اسرائیل: انتقادهای بورل از اسرائیل یک روز پس از سفر به تهران جای تامل دارد

 جوزپ بورل در جریان نشست سازمان امنیت و همکاری اروپا در اسلوواکی؛ دسامبر ۲۰۱۹ رادیو فردا :وزارت خارجه اسرائیل در واکنش به اظهارات تازه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته که انتقادهای او از اسرائیل در حالی که تنها اندکی پیش از آن در تهران با مقام‌های جمهوری اسلامی دیدار کرده، جای تامل دارد.
 

بنا به گزارش رسانه‌های اسرائیلی، یکی از سخنگویان این وزارت‌خانه گفته «زبان تهدیدآمیز» جوزف بورل می‌تواند اتحادیه اروپا را در این منطقه به حاشیه براند.

 
جوزپ بورل، مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا، پانزدهم بهمن گفت الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری، اتحادیه اروپا را وادار به واکنش خواهد کرد.
 
آقای بورل در پیوند با طرح دونالد ترامپ در مورد اسرائیل و فلسطین، بر تعهد اتحادیه اروپا به راه‌حل دو کشور براساس مرزهای سال ۱۹۶۷ و امکان معاوضه اراضی بین اسرائیل و یک «کشور مستقل، دمکراتیک، یکپارچه و پایدار فلسطینی» تاکید کرده است.
 
او همچنین طرح ترامپ را «به دور از موازین پذیرفته شده بین‌المللی» توصیف کرده‌است.
 
وزارت خارجه اسرائیل می‌گوید «این واقعیت که جوزپ بورل تصمیم گرفته زبانی تهدیدآمیز علیه اسرائیل به کار گیرد، آن‌هم اندکی پس از رسیدن به این مقام [هدایت سیاست خارجی اتحادیه] و تنها ساعاتی پس از دیدارش از ایران، دست‌کم آن است که بگوییم جای تاسف دارد، و واقعا عجیب است».
 
دونالد ترامپ تاکید کرده طرح او «جامع‌تر» از طرح‌های پیشین برای پایان دادن به کشمکش‌ها بین اسرائیل و فلسطینی‌هاست و گفته این «یک راه‌حل است که می‌توان آن را برد-برد نامید».
 
جرد کوشنر، مشاور ارشد دونالد ترامپ نیز این هفته به سی‌ان‌ان گفت اگر فلسطینیان شرایط لازم را بر اساس این طرح نداشته باشند، اسرائیل نیز حق دارد وجود کشور فلسطینی را به رسمیت نشناسد زیرا برپایی «یک کشور فلسطینی فشل، خطرناک‌تر از وضعیت کنونی است».
 
فلسطینی‌ها طرح اسرائیل را به‌تاکید رد کرده‌اند. دولت اسرائیل طرح آمریکا را پذیرفته و برای اجرای آن ابراز آمادگی کرده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۸۳
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
ممکن هست حرف های این مرد درست یا غلط باشد. اما من مانده ام که اختلاف اسرائیل با فلسطینی ها چه ربطی به ایران و اخوند دارد؟ اکثر فلسطینی ها بزرگترین دشمن خودشان را اخوند و ایرانیان می بینند
‌پنجشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۲:۲۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • فردیس ۱۸ دی؛ بازداشت وحشیانه یک زن توسط گارد ویژه که همگی کلاشینکف در دست دارند
  • سخنرانی سالانه ترامپ در کنگره: جمهوری اسلامی در حال تولید موشک‌هایی است که به‌زودی به آمریکا می‌رسند
  • بازیگر پشیمان «کلاه پهلوی»: جمهوری اسلامی سقوط می‌کند؛ رضاشاه و محمدرضاشاه از زمان خودشان جلوتر بودند
  • رسانه‌های اسپانیا از سرکوب، سایه جنگ و بازگشت نام پهلوی به ایران می‌نویسند
  • دونالد ترامپ افکار عمومی آمریکا را برای حمله نظامی علیه جمهوری اسلامی آماده می‌کند
  • ادعای بدون شاهد «مجاهدین خلق» مبنی بر حمله به بیت رهبری + حمله ایرج مصداقی به این ادعا
  • تهران اظهارات ترامپ درباره کشتار معترضان و برنامه موشکی قاره‌پیمای ایران را «دروغ بزرگ» خواند
  • ترامپ در کنگره جمهوری اسلامی را به «ساخت موشک برای حمله به آمریکا» متهم کرد
  • شکار لحظه های ناب و خنده دار زندگی
  • حمله تند محسن نامجو به شاهزاده رضا پهلوی و ذوق‌زدگی رسانه‌های جمهوری اسلامی در انتشار آن