آیا سگها می‌توانند کووید ۱۹ را تشخیص دهند؟

دویچه وله :در حال حاضر محققان بریتانیایی در حال تلاش برای آموزش سگ‌های تشخیص پزشکی، برای غربالگری افراد مبتلا به بیماری کووید ۱۹ هستند.
 

به گزارش مدیکال‌نیوز‌تودی؛ چنین ایده ای از این واقعیت ناشی می‌شود که سگ‌ها حس بویایی بسیار قوی دارند و می‌توانند علائم بسیار ظریف بیماری را تشخیص دهند. از اواخر ماه گذشته میلادی تیمی از محققان دانشکده بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن (LSHTM) و محققان دانشگاه دورهام این پروژه را آغاز کرده‌اند.

 
برخی محققان حتی گفته‌اند که سگ‌ها می‌توانند وجود سرطان ریه را در نمونه‌های بالینی تشخیص دهند و ممکن است در مقایسه با پیشرفته‌ترین فن‌آوری پزشکان، بسیار بهتر عمل کنند.
 
پروفسور جیمز لوگان، رئیس گروه کنترل بیماری‌ها در LSHTM می‌گوید: «ما قبلا ثابت کرده‌ایم که سگ‌ها می‌توانند عفونت مالاریا را با دقت بسیار بالا و حتی بالاتر از استانداردهای سازمان بهداشت جهانی تشخیص دهند.»
 
او تاکید می‌کند: «ما هنوز نمی‌دانیم که کووید ۱۹ می‌تواند باعث تغییر بوی بدن شود یا نه. اگر چنین باشد، سگ‌ها می‌توانند تنها با  شش هفته آموزش، بعنوان یک روش غربالگری سریع و غیرتهاجمی، باعث انقلابی در تشخیص این عفونت شوند و در یک ساعت، حداکثر حدود ۲۵۰ نفر (حتی افراد بدون علامت) را غربالگری کنند.»
 
دانشمندان یادآور می‌شوند که سگ‌های آموزش‌دیده، بویژه می‌توانند در فضاهایی مانند فرودگاه‌ها، در تشخیص این بیماری بسیار مفید باشند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +284مصطفی مهرآئین به سیم آخر زد: نهاد ولایت فقیه بزرگترین مشکل این مملکته
  • +217دونالد ترامپ ویدیویی با عنوان «غزهِ ترامپ» را درباره آینده غزه در حساب کاربری خود منتشر کرد
  • +215چرا به نظر من آمریکا می‌بایست با شاهزاده رضا پهلوی وارد گفتگو شود- مقاله‌ای از دکتر آیدین پناهی
  • +153وزیر خارجه اسرائیل: ممکن است «گزینه نظامی» برای متوقف کردن ایران ضروری باشد
  • +132حمله نظامی به ایران از رگ گردن به خامنه‌ای نزدیک‌تر است؛ ارتش اسرائیل در تدارک حمله نظامی با چراغ سبز ترامپ
  • +120مطهرنیا: همه چیزت رو تلف کردی که بگی من آمریکا رو پدرش رو درآوردم خب میاد پدرت رو در میاره
  • +117حمایت یکپارچه رهبران اروپایی از زلنسکی؛ فن درلاین: شرافت تو شجاعت مردم اوکراین را ارج می‌نهد
  • +103اعتراض یک زن با برهنه شدن علیه حجاب اجباری در سعادت‌آباد تهران
  • +100سعید قاسمی چماقدار حکومت: در دانشگاه عورتین به رهبری حواله دادند!
  • +97ترانه خوانی زباله گرد بی‌خانمان با صدایی زیبا و شعری با معنا: تو در قرآن جاویدت هزاران وعده ها دادی