آمریکا: ونزوئلا هزینه کمک‌ ایران به صنعت نفت را با طلا می‌ پردازد

آمریکا شرکت ماهان ایر را تحریم کرده است بی بی سی :آمریکا می گوید ونزوئلا که با مشکلات شدید مالی مواجه است هزینه تعمیر و بازسازی صنایع نفتی خود توسط ایران را احتمالا با طلا پرداخت می کند.
 

الیوت آبرامز، مسئول امور ونزوئلا در دولت آمریکا، روز پنجشنبه گفت که ایران از جمله در هفته جاری مشغول اعزام "هواپیماهای بیشتر و بیشتری" به این کشور آمریکای جنوبی بوده است.

 
به گزارش خبرگزاری فرانسه او در اندیشکده محافظه‌کار هادسون در واشنگتن گفت: "حدس ما این است که آنها برای این خدمات طلا دریافت می کنند. هواپیماهایی که از ایران وارد می شوند و تجهیزاتی برای صنعت نفت (ونزوئلا) می آورند در ازای این تجهیزات طلا برمی گردانند."
 
شبکه خبری بلومبرگ هم به نقل از "منابع آگاه" می نویسد که دولت ونزوئلا این ماه ۹ تن طلا - معادل حدودا ۵۰۰ میلیون دلار - را در ازای خدمات ایران برای بازسازی پالایشگاه های این کشور با هواپیما به ایران ارسال کرده است.
 
به نوشته بلومبرگ آمریکا قبلا جلوی معاملات مشابه ونزوئلا با روسیه، ترکیه و امارات متحده عربی را گرفته بود.
 
یک روز پیشتر مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا گفته بود که هواپیماهای "متعدد" شرکت ایرانی ماهان ایر در ونزوئلا مشاهده شده است.
 
البته آقای پومپئو گفته بود که هواپیماهای ماهان ایر کمک های "نامعلومی" را به ونزوئلا منتقل کرده اند.
 
به گزارش خبرگزاری رویترز یک مقام ونزوئلایی هفته پیش گفت که این کشور برای راه انداختن بخشی از پالایشگاه کاردون برای تولید بنزین از ایران تجهیزاتی دریافت کرده است.
 
وزارت خارجه ونزوئلا هم گفته است که آقای مادورو و حسن روحانی رئیس جمهور ایران در جریان تماسی تلفنی در روز ۱۳ آوریل با افزایش همکاری توافق کردند.
 
این خبرگزاری می گوید داده‌های وبسایت "فلایت ریدار ۲۴" نشان می دهد که در روزهای ۲۱ و ۲۲ آوریل هواپیماهای ماهان ایر از مبدا ایران در فرودگاه لا پیدراس در غرب ونزوئلا، که کاردون آنجا قرار دارد، فرود آمدند.
 
آمریکا ماهان ایر را به انتقال نیرو و سلاح برای سپاه پاسداران از ایران به سوریه متهم کرده و این شرکت را تحریم کرده است.
 
آقای پومپئو چهارشنبه گفته بود: "این پروازها باید متوقف شود و کشورها باید برای جلوگیری از عبور هواپیماهای (این شرکت) از آسمان خود تلاش کنند، همانطور که بسیاری کشورها حق فرود را از این خط تحت تحریم گرفته اند."
 
ایران و ونزوئلا هر دو به دلیل تحریم های آمریکا برای صادرات نفت خود در تقلا هستند.
 
ونزوئلا بزرگترین ذخایر تایید شده نفتی جهان را دارد اما تحلیلگران می گویند تولید صنعت نفت این کشور به دلیل فساد و کمبود سرمایه گذاری در زمینه نوسازی بسیار پایین تر از ظرفیت کامل است.
 
آقای آبرامز روز پنجشنبه گفت نیکلاس مادورو، رئیس جمهور چپگرای ونزوئلا، خواهان "وام و سرمایه گذاری تازه از روسیه و چین بوده اما ده سنت هم دریافت نکرده است."
 
ایران، روسیه و چین از متحدان دولت مادورو هستند.
 
آقای مادورو یک سال است که در برابر تلاش های تحت رهبری آمریکا برای برکناری اش مقاومت می کند. حدود ۶۰ کشور جهان خوان گوایدو رهبر مخالفان را به عنوان رئیس جمهور موقت ونزوئلا به رسمیت شناخته اند. این پس از گزارش های گسترده از نقض مقررات در انتخابات سال ۲۰۱۸ بود که آقای مادورو برنده آن اعلام شد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۶
shahruz-kh - فرانکفورت، آلمان
نه اینکه من ازجمهوری اسلامی خوشم بیادا ,ولی این امریکا هم سرش تو هر سوراخی هستا!!
جمعه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۴
۳۶
shahruz-kh - فرانکفورت، آلمان
برو نظام پزشکیتو درست کن بابا, چکار داری اخه???
جمعه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.