کشتی زنان ایران در رقابت‌های قزاقستان قهرمان جهان شد

 عکس تزئینی است. رادیو فردا :تیم ملی کشتی زنان ایران در رقابت‌های آلیش قهرمانی جهان به مقام قهرمانی رسید.
 

دختران کشتی‌گیر ایرانی یک مدال طلا، یک نقره و یک برنز به دست آوردند و با ۹۳ امتیاز به قهرمانی رسیدند.

 
کسب مدال طلای جهانی و همچنین قهرمانی در رده‌بندی تیمی برای کشتی زنان ایران، نخستین بار است که اتفاق می‌افتد.
 
تیم‌های قرقیزستان، قزاقستان میزبان رقابت‌ها، ازبکستان، بلغارستان، بلاروس، اوکراین، گرجستان و هلند در رده‌های بعدی قرار گرفتند.
 
این مسابقات مانند رقابت‌های کشتی آزاد، فرنگی و گراپلینگ قهرمانی ۲۰۱۹ جهان در شهر نورسلطان برگزار شد.
 
در ۵۵ کیلوگرم زهرا یزدانی به مدال برنز رسید. برادر او امیرمحمد یزدانی عضو تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان است و پسر دایی‌اش رضا یزدانی قهرمان سرشناس کشتی آزاد دنیاست.
 
زهرا یزدانی در کشتی با کمربند بازی‌های آسیایی داخل سالن به میزبانی ترکمنستان نقره گرفته و در کشتی آلیش به مدال طلا دست یافته بود.
 
او بارها گفته «آرزویم کشتی گرفتن در المپیک است». اما کشتی زنان ایران به خاطر مخالفت جمهوری اسلامی ایران با پوشش این رشته ورزشی، اجازه حضور در مسابقات کشتی را ندارد.
 
در ۶۰ کیلوگرم فاطمه فتاحی جویباری روی سکوی نایب قهرمانی ایستاد. در ۶۵ کیلو هانیه قدرتی‌پور پنجم شد.
 
در ۷۰ کیلوگرم سحر غنی‌زاده چهارم شد. در وزن ۷۵ کیلوگرم مریم احمدی با شکست از رقیب قرقیزستانی از دور رقابت‌ها کنار رفت.
 
ستاره تیم ایران هانیه عاشوری در دسته فوق سنگین بود که به مدال طلا دست یافت تا نخستین طلای جهانی تاریخ کشتی زنان ایران را به گردن بیاویزد.
 
هانیه در دور نخست نیامخو از مغولستان را شکست داد. سپس ناگیرا سارباشووا از قرقیزستان را مغلوب کرد و در نیمه نهایی الینه کبادزه (گرجستان) را پشت سر گذاشت.
 
کشتی‌گیر قدرتمند کرمانشاهی در دیدار پایانی با نتیجه ۷-۰ الیزاوه‌تا مایسینکا از بلاروس را مغلوب کرد تا ضمن کسب مدال طلا، تیم ایران را نیز به مقام قهرمانی برساند.
 
هانیه عاشوری که از اسلام آباد غرب به قهرمانی جهان رسیده، پیشتر در مسابقات جهانی عشایر در رشته چوب‌کشی به مدال برنز دست یافته بود.
 
مربیگری تیم کشتی آلیش زنان ایران به عهده ستاره اسماعیلی از مازندران است و مونا میرزایی (البرز) نیز سرپرستی تیم اعزامی را به عهده دارد.
 
آنا براتی از خراسان دیگر مربی تیم ملی بود که به دلیل مشکلات مالی فدراسیون کشتی از همراهی این تیم بازماند.
 
رسول خادم رئیس پیشین فدراسیون کشتی که فعالیت کشتی زنان ایران در دوران ریاست او آغاز شد، در واکنش به این موفقیت در اینستاگرامش نوشته است:
 
«کشتی گرفتن برای بانوان ایرانی، فقط کشتی گرفتن نیست، مبارزه با افکاری است که نمی‌خواهند بفهمند. نتایج ارزشمند زنان با سابقه کوتاه فعالیت‌شان یک فریاد بلند است که آنها می‌توانند، می‌توانند، می‌توانند».
 
در مسابقات مردان، ایران موفق به کسب مدال طلا نشد. محمد نبی‌زاده و پوریا رمضانی نقره گرفتند و روح‌الله نعمتیان سوم شد. تیم ملی ایران هم در رده دوم قرار گرفت.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.