آمریکا خواستار توقف پروازهای ماهان‌ایر به ایتالیا شد

بی بی سی :ماهان ایر پیشتر متهم شده بود که برای انتقال سلاح به حزب‌الله لبنان و نظامیان طرفدار بشار اسد، رئیس جمهور سوریه به سپاه پاسداران کمک می‌کرده و تحریم‌ها را دور می‌زده است.
 

مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا از ایتالیا خواسته است مانع از ورود پروازهای ماهان‌ایر به این کشور شود. ایتالیا می گوید تصمیمی را در چند روز آینده اعلام خواهد کرد.

 
آقای پومپئو که برای نخستین بار رسما جهت دیدار با مقام‌های ایتالیایی به این کشور سفر کرده گفته است آمریکا به خوبی روشن کرده است که شرکت هواپیمایی ماهان در حمایت از فعالیت‌های سپاه پاسداران ایران نقش دارد.
 
آقای پومپئو گفته امیدوار است دولت ایتالیا به اطلاعات و واقعیاتی که ایالات متحده در این مورد تهیه و منتشر کرده توجه کند و تصمیم درستی بگیرد.
 
وزیر امور خارجه آمریکا مستقیما درباره احتمال مجازات ایتالیا در صورت همکاری نکردن با این تحریم‌ها صحبت نکرده اما در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسیده بود آیا با توجه به تداوم عملیات پرواز هواپیماهای ماهان به شهرهای ایتالیا آیا این کشور در خطر تحریم قرار دارد گفت "من گمان نمی‌کنم هیچ کدام از رهبران ایتالیا خواهان حمایت از آسیب و وحشتی باشند که ایران به جهان وارد کرده است."
 
او اضافه کرد "ما می‌توانیم نشان بدهیم که ماهان‌ایرلاین بخشی از این آسیب است."
 
وزیر خارجه آمریکا ابراز اطمینان کرده که رهبران ایتالیا تصمیم درست را خواهند گرفت.
 
لوئیجی دی مایو، وزیر خارجه ایتالیا، در این کنفرانس خبری گفت: "تا جایی که به مساله ماهان ایر مربوط می شود، تصور من این است که مقام های مسئول خطوط هوایی در چند روز آینده تصمیم هایی را اعلام خواهند کرد."
 
اولین بار آمریکا در سال ۲۰۱۱ شرکت ماهان ایر را به اتهام ارائه خدمات به سپاه قدس وابسته به سپاه پاسداران و انتقال نیرو و سلاح به لبنان و سوریه در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار داد.
 
ماهان، پس از شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی یا ایران‌ایر بزرگترین شرکت هواپیمایی ایران است که بین تهران و پاریس، چهار پرواز در هفته داشته و یکی از شرکت‌های ایرانی است که پس از اعمال تحریم‌ها از سوی آمریکا، در فهرست تحریمی‌ها قرار گرفته است.
 
ماهان پیشتر متهم شده بود که برای انتقال سلاح به حزب‌الله لبنان و نظامیان طرفدار بشار اسد، رئیس جمهور سوریه به سپاه پاسداران کمک می‌کرده و تحریم‌ها را دور می‌زده است.
 
آلمان در ماه ژانویه منع پرواز ماهان را اعمال کرد و وزیر خارجه این کشور گفت این اقدام برای حفظ "منافع و امنیت" آلمان لازم بوده است.
 
پس از طرح حملاتی به مخالفان ایران در کشورهای اروپایی، اتحادیه اروپا این تصمیم را اتخاذ کرد. ایران متهم شده بود که در این طرح‌ها نقش داشته است. اما ایران این اتهامات را رد کرد و اقدام آلمان را "شتابزده و غیرقابل توجیه" دانست.
 
از ابتدای ژانویه ۲۰۱۹ نیز پروازهای شرکت هواپیمایی قشم به مقصد بروکسل به دلیل تحریم‌های جدید ایالات متحده لغو شد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.