دستگیری بازرگان کلمبیایی مرتبط با معامله نفت ایران با طلای ونزوئلا/ وی راهی تهران بود

آمریکا آقای ساب را به پولشویی متهم کردهبی بی سی :الکس ساب موران، بازرگان کلمبیایی که تصور می‌شود رابطه نزدیکی با نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا دارد، در کشور دماغه سبز بازداشت شده است.

دماغه سبز مجمع‌الجزایری کوچک در غرب آفریقا است.


گفته شده که آقای ساب با هواپیمای شخصی خود راهی ایران بوده است.

سال گذشته دادگستری آمریکا با طرح اتهام پولشویی و فساد علیه این بازرگان کلمبیایی اعلام جرم کرد.

وزارت خارجه ونزوئلا بازداشت آقای ساب را "غیرقانونی و خودسرانه" خوانده و گفته او در تامین غذا، دارو و نیازهای ضروری به دولت کمک‌ می‌کرده است.

بازداشت این بازرگان چند هفته پس از ورود نفتکش‌های ایرانی به ونزوئلا انجام شده است.

منابع آمریکایی می‌گویند ونزوئلا بهای سوخت دریافتی از ایران را با طلا می‌پردازد. چندی پیش گزارش‌هایی از درخواست ونزوئلا برای انتقال ذخایر شمش‌های طلایش در بانک‌های خارجی منتشر شد.

سفیر ایران در کاراکاس معامله سوخت با طلا را تکذیب کرده است.

هم ایران و هم ونزئلا تحت تحریم‌های یکجانبه آمریکا هستند.

انتقال سوخت از ایران به ونزوئلا، که با همراهی کشتی‌های نظامی ونزوئلا با نفتکش‌های ایرانی انجام شد، از طرف مقام‌های دو کشور به عنوان دستاوردی مهم ستایش شد و نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا گفت برای تشکر شخصا به ایران خواهد رفت.

هفته گذشته دادستان کل کلمبیا از توقیف دارایی‌های الکس ساب در کلمبیا خبر داد.

آقای ساب شهروندی ونزوئلا را هم دارد و قراردادهایی برای تامین بسته‌های کمک غذایی به شهروندان ونزوئلا به او واگذار شده است.

ونزوئلا در سال‌های اخیر با بحران شدید اقتصادی و ناآرامی‌های سیاسی روبرو بوده است.

آمریکا تحریم‌های شدیدی علیه ونزوئلا وضع کرده که کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل می‌گوید به آسیب پذیرترین اقشار در ونزوئلا آسیب می‌زند.

نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهور کنونی ونزوئلا، معاون هوگو چاوز، رئیس‌جمهور پیشین بود و پس از مرگ او به قدرت رسید.

برخلاف آقای چاوز که محبوبیتی گسترده داشت و به عنوان سیاستمداری موفق در جلب حمایت اقشار مختلف چند انتخابات را در حضور ناظران مستقل با نسبت بالای آرا برنده شده بود، آقای مادورو حمایت شکننده‌ای دارد و در انتخابات سال ۲۰۱۸، که پایین‌ترین نسبت مشارکت در تاریخ ونزوئلا را داشت، با اتهام تقلب روبرو شد.

آقای مادورو مانند آقای چاوز با تلاش‌های مخالفان طرفدار آمریکا برای کودتا نیز روبرو بوده است.

دولت آمریکا به همراه چندین دولت دیگر، حکومت نیکولاس مادورو را بر ونزوئلا به رسمیت نمی‌شناسد و خوان گوایدو، یکی از چهره‌های مخالف را رئیس‌جمهور می‌داند.

البته آقای گوایدو بیش از یک سال پس از آن که در جمع تظاهرکنندگان و در خیابان "سوگند ریاست جمهوری" یاد کرد، هنوز قدرتی در اداره نهادهای حکومتی ونزوئلا ندارد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.