما در برابر شما خضوع و احساس کوچکی می‌کنیم
  • حمله پهپادی به یک میدان نفتی در دهوک عراق؛ آتش‌سوزی انبار روغن در اربیل ، حمله به قطر با موشک کروز
  • وال‌استریت ژورنال: امارات آماده است به جنگ با ایران بپیوندد/ بریتانیا: این جنگ، جنگ ما نیست
  • ترامپ: رئیس‌جمهور رژیم جدید ایران درخواست آتش‌بس داده؛ یا بازگشایی تنگه هرمز یا بازگشت به عصر حجر
  • بحران در صدر جمهوری اسلامی؛ فرماندهان حذف می‌شوند، جانشین‌ها معرفی نمی‌شوند
  • از لولو به هلو؛ تغییراتی باورنکردنی در سه سال، با کمی آرایش، تغییر سبک زندگی ، رژیم والبته کمی جراحی
  • ترامپ: در حال بررسی خروج از پیمان ناتو هستم، همیشه می‌دانستم آن‌ها ببر کاغذی هستند
  • آرژانتین سپاه پاسداران را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داد
  • +260سخنرانی یک فعال کویتی در سازمان ملل که آنها را شوکه کرد: از اسرائیل بیاموزیم
  • +235شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +200شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +154پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +140مقام اسرائیلی از کشته شدن علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران خبر داد
  • +129سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +126ترامپ: باید «سرطان» جمهوری اسلامی را کامل از بین برد؛ باید جلوی اتمی شدن رژیم «دیوانه» را می‌گرفتیم
  • +124کشته شدن عضو هوافضای سپاه که از ساقط کردن اف-۳۵ می‌گفت
  • +117ویدیوهای روز؛ همسایه به زن استاد بسیجی کشته شده: خوردی؟ حالا باز برو شعار بده
  • +114پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید