اگر بایدن در تهران ستاد دارد، لابد ترامپ هم دارد!

عصر ایران؛ سروش بامداد: روزنامه دانشگاه آزاد، تحلیل چند رسانه حرفه ای مکتوب در تهران درباره احتمال شکست دونالد ترامپ در مقابل رقیب خود (جو بایدن) در انتخابات آبان ماه و احتمال بازگشت به برجام، لغو فرمان ممنوعیت سفر اتباع چند کشور مسلمان و از جمله ایران و از سرگیری فروش نفت و کاهش مشکلات ارزی را به منزله «بازگشایی ستاد یاران بایدن در تهران» و «تبلیغ توهم آمریکای خوب توسط برخی گروه های سیاسی» دانسته است.
 

این در حالی است که تنها یکی از این نشریات ارگان حزبی است و اتفاقا شهره به رعایت اصول حرفه ای و بقیه ربطی به گروه های سیاسی ندارند.

 
از روزنامه دانشگاه آزاد می توان پرسید: اگر انعکاس خبرهای پیش افتادن جو بایدن از دونالد ترامپ، بازگشایی ستاد یاران بایدن در تهران است لابد و با همین منطق، ناخرسندی آنان نیزبازگشایی ستاد دونالد ترامپ در تهران است!
 
شگفت آور این که روزنامه دانشگاه آزاد چکیده تحلیل یکی از همین رسانه ها با حروف درشت و ذیل صفحه اول را ندیده است که نوشته اند: «چشم امید به پیروزی بایدن نیست. به شکست ترامپ است. صحبت از دیو و دلبر نیست. اما خروج ترامپ از کاخ سفید و احیای برجام می تواند بر اقتصاد ایران و بازگشت امید تأثیر گذارد.»
 
البته می توان حدس زد نگران باشند با احیای برجام، نرخ مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری 1400 بالا رود و کاندیداهایی که پیروزی شان منوط به مشارکت حداقلی و نظارت استصوابی حداکثری است، از این فرصت محروم شوند.
 
هیچ کس در این گزاره تردید ندارد که دونالد ترامپ یک سیاست مدار استاندارد نیست. او یک رییس جمهوری عادی و نرمال نیست. حتی مثل جرج بوش هم نیست. شومنی است که بر این کرسی نشسته و خروج او از کاخ سفید فارغ از این که چه نظری درباره جانشین او داشته باشیم به نفع صلح جهانی، حقوق بشر، محیط زیست و هر دستاورد مدرن دیگر انسانی است.
 
نکته جالب این که دانشگاه آزاد، دانشکده علوم ارتباطات و روزنامه نگاری دارد و از رییس آن می توان پرسید آیا روزنامه منتسب به یک نهاد علمی و دانشگاهی می تواند تا این حد در خدمت اغراض سیاسی قرار گیرد؟
از اتهام زنندگان می توان پرسید 100 روز دیگر که انتخابات آمریکا برگزار شود، دوست دارند کی پیروز شود؟
 
دونالد ترامپ یا همان قاتل سردار سلیمانی و ناقض عهد و پیمان و تهدید کننده به جنگ و براندازی و واقعا دوست دارند او پیروز شود و 4 سال دیگر بماند تا اقتصاد ما را له کند؟
 
اگر پاسخ شان «جو بایدن» است یعنی آنها نیز در «توهم آمریکی خوب» هستند؟!
 
احتمالا پاسخ می دهند: تفاوتی ندارد. سگ زرد برادر شغال است و جمهوری خواهان و دموکرات ها دو تیغه یک قیچی اند. اما آیا واقعا چنین است و اگر ترامپ بیقتد، نتانیاهو غم گین نمی شود؟
 
آرزوی پایان ترامپ، توهم آمریکای خوب نیست. در همان دانشگاه آزاد قاعدتا کتاب «جا به جایی قدرت» - الوین تافلر - را درس می دهند. ترامپ به دوره قبل تعلق دارد و همه امور را از دریچه پول می نگرد. از این رو نمی توان با او گفت و گو کرد. در این که بایدن نیز در پی منافع آمریکاست تردیدی نیست اما این هدف را در چارچوب سیاست پی گیری می کند.
 
