مرگ اسرارآمیز دست‌کم ۲۷۵ فیل در بوتسوانا

یورونیوز :مرگ اسرارآمیز دست‌کم ۲۷۵ فیل در منطقه دلتای اوکاوانگو در شمال جمهوری بوتسوانا در جنوب آفریقا مقامات حفاظت محیط زیست این منطقه توریستی را درباره یک فاجعه زیست محیطی نگران کرده است.

سیریل تائولو، مدیر پارک ملی و حیات وحش بوتسوانا به خبرگزار فرانسه گفته است: «ما گزارشی مبنی بر مرگ ۳۵۶ فیل در شمال دلتای اوکاوانگو دریافت کرده‌ایم و تا این لحظه می توانیم مرگ ۲۷۵ فیل را تایید کنیم.»


وی همچنین افزود که علت مرگ این فیل‌ها در دست بررسی است و نمونه‌های آزمایشگاهی برای بررسی علل مرگ این فیل‌ها به آفریقای جنوبی، زیمبابوه و کانادا ارسال شده است.

مدیر پارک ملی بوتسوانا با بیان این‌که فیل‌ها با عاج‌هایشان پیدا شده‌اند فرضیه دخالت شکارچیان در مرگ فیل‌ها را رد کرد. وی همچنین احتمال ابتلای فیل‌ها به بیماری سیاه زخم را مردود دانست.

به گزارش سازمان غیردولتی فیل‌های بدون مرز که ۱۹ ژوئن ۲۰۲۰ منتشر شده است، ۳۵۶ فیل در این منطقه جان سپرده‌اند. میکائیل شز، مدیر این سازمان می‌گوید: «برآورد ما این است که ۷۰ درصد فیل‌های جان سپره حدود یک ماه پیش و ۳۰ درصد آنها نیز اخیرا در دو هفته گذشته مرده‌اند.»

به گزارش این انجمن، فیل‌های زنده در این منطقه که مورد مشاهده قرار گرفته‌اند بسیار ضعیف و بی حال هستند و برخی از آنها با مشکل تحرک مواجهند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که هم فیل‌های نر و هم ماده در سنین مختلف قربانی این «بیماری مرموز» شده‌اند.

میکائیل شز افزوده است: «ما فیلی را دیدیم که به دور خودش می‌چرخید و قادر به تغییر مسیرش نبود.»

پیش‌تر در پایان ماه مه سال جاری، وزیر گردشگری بوتسوانا از تحقیق درباره مرگ ده‌ها فیل در دلتای اوکاوانگو خبر داده بود.

جمهوری بوتسوانا که در بین کشورهای آفریقای جنوبی، زامبیا و نامبیا واقع شده است دارای ۱۳۰ هزار فیل آزاد در حیات وحش است که یک سوم کل فیل‌های شناخته شده آفریقاست.

جمهوری بوتسوانا یکی از کشورهایی مورد توجه شکارچیان غیرقانونی فیل برای بدست آوردن عاج فیل‌هاست. انجمن فیل‌های بدون مرز در سال ۲۰۱۸ از شناسایی ۹۰ لاشه فیل خبر داده بود که به‌دست شکارچیان کشته شده بودند. در آن زمان دولت بوتسوانا این عدد را رد کرد و گفت که تنها ۵۳ جسد فیل شناسایی شده است که بیشتر آنها نیز در اثر عوامل طبیعی یا تضاد بین انسان‌ها و حیات وحش جان داده‌اند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +261سخنرانی یک فعال کویتی در سازمان ملل که آنها را شوکه کرد: از اسرائیل بیاموزیم
  • +241شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +206شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +163پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +140مقام اسرائیلی از کشته شدن علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران خبر داد
  • +133سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +124کشته شدن عضو هوافضای سپاه که از ساقط کردن اف-۳۵ می‌گفت
  • +117ویدیوهای روز؛ همسایه به زن استاد بسیجی کشته شده: خوردی؟ حالا باز برو شعار بده
  • +114پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید
  • +110اسرائیل کشته شدن فرمانده نیروی دریایی سپاه را تایید کرد: هشدار داده بودیم، انگشت تهدید برای ما بالا نبرید