عفو بین‌الملل از «احتمال مرگ ۳۶ زندانی» در ایران در جریان اعتراض به شیوع کرونا خبر داد

زندانیان زندان شیبان اهواز روز ۱۲ فروردین در اعتراض به عدم رسیدگی پزشکی و نگرانی از شیوع کرونا دست به اعتراض زده بودند. رادیو فردا :سازمان عفو بین‌الملل روز پنج‌شنبه، ۲۱ فروردین، با صدور اطلاعیه‌ای از احتمال کشته شدن ۳۶ تن از زندانیانی در ایران خبر داد که طی روزهای اخیر به دلیل نگرانی از شیوع ویروس کرونا دست به اعتراض زده بودند.
 

عفو بین‌الملل در این اطلاعیه آورده است: «به‌کارگیری مهمات مرگبار و گاز اشک‌آور برای سرکوب اعتراضات در چندین زندان به جان باختن ۳۵ زندانی منجر شده و دست‌کم در یک زندان، نیروهای امنیتی به ضرب‌وشتم شرکت‌کنندگان در اعتراضات پرداخته‌اند و احتمال می‌رود که یکی از زندانیان بر اثر این اقدامات جان باخته باشد.»

 
در روزهای گذشته، دست‌کم در هشت زندا‌ن‌ در گوشه و کنار ایران، زندانیان به ندادن مرخصی و شرایط زندان اعتراض کرده بودند که در برخی موارد به شورش منجر شد.
 
دایانا الطحاوی، معاون مدیریت منطقه خاورمیانه و شمال آفریقای عفو بین‌الملل، نیز با اشاره به ضرورت انجام تحقیقات مستقل در مورد شکنجه و جان باختن افراد زندانی گفته است: «به نیروهای امنیتی باید اعلام شود که استفاده از قوه قهریه مرگبار و غیرقانونی را بلافاصله متوقف کنند و از مجازات کردن زندانیانی که خواهان برخورداری از حق سلامت خود شد‌ه‌اند خودداری کنند.» سازمان عفو بین‌الملل در اطلاعیه خود با استناد به گزارش منابع مستقل، از جمله خانواد‌ه‌های زندانیان، اعلان کرده است که در روزهای ۱۱ و ۱۲ فروردین، نیروهای امنیتی برای سرکوب اعتراضات در زندان سپیدار و زندان شیبان در شهر اهواز، در استان خوزستان، به شدت به خشونت متوسل شده‌اند.
 
فرمانده نیروی انتظامی استان خوزستان نیز اذعان کرده است که، «در پی اقدام برخی از زندانیان به آتش زدن سطل‌های آشغال»، نیروهای سپاه پاسداران و بسیج برای سرکوب اعتراضات وارد عمل شد‌ه‌اند.
 
کریم دحیمی، فعال حقوق بشر، نیز روز سه‌شنبه ۱۹ فروردین به رادیوفردا گفت که بیش از ۸۰ نفر از فعالان سیاسی و مدنی زندانی در زندان شیبان اهواز پس از اعتراض زندانیان در روز ۱۲ فروردین به مکان نامعلومی منتقل شده‌اند.
 
به گفته این فعال حقوق بشر، تعدادی از زندانیان این زندان با شلیک مستقیم گلوله توسط مأموران مجروح شدند که پس از زخمی شدن از این زندان منتقل شده‌اند و اطلاعی از سرنوشت آنان در دسترس نیست.
 
آقای دحیمی به رادیوفردا گفت که اسامی هشت نفر از این زندانیان را در اختیار دارد.
 
پیش از این خبر کشته شدن تعدادی از زندانیان زندان سپیدار اهواز نیز با شلیک ماموران امنیتی منتشر شده بود.
 
علاوه‌ بر اطلاعیه امروز سازمان عفو بین‌الملل، تا پیش از امروز نهادهای مدنی و حقوق‌ بشری در گزارش‌های جداگانه از مرگ ۱۰ زندانی در زندان‌های فشافویه تهران،‌ قرچک ورامین و ارومیه خبر داده‌ بودند.
 
قوه قضائیه چنین اخباری را تأیید نکرده است.
 
سازمان عفو بین‌الملل روز هفتم فروردین به دلیل نگرانی از شیوع ویروس کرونا در زندان‌های ایران خواستار آزادی بلادرنگ و بدون قید و شرط زندانیان سیاسی شده بود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۵
vg2000 - اسلو، نروژ
بعدش میام میگن هیچ اتفاقی نیفتاده کسی کشته نشده کسی فرار نکرده ۴۱ سال دروغ همیشه گفتم فرقه خیلی کثیفی
‌پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۵
۵۹
RAHSHENAS - برلین، آلمان
قوه قضائیه چنین اخباری را تأیید نکرده است! خوب پس اجازه بدهند نمایندگان سازمان عفو بین‌الملل و خبرنگاران بروند تحقیق بکنند . اگر اجازه ندهند، که خوب دیگه مشخص حرفشون صحت ندارد.
‌پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اعتراضات به صفوف نماز جمعه رسید! ؛ آقای امام جمعه می‌دونم که کاری نمی‌کنی ولی گفتم که بشنوی!
  • معترض زخمی: پشیمان نیستم؛ به خدا من هم جوانم، دنبال رهن خونه و گرفتارم و گرسنه
  • رادان: لیدرهای دستگیر شده اعتراف کرده‌اند که دلار گرفته‌اند / اعتراضات در هشتمین روز ادامه دارد
  • هشتمین روز اعتراضات: از جاوید شاه گفتن مادر معترض کشته شده تا ایستادگی مردم معترض در بازار مولوی
  • ۷ کشور که بی‌ادب‌ترین مردم دنیا را در قبال توریست‌ها دارند!
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ایستادگی برای حق کارگر (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش هفتادویکم
  • ویدیوی پر بازدید از رد و بدل کردن مکالمه ای بدون حرف از ترامپ و خامنه ای پس از دستگیری مادورو
  • صداوسیما سقوط و دستگیری نیکلاس مادورو و همسرش را انکار کرد + ویدیو
  • تصاویر: نگین میرصالحی، کارآفرین و فشن بلاگر خودساخته ایرانی‌تبار هلند
  • انتشار اولین ویدیو از عبور ذلیلانه مادورو از کریدورهای اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا