کدام فضاپیما زودتر به ماه می‌رسد؟

رادیو فردا ، فرهاد بهرامی
هم اکنون شرکت‌های مختلفی مانند اسپیس‌ایکس، بلو اوریجین و بوئینگ در حال برنامه‌ریزی برای فرستادن دوباره انسان به ماه هستند. اما پرسش اینجاست که کدام یک از این برنامه‌ها موفق خواهد بود یا زودتر اجرایی خواهد شد؟
 

گفته می‌شود سفر دوباره انسان به ماه که شاید مقدمه نخستین سفر او به مریخ باشد احتمالا تا سال ۲۰۲۴ رخ خواهد داد.

بوئینگ
فعلا بوئینگ در کارهای ساده‌تر هم موفق نبوده‌است. به تازگی کپسول فضایی استارلاینر که ساخته بوئینگ است نتوانسته به ایستگاه فضایی ملحق شود و همین شکست، تیر خلاصی بود به مدیرعامل بوئینگ که پس از دردسرهای مختلف بالاخره استعفا کند.
 
اما با وجود یکی دو سال پر از شکست برای بوئینگ، این شرکت با تیمی در حال کار برای توسعه ماه‌نشین ناسا است.
اسپیس شاتل دیسکاوری روی یک بوئینگ ۷۴۷ شرکت بوئینگ برای این کار بزرگ، با شرکت «دینتیکس» و شرکت «Aerojet Rockerdyne» که موتور راکت می‌سازد یک گروه مشترک تشکیل داده‌اند.
 
آنگونه که تاکنون مشخص شده تست موتور راکت اصلی این ماه‌نشین هم انجام شده‌است. البته سخت‌ترین مرحله قرارگیری در شرایط کار واقعی و پیش‌بینی‌نشده پس از پرتاب است.
 
شرکت بوئینگ قصد دارد ماه‌نشین خود را در قالب سه ماژول انتقال، صعود و فرود بسازد.
بلو اوریجین
جف بزوس، میلیاردر آمریکایی و موسس آمازون، به دنبال رساندن انسان به فضا است و اولین گام او ارسال انسان به ماه خواهد بود.
 
او در این زمینه قصد دارد رقابت جدی را با ایلان ماسک موسس تسلا و اسپیس‌ایکس دنبال کند.
 
شرکت بلواوریجین قصد دارد ماه‌نشین «بلو مون» را که در اصل فضاپیمایی برای فرود روی ماه‌است را بسازد. البته برای رسیدن به آن مرحله نیاز به وسیله‌ای برای صعود به سمت ماه ‌است. برای این کار شرکت «لاکهید مارتین» قرار است ارابه صعود را طراحی کند و شرکت «نورثروپ گرومن» هم در این طرح دستگاه انتقال را خواهد ساخت. این شرکت‌ها از بزرگترین سازندگان تجهیزات نظامی و پیشرفته‌ترین هواپیماهای جنگنده جهان هستند.
ماه‌نشین این شرکت قرار است از موتور بی‌ای-۷ استفاده کند. این موتور از هیدروژن مایع و اکسیژن مایع به عنوان سوخت استفاده خواهد کرد.
 
ماه‌نورد این شرکت قرار است پس از انجام ماموریت و برخاستن از سطح ماه به فضاپیمایی که در مدار ماه قرار دارد ملحق شود.
 
البته پروژه ماه‌نورد یکی از اهداف کوتاه مدت موسس آمازون است. او قصد دارد در آینده به رویای خود برای ساخت یک سکونتگاه فضایی دست پیدا کند.
اسپیس‌ایکس
اسپیس‌ایکس در سال‌های اخیر در حال تبدیل شدن به غول فضایی جهان است و پروژه ماه‌نوردش تنها یک برنامه کوتاه مدت به شمار می‌رود.
 
این شرکت از فالکون هوی و استارشیپ در این پروژه بهره خواهد برد.
 
راکت فالکون هوی می‌تواند باری به وزن ۱۵ تن را به نزدیکی ماه برساند قدرت این راکت سبب می‌شود ماه‌نشین وارد مدار ماه شود.
 
اسپیس‌ایکس می‌خواهد ماه‌نشین را بصورت یکپارچه توسعه دهد. در طرح اسپیس‌ایکس فضاپیما قادر خواهد بود چندین تن نمونه خاک و سنگ را هم برای آزمایش و تحلیل بیشتر به زمین ارسال کند.
یکی از طرح‌های تجاری اسپیس‌ایکس برای مسافران فضایی طبق معمول طرح‌های اسپیس‌ایکس بسیار آرمانی هستند و باید دید تا چه اندازه به واقعیت نزدیک خواهند شد.
 
ایلان ماسک پروژه بلندپروازانه‌ای در ذهن دارد و می خواهد تا سال ۲۰۵۰ شهرکی را در مریخ ایجاد کند. آنها به این منظور ابتدا باید به آلیاژ مناسبی برای ساخت فضاپیما دست پیدا کنند.
از آمریکا تا چین و ژاپن
البته شرکت‌های دیگری در چین و ژاپن هم برنامه‌هایی را برای رسیدن به ماه در دست بررسی دارند.
 
اما فعلا ناسا در این زمینه از باقی جلوتر است. موشک جدید ناسا برای رسیدن به ماه یکی قدرتمندترین موشکی‌هایی است که تا کنون معرفی شده‌است. این موشک که اندازه یک ساختمان ۲۰ طبقه ارتفاع دارد قرار است فضانوردان ناسا را به ماه برساند.
ماکت چانگ‌ئی-۴؛ ماه‌نشین ساخت چین موشک جدید قرار است تا سال ۲۰۲۴ فضانوردان را به ماه ببرد. این راکت غول پیکر ۶۵ متر ارتفاع دارد. این موشک پیش از جداسازی بخش سرنشین باید به سرعتی بیش از ۲۳ برابر سرعت صوت دست پیدا کند.
 
هزینه ساخت این راکت بیش از هشت میلیارد دلار ارزیابی شده و ساخت آن چندین بار به دلایل مختلف فنی و مالی با تاخیر روبه‌رو شده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۰
ادوینو - گوالف، کانادا
اینو از هالیود باید پرسید نه ناسایه دروغگو هالیود باچند ملیون خرج هر جا اراده کنی میفرسته شما را.
شنبه ۲۱ دی ۱۳۹۸ - ۰۱:۳۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +268رضا پهلوی از کشورهای عرب خلیج فارس خواست تا برای به‌رسمیت شناختن «دولت گذار» آماده شوند
  • +232تشکر ایرانی‌ها از اسرائیل جلوی چشم طرفداران حماس؛ رضا پهلوی به این مداخله بسیار نیاز بود
  • +186شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +172شاهزاده رضا پهلوی: عزم آمریکا و اسرائیل برای نابودی سپاه از حمایت مردم ایران برخوردار است
  • +158وقتی ۳۰ هزار نفر کشته شدند سکوت کردید؛ حالا برای زیرساخت‌ها فریاد می‌زنید؟
  • +154ترامپ: بمباران مدرسه دخترانه در ایران کار جمهوری اسلامی بود
  • +153نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +145پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +142مدیر عامل فولاد شاهرود هنگام خروج از کشور با ۳ میلیون دلار پول نقد دستگیر شد
  • +127وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید