دو روز بعد از جراحی قلب باز گفتند بیمار را به خانه ببرید تا کرونا نگیرد

ایران وایر - مونا خسروی، شهروند خبرنگار، تهران : «هردفعه که دکتر با تجهیزات در خانه بالای سر پدرم می‌آید، یک میلیون تا یک میلیون و ۲۰۰هزار تومان حق ویزیت می‌گیرد. هنوز ۷۲ ساعت از عمل قلب باز پدرم نگذشته بود که او را از بیمارستان مرخص کردند و گفتند این‌جا بماند بهتر نمی‌شود که هیچ، حتما کرونا هم می‌گیرد.»
 

این جملات، بخشی از سخنان «سمیرا» است که پدرش به تازگی در «مرکز قلب تهران» به خاطر گرفتگی عروق، عمل جراحی باز انجام داده است و حالا دوران نقاهت را در خانه می‌گذراند.

 
او می‌گوید: «عمه‌ام بهمن ۱۳۹۹ همین عمل قلب باز برای مداوای گرفتگی عروق را در این بیمارستان انجام داد و مدت هشت روز بعد از عمل بستری بود. اما پدرم را بعد از عمل، دو روز در بخش مراقبت‌های ویژه نگه داشتند و بعد به جای انتقال به بخش عمومی، ترخیص کردند.»
 
پدر سمیرا ۶۳ ساله است و۱۰ روز پیش در محل کار حالش بد می‌شود: «همکارانش  او را به مرکز قلب تهران در ابتدای خیابان امیرآباد رسانده بودند. آزمایش‌ها و معاینات نشان می‌دادند وضعیت او اورژانسی است. سریع آنژیوگرافی انجام و مشخص شد چهار رگ اصلی پدرم با درصد بالایی گرفتگی دارد. برای همین به سرعت عمل قلب باز را انجام دادند.»
 
سمیرا می‌گوید حال عمومی پدرش هنوز با گذشت بیش از یک هفته از عمل جراحی، خوب نیست: «دکتر معالج پدرم که جراحی را انجام داد، پزشکی را معرفی کرد که سه روز اول، هر روز سر ساعت معینی با تجهیزات کامل و دستگاه نوار قلب و... برای ویزیت به منزل می‌آمد و الان هم  دو روزی یک بار می‌آید.»
 
او با نگرانی می‌گوید هر زمان گفتیم چرا حال عمومی پدرم هنوز خوب نیست، دکتر در جواب ما گفت قفسه سینه شکافته و جراحی سنگین قلب انجام شده و طبیعی است که حال عمومی او هنوز خوب نباشد.
 سمیرا می‌گوید کاش به جای این که بیمار را زودتر مرخص کنند، تجهیزاتی داشتند که از بیماران در برابر ویروس کرونا محافظت می‌کرد: «ما تا الان حدود هفت میلیون تومان هزینه ویزیت دکتر داده‌ایم. ضمن این که من و برادرم هر دو برای مراقبت از پدرم ۱۰ روز است مرخصی گرفته‌ایم. اما از اوایل هفته باید به سر کارمان برمی‌گردیم و برای او پرستار بگیریم چون هنوز توانایی مراقبت از خودش را ندارد. ضمن این که در این چند وقت، چون در بیمارستان نبود، مدام دلهره داشتیم که نکند حالش بد شود و کاری از دست ما برنیاید.»
 
یکی از پزشکان «مرکز قلب شهید رجایی» می‌گوید: «من نمی‌دانم بیمار چه شرایطی داشته که مرخص شده اما به این موضوع که محیط بیمارستان‌ها آلوده است و بیماران قلبی و عروقی در معرض خطر جدی برای ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند، یقین دارم. میزان مقاومت بدن در همان روزهای اول پس از جراحی قلب در ضعیف‌ترین حالت ممکن قرار دارد و به سرعت ویروس را از محیط می‌گیرد و خطرات جدی درست می‌کند. با این حال، موضوع ترخیص بیمار از بیمارستان را حال عمومی بیمار مشخص می‌کند.»
 
به گفته این جراح قلب، بیماران پس از جراحی معمولا دو روز در بخش مراقبت‌های ویژه نگه‌داری می‌شوند و اگر همه چیز خوب باشد، بعد از آن به بخش منتقل می‌شوند: «از روز دوم به بعد هم می‌توانند با کمک بنشینند، راه بروند و رژیم غذایی معمول خود را داشته باشند. اما به هر حال بدن ضعیف است و مثلا باید موقع راه رفتن، رفتن به دست‌شویی یا حمام حتما همراه داشته باشند.»
 
او توصیه می‌کند بیماران حداقل ۴۸ ساعت پس از جراحی شروع به انجام حرکاتی مثل تغییر موقعیت، نشستن روی صندلی و آویزان کردن پاها از تخت را انجام دهند و با کمک راه بروند: «یک تحقیق علمی نشان داده است بیمارانی که این حرکات زودهنگام را انجام می‌دهند، زودتر دوران نقاهت را طی می‌کنند.»
 
این پزشک جراح هم از پس از شیوع ویروس کرونا، بیماران قلبی خود را زودتر مرخص می‌کند: «هرچه کمتر بیمار در محیط بیمارستان باشد، بهتر است. اما نمی‌توان برای همه بیماران تجویز یکسانی داشت. من توصیه می‌کنم اگر احساس می‌کنید بیمارتان پس از عمل قلب زود مرخص شده است، حتما یک پرستار برای او در خانه استخدام کنید تا در موقع ضروری بتواند اقدامات اولیه را انجام دهد.»
 
پدر سمیرا هم بیمه تامین اجتماعی است و هم بیمه تکمیلی دارد. سمیرا می‌گوید: «هزینه جراحی را بیمه می‌دهد اما برای ویزیت دکتر در خانه و استخدام پرستار، بیمه هیچ درصدی در نظر نگرفته است.»
 
آقای دکتر می‌گوید: «می‌دانم ترخیص زودهنگام بیمار، خانواده را دچار مشکلات مالی و روانی زیادی می‌کند اما باور کنید کرونا در بدترین شکل ممکن روی بیماران قلبی عروقی اثر می‌گذارد و شاید مراقبت و پرستاری درست در منزل راه‌کار بهتری باشد.»
 
روز گذشته، «مصطفی میری بنجار»، متخصص قلب و عروق به خبرگزاری «ایسنا» گفته بود: «شایع‌ترین بیماری زمینه‌ای که در مبتلایان به کرونا دیده شده، بیماری‌های زمینه‌ای قلبی عروقی بوده است.»
 
او توضیح داده بود: «در بیمارانی که ریه آن‌ها درگیر می‌شود، التهاب ریه باعث افزایش بار کاری قلب شده و در صورتی که قلب نیز از قبل بیماری زمینه‌ای داشته باشد، این افزایش فشار کاری می‌تواند سبب بروز صدمات جبران ناپذیری در قلب شود.»
 
سمیرا می‌گوید: «امیدوارم زودتر پدرم بهتر شود. ما همه سختی‌ها را به جان می‌خریم اما می‌دانم خیلی از خانواده‌ها از پس این هزینه‌ها برنمی‌آیند و ممکن است بیمارشان در دوران نقاهت در خانه دچار مشکلات شدیدی شود.»
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.