درمان گیاهی کم خونی
رأی دهید
بدین خاطر که کم خونی "ام الامراض" است وسبب بسیاری از بیمـــــاریهای دیگرمیشود و آمارهای نگـــرانکنندهای از فقرآهن و کمخونی در بین ایرانیها بخصوص خانمها و دختران ایرانی به گوش میرسد، بررسی راههای درمان آن از اهمیت ویژهای برخورداراست.
درطب امروزی درمان کم خونی غالباً با قرصهای شیمیایی است که اگر چه مختصری هم مفید واقع شوند، ولی دارای عوارض زیادی است.
امیر محمد عطارنژاد، کارشناس گیاهان دارویی در این باره میگوید: علل مختلفی میتواند باعث بروز بیماری کم خونی در افراد شود که مهمترین آن ایجاد مشکل در قسمت طحال است، زیرا در صورتی که طحال فردی دچار مشکل باشد گلبولسازی در آن صورت نخواهد گرفت و فرد به بیماری کم خونی مبتلا خواهد شد. عطارنژاد خاطرنشان کرد:
از عوامل دیگربیماری کم خونی در افراد کمبود آهن و وجود برخی میکروبها است که به دلیل عدم رعایت بهداشت وارد بدن فرد بخصوص دستگاه گوارش شده و بیماریهای اعصاب نیزازدیگرعوامل ابتلا به کم خونی در افراد است.
این کارشناس گیاهان دارویی با بیان این نکته که "مصرف برخی مواد غذایی برای درمان بیماری کم خونی مفید است"، عنوان کرد: برای برطرف شدن کم خونی خوردن میوهها، سبزیجات، مغزها، حبوبات، گوشت قرمز بدون بافت چربی، گوشت پرندگان بخصوص گنجشک، خوردن سویا، ذرت، لبنیات کم چرب موثر است.
وی درخواص برخی جوانهها دردرمان بیماری کم خونی اظهار داشت: گنجاندن جوانه گندم، ماش، جو و برخی از بذر سبزیجات مانند یونجه، شبدر، شاهی (هم خوردن بذر و خود سبزی) در رژیم غذایی افراد مبتلا به بیماری کم خونی برای درمان مفید است.
عطارنژاد توصیه کرد:افرادی که به دلیل ورود میکروب به دستگاه گوارش به بیماری کم خونی مبتلا شده اند باید بهداشت را رعایت کنند تا مجددا به این بیماری پس از درمان مبتلا نشوند.
این کارشناس گیاهان دارویی درمورد عرقیات موثردر درمان بیماری کم خونی اظهار داشت: مصرف عرق گیاهان بادر نجبویه، افتیمون، بهار نارنج، گل سرخ، دارچین برای افراد کم خون مفید است و آنها میتوانند از این گیاهان به صورت دمنوش نیز برای درمان بهره ببرند. وی اضافه کرد: میل کردن دمنوش اسطوخودوس، گزنه، بذر کرفس، سیاهدانه، خرفه برای درمان بیماری کم خونی مفید است و افراد میتوانند همراه با ماست ازآن برای درمان بهره ببرند و ازخاصیت آنها کاسته نخواهد شد.
عطارنژاد ابراز داشت: مصرف زنجبیل، دارچین همراه با لیموترش و عسل نیز میتواند برای درمان بیماری کم خونی مفید باشد. این کارشناس گیاهان دارویی با بیان این نکته که خوردن برخی میوهها نیز در درمان بیماری کم خونی مفید است، عنوان کرد: خوردن سیب زرد، به، آناناس، گرمک، گیلاس، انگور زرد و قرمز در برطرف کردن کم خونی نقش مهمیدارند.
وی ابراز داشت: افراد کم خون باید پیاده روی را فراموش نکنند و داشتن آرامش اعصاب هم به دلیل اینکه وقتی سیستم عصبی فرد آرامش داشته باشد سوخت و ساز و فعالیت طحال افزایش مییابد، موثر است و به فعالیت کبد و کلیهها هم برای دفع سموم بدن هم کمک میکند.
عطارنژاد در پایان گفت: با توجه به این که بسیاری از علائم مهم و شایع کم خونی مانند زود خسته شدن، رنگ پریدگی و... ممکن است با بیماریهای دیگر اشتباه گرفته شوند و بنابراین، مهم است که افراد آزمایش خون داده و از میزان سلولهای خونی خود باخبر شوند.