نکته پایانی هم این که یادشان رفته به جلد هنرمندانه مجله معتبر و آلمانی «اشپیگل» نیز اشاره کنند که با کلمه «پرزیدنت» بازی کرده و «ent» آخر را به صورت «end» نوشته تا «پایان» او را تداعی کند. بایدن در بُن آلمان هم ستاد دایر کرده لابد!
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۹
hamidesabz - لندن، انگلستان

مو نارنجی کاخ سفید بیدی نیست که به این بادها بلرزد، او یک بازاری قهار است که تمام فوت و فن های ضربه فنی حریف در آخرین لحظه را بلد است و میداند و میتواند که کل قواعد بازی را در آخر بازی اگر به سودش پیش نرفت، به هم بزند و کنترل بازی را به دست بگیرد، همانطور که توانسته بحرانهای اخیر را که هرکدامشان برای کله پا کردن یک رییس جمهور خوش رفتار کافی بود را با تهدید و تطمیع پشت سر بگذارد مطمئن باشید که این یکی هم راهش را بلد است و یا کسانی را دارد که راه عبور را به او نشان میدهند و برایش هموار میکنند!
‌سه شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۷
۵۶
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
[::hamidesabz - لندن، انگلستان::]. درست میفرمایید. حافظه های تاریخی خیلی زودگذر هستن. انگار همه یادشون رفته که تا روزهای اخر همه فکر میکردن کلینتون برنده میشه. کلی توی debate ها ترامپ رو مسخره کردن. ولی لحظه اخر سه تا ایالت رو چرخوند و همه رو تا دوهفته توی شوک برد. جوری که کار به تظاهرات رسید.
‌سه شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۸
۶۰
ادوینو - گوالف، کانادا
یعنی اگه جو بایدن بشه رییس جمهور وبرگردند به سرا نجام برجام ماها دیگه شاهد سلطانگیری در ایران نمیشویم وهمه دیوها بر میگردند به دخمه هایشان .
‌سه شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۵
۴۶
henryaaaa - لوس انجلس ، ایالات متحده امریکا
[::hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا::]. آمار پیش از انتخابات قبل درست نبود به این علت که وقتی از مردم سوال میکردند به کی رای میدهید میگفتند کلینتون چرا که خجالت میکشیدند بگویند ترامپ. که البته که هم خجالت داره کسی به این مردک ترامپ نژاد پرست و خلاف کار و دزد و بی مرام رای دهد. والی اینبار دیگه مثل دفعه قبل نیست . تمام آمار حکایت از پیروزی دموکراتها دارد .
‌سه شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد
  • ماجرای کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج و ۳۰۰ مسوول میدانی بسیج در یک روز
  • مدیر مرکز ضد تروریسم آژانس امنیت ملی آمریکا در مخالفت با جنگ ایران استعفا داد
  • وزیر امور خارجه آلمان: ایده تغییررژیم کنترل‌شده در ایران غیرواقعی است
  • کارنامه احمدرضا رادان؛ از سرکوب اعتراضات تا تحریم‌های جهانی و کنترل‌های اجتماعی
  • اسرائیل خطاب به بسیجیان: آیا ارزش دارد جانتان را برای رهبران پوشالی به خطر بیاندازید؟
  • تصاویر سلبریتی‌های جهانی بر روی فرش قرمز مراسم اسکار ۲۰۲۶
  • واشنگتن پست: اسرائیل ایرانیان را به شورش فرا می‌خواند به‌رغم آنکه از احتمال «قتل‌عام» آنها آگاه است
  • هشدار شاهزاده رضا پهلوی به سرکوبگران در شب چهارشنبه سوری: از ساعت ۶ بعدازظهر خیابان‌ها را ترک کنید
  • +327ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +275شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +257اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +185ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +164شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +154پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +151وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید
  • +143شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد