آمریکا: ماهواره ایران با کاربردهای غیرنظامی تطابق ندارد

العربیه :یک مقام عالی‌رتبه دولت آمریکا روز پنج‌شنبه 23 آوریل 2020 گفت که آمریکا باور دارد ماهواره ایران از سوی ارتش این کشور پرتاب شده و با کاربردهای غیرنظامی تطابق ندارد.
 

این مقام دولت آمریکا که خواست هویتش فاش نشود، به خبرگزاری رویترز گفت پرتاب ماهواره از روی یک سکوی متحرک که قابلیت انتقال سریع دارد، پرتاب شده و این موضوع با کاربردهای غیرنظامی تطابق ندارد.

 
ایران روز چهارشنبه اعلام کرد اولین ماهواره نظامی را در مدار قرار داده و این موضوع با واکنش سریع آمریکا مواجه شده و سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد کشورش پرونده ماهواره نظامی ایران را به شورای امنیت سازمان ملل می‌برد و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده هم دستور داد هر شناور ایران که به کشتی‌های آمریکایی نزدیک شود، فورا منهدم شود.
 
سپاه پاسداران ایران روز چهارشنبه اعلام کرد این کشور «نخستین ماهواره نظامی کشور را در مدار زمین قرار داد.» حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران ایران هم با تایید خبر پرتاب ماهواره، گفت: «به مدد امداد الهی و تلاش دانشمندان سپاه، امروز از آسمان زمین را نگاه می‌کنیم.
 
علاوه بر آمریکا، فرانسه نیز پرتاب ماهواره نظامی را نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت و همچنین باعث افزایش نگرانی‌ها درباره برنامه موشک‌های بالستیک ایران و تهدیدی برای امنیت منطقه‌ای دانسته و آن را محکوم کرد.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه گفت: «با توجه به تشابه زیاد تکنولوژی‌های استفاده شده در موشک‌های فضایی و موشک‌های بالستیک، این پرتاب [موشک] به شکل مستقیمی نشانه‌ پیشرفت نگران‌کننده ایران در برنامه موشک‌های بالستیک است.»
 
این مقام وزارت امور خارجه فرانسه افزود: «همه فعالیت‌های مرتبط با توسعه برنامه‌های موشکی که برای حمل کلاهک‌های هسته‌ای طراحی شده‌اند، از جمله موشک‌هایی ماهواره‌بر باید متوقف شود...برنامه موشک‌های بالستیک ایران موجب نگرانی شدید درباره امنیت منطقه و جهان است و به بی‌ثباتی منطقه و افزایش تنش دامن می‌زند.»
 
اسرائیل هم پرتاب ماهواره را «پوششی برای توسعه تکنولوژی‌های پیشرفته بالستیک» توصیف کرد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اعتراضات به صفوف نماز جمعه رسید! ؛ آقای امام جمعه می‌دونم که کاری نمی‌کنی ولی گفتم که بشنوی!
  • معترض زخمی: پشیمان نیستم؛ به خدا من هم جوانم، دنبال رهن خونه و گرفتارم و گرسنه
  • رادان: لیدرهای دستگیر شده اعتراف کرده‌اند که دلار گرفته‌اند / اعتراضات در هشتمین روز ادامه دارد
  • هشتمین روز اعتراضات: از جاوید شاه گفتن مادر معترض کشته شده تا ایستادگی مردم معترض در بازار مولوی
  • ۷ کشور که بی‌ادب‌ترین مردم دنیا را در قبال توریست‌ها دارند!
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ایستادگی برای حق کارگر (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش هفتادویکم
  • ویدیوی پر بازدید از رد و بدل کردن مکالمه ای بدون حرف از ترامپ و خامنه ای پس از دستگیری مادورو
  • صداوسیما سقوط و دستگیری نیکلاس مادورو و همسرش را انکار کرد + ویدیو
  • تصاویر: نگین میرصالحی، کارآفرین و فشن بلاگر خودساخته ایرانی‌تبار هلند
  • انتشار اولین ویدیو از عبور ذلیلانه مادورو از کریدورهای اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا