معاون وزیر ارتباطات ایران: حق دارید نگران آینده اینترنت باشید
رأی دهید
امیر ناظمی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات چهارشنبه ۲۹ آبان، در پنجمین روز قطعی سراسری اینترنت در ایران، در نامهای از دستگاههای دولتی و شرکتهای خصوصی خواسته بود فهرستی از سایتهای خارجی مورد نیازشان را اعلام کنند.
انتشار این نامه به این نگرانی منجر شد که دولت ایران بخواهد به جای داشتن "لیست سیاه" سایتها و سرویسهای غیرمجاز، یک "لیست سفید" از سایتهای مجاز تهیه کند و دسترسی به همه سایتها و سرویسهای دیگر را ببندد.
ولی آقای ناظمی میگوید هدفش از نوشتن این نامه، فراهم کردن "شرایط ارائه خدمات حیاتی" به مردم بوده است.
"اینترنت قطع است؛ دارو نمیدهیم"بخشی از جلسه امروز "بررسی پیامدهای قطع اینترنت بر کسب و کارها و چگونگی کاهش تاثیرات منفی آن" در سازمان فناوری اطلاعات ایران و توضیحات آقای ناظمی @amirnazemy درباره نامهای که به کلیه دستگاههای اجرایی کشور ابلاغ شد. https://t.co/oOeLWDDes9 pic.twitter.com/sJBDxFiZRq
— Nima Akbarpour نیما (@nima) 26 November 2019
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران میگوید چهارشنبه صبح یکی از همکارانش به او اساماس زده و نوشته بیمارستان به پدرش که مبتلا به سرطان است، "به دلیل قطعی اینترنت" دارو نداده است.
به گفته آقای ناظمی، وی از "گروه ضربت" خواسته اینترنت آن بیمارستان را وصل کنند و سپس برای "حل جدیتر مسأله" آن نامه را به بقیه دستگاههای دولتی فرستاده است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت هدف از تشکیل این جلسه، تهیه "یک گزارش کامل" از ضررهای تحمیلشده به این شرکتها و فرستادن آن به "سیاستگذارانی که این تصمیم را گرفتهاند" بود تا آنها بدانند قطع یکهفتهای اینترنت چه تأثیری روی اقتصاد کشور گذاشته است.
شورای امنیت کشور دستور قطع اینترنت در ایران را داده بود و ظاهراً هنوز به اپراتورهای موبایل اجازه نداده آن را دوباره وصل کنند.
بهرنگ تاجدین، خبرنگار بیبیسی فارسی میگوید فهرست سایتهای خارجی ضروری، کاربردی دوگانه دارد.
او میگوید: "حتی اگر نیت سازمان فناوری اطلاعات خیر بوده باشد، تهیه چنین لیستی میتواند هزینه قطع احتمالی اینترنت در آینده را کم کند؛ چرا که با مستثنی کردن این سایتها، میتوان ضربه به خدمات دولتی و کسب و کارها را کاهش داد و اینترنت را برای مدتی طولانیتر و با خیالی آسودهتر قطع کرد."