حکم اعدام یک بهایی ایرانی‌تبار در دادگاه شیعیان حوثی‌ یمن تایید شد

حامد بن حیدره (حمیدرضا کمالی سروستانی) از زندانیان شناخته شده بهایی در مناطق تحت کنترل شیعیان حوثی‌ها یمن بی بی سی :حکم اعدام حامد بن حیدره (حمیدرضا کمالی سروستانی)، شهروند بهایی ایرانی‌تبار در دادگاه شیعیان حوثی‌ 'تایید شده‌ است'.
 

او سه دهه گذشته در یمن زندگی می‌کرد اما پس از قدرت گرفتن حوثی‌ها تحت تعقیب قرار گرفت و از سال ۲۰۱۳ در بازداشت است.

 
جامعه جهانی بهایی مستقر در ژنو در بیانیه‌ای با ابراز تأسف از حکم اعدام این شهروند بهایی، خواستار لغو آن شده است.
 
طبق این بیانیه، آقای حیدره اجازه‌ نیافته است در جلسه‌ای استماع دادگاهی در صنعا حضور یابد، دادگاهی که تقاضای تجدیدنظر او را رد کرد.
 
دادگاه حوثی‌ها در ژانویه سال ۲۰۱۸ حامد بن حیدره را به اتهام به خطر انداختن استقلال جمهوری یمن و اشاعه آئین بهایی به مرگ محکوم کرد. در آن زمان وکیل مدافع او گفته بود شماری از جلسات دادگاه از جمله جلسه صدور حکم اعدام، بدون حضور موکلش برگزار شد و به او فرصت دفاع داده نشد.
 
جامعه جهانی بهایی مستقر در ژنو در بیانیه خود، صدور حکم اعدام، آن هم به خاطر اعتقادات را غیر قابل درک دانست و آقای حیدره را بی‌گناه خواند.
 
به گفته جامعه جهانی بهایی، حامد بن حیدره یکی از شش بهایی‌ای است که ماه‌ها در بازداشت حوثی‌ها است و علاه بر ضرب و شتم، شکنجه‌هایی همچون شوک برقی را تحمل کرده است.
 
حوثی‌های تحت حمایت ایران، آیین بهایی را همچون ایران در مناطق تحت کنترل خود ممنوع کرده‌اند و عبدالملک حوثی رهبر حوثی‌ها مارس ۲۰۱۸ آیین بهایی را "فرقه ضاله" خواند.
 
در بیانیه جامعه جهانی بهایی آمده که دادگاه‌های تحت نظارت حوثی‌ها در یمن تاکنون بیست عضو جامعه بهایی را تحت پیگرد قرار داده‌ و خواستار انحلال نهادهای این آیین شده‌اند.
رهبر شیعیان حوثی که از حمایت ایران برخوردارند، آئین بهایی را "ضاله" خوانده است به گزارش سازمان ملل بهائیان یمن در مناطق تحت کنترل شورشیان حوثی با آزار و اذیت مستمر و بازداشت خودسرانه مواجه هستند. آمریکا و برخی کشورها و سازمان‌های حقوق بشری هم بارها از رفتار شیعیان حوثی با اقلیت بهایی یمن ابراز نگرانی‌ کرده‌اند.
 
در سال ۲۰۱۶ هم بیش از شصت زن، مرد و کودک که در یک گردهمایی آموزشی بهائیان شرکت داشتند بازداشت شدند.
 
دو سال پیش هم بازداشت و محاکمه ۲۴ شهروند بهائی در مناطق تحت کنترل‌های حوثی‌های یمن خبرساز شد. اتهام این افراد جاسوسی و ارتداد عنوان شده بود.
 
در آن زمان، بانی دوگال نماینده ارشد جامعه جهانی بهائیان در سازمان ملل گفت که این اتهامات "بسیار نگران کننده و نشانه افزایش شدید فشار (بر بهائیان) است."
 
او همچنین گفت که سرکوب هم کیشان او در یمن یادآور "سرکوب بهائیان در ایران در دهه ۱۹۸۰ در دوره ای است که رهبران جامعه بهائی کشته می‌شدند."
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.