۸ خاصیت درمانی مهم آویشن
رأی دهید
به لطف طعم متمایز آن، آویشن به یک جزء اصلی در آشپزی امروزی تبدیل شده است. اما همان طور که گفتیم این گیاه را نباید فقط به خاطر طعمش استفاده کنیم. بلکه خواص دارویی و درمانی آن نیز باید مد نظرتان باشد. به عنوان مثال این گیاه برای درمان آکنه و فشار خون بسیار مفید است. اگر می خواهید از خواص آویشن بیشتر بدانید، در ادامه این مطلب ما را همراهی کنید.
خواص آویشن
ضد آکنه اگر شما از خرید دارو های ضد آکنه با نتایج ضعیف خسته هستید، آویشن آخرین راه شماست. آویشن خواص ضد باکتری دارد به همین خاطر قادر است برای جوش های باکتریایی بهترین درمان باشد. هنگامی که آویشن را چند روز و یا چند هفته در الکل بخوابانید، محلول به دست آمده برای درمان آکنه بسیار سودمند است. محققان بریتانیایی اثرات این محلول را بر روی آکنه مورد آزمایش قرار داده و نتایج امیدوار کننده ای را به دست آورده اند.
در یک مطالعه انجام شده بر روی شربت آویشن، یافته های قابل توجهی کشف شد. این تحقیق نشان می دهد که آویشن حتی بهتر از محصولات ضد آکنه شامل بنزوئیل پراکسید عمل می کند.
کاهنده فشار خون آویشن linearis Benth، یک گونه از این گیاه است که بیشتر در پاکستان و افغانستان یافت می شود. یک مطالعه نشان داد که عصاره این گونه قادر است به طور قابل توجهی ضربان قلب را در موش های دارای فشار خون بالا، کاهش دهد. همچنین این گونه از آویشن، قادر به کاهش کلسترول نیز بود. یکی از بهترین راه ها برای استفاده از خواص این گیاه، استفاده از آن به جای نمک در غذاهاست.
کاهنده سرفه اسانس آویشن، که از برگ آن به دست آمده است، اغلب به عنوان یک درمان طبیعی ضد سرفه استفاده می شود. در یک مطالعه، ترکیبی از آویشن و برگ پیچک برای کاهش سرفه و سایر علائم برونشیت حاد استفاده شد. نتایج نشان داد که این ترکیب، به طور چشم گیری علائم را کاهش می دهد. پس دفعه بعدی که گلو درد و سرفه داشتید از چای این گیاه استفاده کنید.
تقویت سیستم ایمنی این گیاه سرشار از ویتامین C و همچنین منبع خوبی از ویتامین A است. اگر احساس سرماخوردگی کردید مقداری از برگ آن را دم کنید و بنوشید. قطعا حالتان بهتر خواهد شد. علاوه بر این، این گیاه منبع خوبی از مس، فیبر، آهن و منگنز است.
ضد عفونی کننده همان طور که می دانید هوای اکثر شهرها این روزها آلوده است. قطعا این آلودگی به داخل خانه نیز سرایت می کند. پیشنهاد می کنید که حداقل محیط خانه را با استفاده از اسانس این گیاه ضد عفونی کنید. برای این کار کافی است اسانس آویشن را درون دستگاه بخور بریزید. علاوه بر ضد عفونی کردن هوا، قارچ های محیط را نیز از بین می برد.
خلاص شدن از شر آفات یکی از بهترین آفت کش های گیاهی، اسانس این گیاه است. آویشن با هدف قرار دادن باکتری ها و ویروس ها، و همچنین موش ها و دیگر آفات حیوانی، خیال شما را از همه بابت راحت می کند. تحقیقات نشان داده است که این گیاه برای دفع پشه ها نیز کاربرد دارد. برای استفاده خانگی از اسانس آویشن، کافی است ۵ قطره از آن را با ۲ اونس آب مخلوط کرده و به اطراف خانه اسپری کنید.
خوش بو کننده در حال حاضر برای تهیه اکثر دهان شویه ها، عطر های خشک بو کننده و اسپری ها دستشویی از اسانس این گیاه استفاده می شود. یادتان نرود که آویشن علاوه بر خوش بو کردن محیط خواص ضد باکتری نیز دارد. بنابراین محیط را خوشبو و ضد عفونی می کند.
بهبود دهنده خلق و خوی آویشن، به دلیل وجود ماده فعال کارواکرول در آن، خواص درمانی زیادی دارد. در یک مطالعه که در سال ۲۰۱۳ انجام شد، مشخص شد که کارواکرول، فعالیت نورون را تحت تاثیر قرار داده و در افراد احساس آرامش و رضایت را افزایش می دهد.