کانادا مالکیت خصوصی سلاح‌های جنگی را ممنوع کرد

بی بی سی :جاستین ترودو خرید و فروش و نگه‌داری حدود ۱۵۰۰ نوع سلاح جنگی را ممنوع کرد. این تصمیم که یکی از شعارهای انتخاباتی آقای ترودو در ماه نوامبر گذشته هم بود تنها چند هفته پس از تیراندازی ماه گذشته در استان نوااسکوشیا گرفته شده است.
 

کشتاری که طی آن ۲۲ نفر کشته شدند و خونین‌ترین تیراندازی تاریخ کانادا لقب گرفت. ضارب هم در نهایت در درگیری با واحد ویژه پلیس سوار کانادا از پای در آمد.

 
جاستین ترودو روز جمعه، اول مه، گفت که این ممنوعیت بلافاصله و از امروز به اجرا گذاشته خواهد شد هر چند دارندگان چنین سلاح‌هایی دو سال فرصت خواهند داشت که دواطلبانه اسلحه‌هایی که شامل این قانون می‌شوند را تحویل پلیس دهند.
 
او افزدوه که دولت در حال تهیه لایحه‌ای است که در صورت تصویب در پارلمان به دولت اجازه خواهد داد سلاح‌های ممنوع شده را از مالکان آنها خریداری کند.
 
کانادا بر خلاف همسایه جنوبی خود، آمریکا، مالکیت اسلحه را در نص قانون اساسی خود ندارد با این حال مالکیت سلاح در این کشور بسیار طرفدار دارد به ویژه در نقاط دور افتاده که ممکن است برخی از سکنه تا اولین پاسگاه پلیس چندین کیلومتر فاصله داشته باشند.
 
آقای ترودو در سخنان امروز خود دلیل وضع این قانون جدید را چنین تشریح کرد که از نظر او اکثریت مالکان اسلحه در کانادا افراد قانون‌مداری هستند اما حق مالکیت خصوصی سلاح‌های جنگی هیچ منفعت عمومی و دلیل قانع کننده‌ای ندارد.
 
او گفت: "این گونه سلاح‌ها تنها با یک هدف ساخته شده‌اند و آن این است که قادر باشند تعداد زیادی انسان را در مدت زمان کوتاهی از پای در آورند... برای شکار یک گوزن که شما به ای‌آر ۱۵ نیاز ندارید".
 
ای آر ۱۵ یکی از مشهورترین سلاح‌های نیمه اتوماتیک ساخت آمریکاست که لقب کلاشنیکف غرب را گرفته است و در چند سال اخیر یکی از سلاح‌های غالب در کشتارها با اسلحه در کانادا و آمریکا بوده است.
 
لایحه دولت آقای ترودو برای ممنوع کردن سلاح‌های جنگی جدید نیست و او در سه سال گذشته که چند کشتار بزرگ در کانادا روی داده بارها در این باره وعده داده بود. هر چند کشتار ماه گذشته در استان نوااسکوشیا که طی آن ۲۲ نفر کشته شدند زمینه را برای تسریع این فرآیند فراهم کرد.
 
پیش از این کشتار هم در سال ۲۰۱۷ حمله یک فرد مسلح به مسجدی در کبک و همچنین شلیک به مردم عادی در مرکز شهر تورنتو در سال ۲۰۱۸ مطالبات برای ممنوع کردن این سلاح‌ها را در میان گروه بزرگی از مردم کانادا بالا برده برده بود.
۲۲ نفر در جریان تیراندازی ماه گذشته در استان نوااسکوشیا کانادا کشته شدند پلیس سوار کانادا می‌گوید عامل کشتار ماه گذشته در نوااسکوشیا مجوز مالکیت سلاح‌هایی که از آنها استفاده کرده را نداشته و آنها را به طور غیرقانونی از آمریکا خریداری کرده بوده است. پلیس جزییات سلاح‌های استفاده شده در این کشتار را فاش نکرده اما به نظر می‌رسد که ممنوعیت جدید شامل این دسته از سلاح‌های خشاب‌دار بزرگ هم می‌شود.
 
جاستین ترودو در جریان کارزار انتخاباتی ماه نوامبر گذشته هم ممنوع کردن اسلحه‌های جنگی را یکی از شعارهای خود قرار داده بود و اکنون می‌گوید بنا داشته این لایحه را دو ماه پیش، مارس، به جریان بیندازد اما شیوع ویروس کرونا آن را معطل کرده بوده است.
 
او حتی پیش از انتخابات ماه نوامبر گذشته که به پیروزی و ابقایش انجامید، طی لایحه‌ای قوانین بررسی سوء‌پیشینه برای خرید سلاح را گسترش داده و شرایط را دشوارتر کرده بود.
 
پلیس سوار کانادا که مجوز مالکیت سلاح را ثبت می‌کند می‌گوید اسناد مجوزهای بیش از ۸۰ هزار نوع از سلاح‌هایی که اکنون ممنوع شده را در اختیار دارد.
 
دولت کانادا اختیار قانونی برای ممنوع کردن مالکیت اسلحه را دارد و برای تصمیم‌گیری در این باره نیازی به رای پارلمان در اتاوا ندارد هر چند آقای ترودو برای تخصیص بودجه به طرحی که می گوید برای خرید سلاح های ممنوع شده از مالکان آنها دارد، باید از پارلمان مجوز بگیرد چرا که ممکن است صدها میلیون دلار هزینه داشته باشد.
 
ممنوعیت مالکیت سلاح در کانادا یک موضوع مناقشه برانگیز است و حتی پیش از تصمیم امروز دولت هم گروه‌های محافظه‌کار موفق شده بودند در یک تومار آنلاین که ماه دسامبر گذشته آغاز شده بود حدود ۱۷۵ هزار امضای مخالف برای آن جمع کنند.
 
اندرو شی‌یر، رهبر حزب محافظه کار و مخالف دولت می‌گوید اکثر سلاح‌هایی که در کشتارهای خونین کانادا مورد استفاده قرار گرفته‌اند بدون مجوز بوده و به صورت غیرقانونی تهیه شده بوده‌اند و دولت آقای ترودو بهتر است تمرکز خود را در متوقف کردن قاچاق اسلحه از آمریکا بگذارد تا فشار را بر مالکان قانون‌مدار سلاح در کانادا متمرکز کند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.