داروی جدید برای درمان میگرن

بنا به یک مطالعه جدید، داروی جدیدی برای بیماران میگرنی نتایجی بسیار بهتر داده، و بسیاری از آن‌ها پس از تنها دو ساعت، دچار درد یا تهوع نشده‌اند.
 

به نوشته ایندیپندنت، این دارو که در آمریکا در درست آزمایش است، برای حدود شش میلیون نفر در بریتانیا که دچار حمله‌های میگرنی‌اند، امید تازه‌ای به وجود می‌آورد، به خصوص برای آن‌هایی که به دلیل ریسک حمله قلبی یا سکته مغزی نمی‌توانند داروهای موجود را مصرف کنند.

 
رایج‌ترین داروی میگرن مشتقات تریپتان‌هاست، که رگ‌های خونی مغز را تنگ می‌کنند. ولی این فرایند برای کسانی که از قبل دچار مشکلات قلبی‌اند، بی‌خطر نیست.
 
داروی جدید که اوبروجپنت نام دارد، قرصی است که پروتئینی به نام «جی سی آر پی» (پپتید کلسیتونین مرتبط با ژن) در دستگاه عصبی را که در ارسال علایم درد نقش دارد مسدود می‌کند و جلوی ناراحتی را می‌گیرد.
 
در آزمایشی که مرکز سردرد مونتفیور در  نیویورک انجام داد، اوبروجپنت در دزهای مختلف به یک گروه نمونه از ۱۶۸۶ بیمار میگرنی داده شد: برخی ۲۵ میلی گرم، برخی ۵۰ میلی گرم، و بقیه یک قرص دارونما (پلاسیبو).
 
 در گروهی که قرص ۲۵ میلی گرمی مصرف کردند، ۲۰ درصد افراد پس از دو ساعت درد نداشتند و ۳۴ درصد گفتند که دیگر به نور یا صدا حساسیت ندارند و دچار حالت تهوع نیستند. این‌ها شایع‌ترین عوارض جنبی میگرن است.
 
در گروهی که دز بالاتری مصرف کرد، ۲۲ درصد طی ۱۲۰ دقیقه کاملا از درد رهایی یافتند و حدود ۴۰ درصد، عوارض دیگر میگرن را هم نشان ندادند.
 
در مقایسه، تنها ۱۴ درصد از گروهی که دارونما مصرف کردند، پس از دو ساعت حالشان بهتر شد.
 
گرچه این یافته‌ها به این معنی است که اوبروجپنت به اندازه بسیاری از تریپتان ها (که ۴۰ درصد افراد را از درد رها می‌برند و ۷۵ درصد افراد را از عوارض جانبی) تاثیر ندارد، اما برای کسانی که دچارعارضه قلبی ‌هستند، مشکلی ایجاد نمی‌کند.
 
تریپتان‌ها همچنین ممکن است عوارضی جانبی چون سرگیجه و خواب‌آلودگی به وجود بیاورند، حتا برای کسانی که ناراحتی قلبی ندارند.
 
اوبروچپنت منتظر تایید سازمان غذا و داروی آمریکاست، و کارخانه سازنده‌اش، آلرگن، می‌گوید که قصد دارد آن را تحت امتیاز در اروپا و آسیا هم تولید کند.
 
تامین هزینه اوبروجپنت از سوی سازمان بهداشت ملی بریتانیا بعید به‌نظر می‌رسد، زیرا داروهای مسدود کننده جی سی آر پی که هم‌اکنون موجودند (و به نام  آمیوویگ شناخته  می‌شوند) تنها در اسکاتلند به صورت سوبسیدی تولید شده‌اند، نه در انگلیس و نه در ولز.
 
از هر ۵ زن و از هر ۱۵ مرد، یکی دچار میگرن است. این عارضه معمولا در سنین آغاز بلوغ شروع می‌شود و ممکن است چند بار در هفته رخ بدهند، گرچه عده‌ای هم فقط گاه و بیگاه دچارش می‌شوند. گاه فاصله میان  حمله‌های میگرنی چند سال است.
 
سازمان بهداشت ملی بریتانیا می‌گوید که علت دقیق میگرن ناشناخته است، هرچند به‌نظر می‌رسید ناشی از تغییرات موقت در مواد شیمیایی، اعصاب و رگ‌های مغز باشد.
 
تقریبا نیمی از همه کسانی که دچار میگرن هستند خویشاوند نزدیکی دارند که مبتلا به میگرن است، و این ممکن است ناشی از نقش عوامل ژنتیکی باشد.
 
در برخی افراد، حمله‌های میگرن به محرک‌های خاصی مرتبط است، از جمله دوره عادت ماهانه، استرس، خستگی، و برخی خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • جعفرپناهی، نویسنده و کارگردان، با وجود حکم یک سال حبس از طریق مرز زمینی به ایران بازگشت
  • پشت کودکان پنهان نشوید، بچه‌ها سرباز نیستند، بچه‌ها سپر نیستند
  • گریه و زاری آیت‌الله جوادی آملی در پیام به مردم: بزرگوارید، ما در برابر شما خضوع و احساس کوچکی می‌کنیم
  • حمله پهپادی به یک میدان نفتی در دهوک عراق؛ آتش‌سوزی انبار روغن در اربیل ، حمله به قطر با موشک کروز
  • وال‌استریت ژورنال: امارات آماده است به جنگ با ایران بپیوندد/ بریتانیا: این جنگ، جنگ ما نیست
  • ترامپ: رئیس‌جمهور رژیم جدید ایران درخواست آتش‌بس داده؛ یا بازگشایی تنگه هرمز یا بازگشت به عصر حجر
  • بحران در صدر جمهوری اسلامی؛ فرماندهان حذف می‌شوند، جانشین‌ها معرفی نمی‌شوند
  • از لولو به هلو؛ تغییراتی باورنکردنی در سه سال، با کمی آرایش، تغییر سبک زندگی ، رژیم والبته کمی جراحی
  • ترامپ: در حال بررسی خروج از پیمان ناتو هستم، همیشه می‌دانستم آن‌ها ببر کاغذی هستند
  • آرژانتین سپاه پاسداران را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داد
  • +259سخنرانی یک فعال کویتی در سازمان ملل که آنها را شوکه کرد: از اسرائیل بیاموزیم
  • +234شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +199شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +153پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +140مقام اسرائیلی از کشته شدن علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران خبر داد
  • +129سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +126ترامپ: باید «سرطان» جمهوری اسلامی را کامل از بین برد؛ باید جلوی اتمی شدن رژیم «دیوانه» را می‌گرفتیم
  • +124کشته شدن عضو هوافضای سپاه که از ساقط کردن اف-۳۵ می‌گفت
  • +117ویدیوهای روز؛ همسایه به زن استاد بسیجی کشته شده: خوردی؟ حالا باز برو شعار بده
  • +113پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید