سازمان قضایی نیروهای مسلح بازداشت عیسی شریفی و محمود سیف را تأیید کرد
رأی دهید
بهنوشته وبسایت باشگاه خبرنگاران جوان، بهرامی با «مهم و پیچیده» توصیف کردن این پرونده اعلام کرده برای بررسی بیشتر نیازمند کار کارشناسی است.
عیسی شریفی، عضو ارشد سپاه پاسداران است که بهمدت ۱۲ سال سمت قائم مقامی شهرداری تهران را در دوره محمدباقر قالیباف برعهده داشت.
او در حالی بیش از یک دهه قائم مقام شهرداری تهران را برعهده داشت که در ساختار اداری شهرداری، سمتی با این عنوان هیچگاه وجود نداشته است.
گفته می شود پرونده فساد مالی عیسی شریفی بهدستور مستقیم علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی به سازمان قضایی نیروهای مسلح سپرده شده است.
روزنامه شرق اما در سال ۱۳۹۷ در گزارشی جزئیاتی تازه از فسادهای میلیاردی در «هلدینگ یاس» فاش کرد.
بهنوشته این روزنامه «کارگزاری رسا تجارت مبین (یاس) یکی از هشت کارگزاریای بود که طبق مصوبه شورای شهر تهران قرار بود با بهرهگیری از امکانات مالی خود (نقدی و غیرنقدی) نسبت به پاسخگویی مطالبات طلبکاران شهرداری و همچنین تملک املاک واقع در طرحهای عمرانی شهرداری با همکاری سازمان املاک اقدام و پس از ارائه اسناد نسبت به وصول طلب خود صرفاً در قالب ملک یا تراکم اقدام کند، اما پس از مدتی این مسیر انحرافی اساسی پیدا کرد.»
عیسی شریفی اما در طول فعالیت هلدینگ یاس بهنمایندگی از محمد باقر قالیباف، رئیس فعلی مجلس و شهردار سابق تهران، در جلسات هیأت مدیره حضور داشته و عمده تصمیمگیریها برعهده او بوده است.
از سوی دیگر، غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه روز ۲۰ خرداد در بیست و هفتمین نشست مطبوعاتی خود مدعی شد محمدباقر قالیباف، رئیس فعلی مجلس در پرونده فساد عیسی شریفی، قائم مقام سابق شهرداری تهران هیچ نقشی نداشته است.
اسماعیلی در ادامه گفت: «محتوای پرونده حکایت از این دارد که فرد مذکور [قالیباف] در زمره متهمان این پرونده نیست.»
این پاسخ سخنگوی قوه قضاییه در حالیست که دستکم در ۱۵ سال گذشته، پیگیری چندین پرونده فساد و اختلاس در مورد محمدباقر قالیباف، خانواده او و نزدیکانش در دستور کار قوه قضاییه قرار نگرفته است.
محمود سیف که در گذشته با نام مستعار «محسن سجادینیا»، عضو هیات مدیره بسیاری از شرکتهای وابسته به بنیاد تعاون سپاه از جمله شرکت «تجارت الماس مبین» و شرکت «پردازش تصویر رایان» بود، اکنون طبق اعلام شکرالله بهرامی، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح، بهخاطر پرونده فساد مالی در بازداشت بهسر میبرد.
همچنین وزارت دارایی آمریکا روز ۲۱ نوامبر ۲۰۱۷/ ۳۰ آبان ۱۳۹۶ محمود سیف را بهعنوان چهرهای کلیدی درعملیات جعل اسکناس سپاه پاسداران در لیست تحریمهای خود قرار داده است.
در اطلاعیه وزارت خزانه داری آمریکا در تشریح اتهامات محمود سیف آمده است: «او [سیف] از طریق شرکت پردازش تصویر رایان، تجهیزات و لوازم لازم برای جعل اسکناس را از اروپا تامین کرده است.»
دور زدن تحریمها و خرید اسلحه برای سپاه پاسداران نیز یکی دیگر از اتهامات محمود سیف عنوان شده است.
شهرزاد میرقلی خان، همسر سابق او نیز بهدنبال خرید ۳۵۰۰ دوربین نظامی دید در شب، بهدام نیروهای اطلاعاتی آمریکا گرفتار شد.
شهرزاد میرقلیخان پنج سال در آمریکا زندانی بود و پس از آزادی از آمریکا به عمان رفت و بعد هم مدیر روابط عمومی پرس تیوی در این کشور شد. او پس از افشاگریهایی درباره برخی چهرههای سپاه و فساد در صدا و سیما همچنان در عمان است