محمد خاتمی: باید قانع شویم تا لیست انتخاباتی بدهیم

 محمد خاتمی گفته است شرکت در انتخابات با لیست دادن فرق داردرادیو فردا :محمد خاتمی، رئیس‌جمهوری پیشین ایران، بار دیگر ضمن مخالفت با تحریم انتخابات، گفت: «لزوم شرکت در انتخابات، غیر از لیست دادن در انتخابات است. باید شرایطی فراهم شود که بتوان خود را به ارائه لیست قانع کرد».
 
به گزارش سایت رسمی آقای خاتمی‌، وی روز دوشنبه هشتم مهرماه در دیدار با جمعی از دانشجویان گفت باید برای شرکت در انتخابات به مردم گفته شود که «چه کارهایی می‌خواهیم انجام دهیم و چه کارهایی می‌توانیم انجام دهیم».
 
وی همچنین تاکید کرده که از «جمهوری اسلامی» دفاع می‌کند ولی «جمهوری به معنای واقعی کلمه و اسلام سازگار با مقومات جمهوری».
 
آقای خاتمی تیرماه امسال نیز با تأکید بر این‌که «انتخابات نباید تحریم شود» گفته بود که «اصلاح‌طلبان و مردمِ ناراضی باید فداکاری و از خودگذشتگی کنند و به خاطر ایران پای صندوق‌ها بیایند تا جلوی خطر اصلی گرفته شود».
 
منظور او از خطر اصلی، «وقوع جنگ» است. آقای خاتمی همچنین در ماه‌های گذشته درباره احتمال اثرگذاری گروه‌های «برانداز» هشدار داده بود.
 
او پیش از این گفته بود هر چه مردم بیشتر «جذب انتخابات» شوند، «گروه‌های برانداز بی‌اثرتر می‌شوند».
 
‎رئیس‌جمهوری پیشین ایران در سال‌های اخیر با محدودیت‌های بسیاری برای فعالیت‌ سیاسی و اجتماعی خود مواجه بوده و از زمستان سال ۹۳، دادستان تهران انتشار تصاویر و خبرهای او را ممنوع کرده است.
با وجود این، او در ماه‌های گذشته حضور رسانه‌ای بیشتری برای دعوت مردم به شرکت در انتخابات و مخالفت با تحریم انتخابات داشته است.
 
این درخواست آقای خاتمی موج گسترده‌ای از انتقادات بدنبال داشت و کاربران فضای مجازی با یادآوری «نتایج نومیدکننده» شعار «تَکرار می‌کنم» محمد خاتمی در انتخابات‌ پیشین مجلس که به تشکیل لیست «امید» در انتخابات مجلس انجامید، تأکید داشتند که «اعتماد به اصلاح‌طلبان» دیگر وجهی ندارد.
 
از سوی دیگر، موضوع شرکت در انتخابات آتی مجلس در اسفند ۱۳۹۸ یا تحریم آن محل اختلاف برخی اصلاح‌طلبان در چند ماه اخیر شده است.
 
مصطفی تاج‌زاده، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، گفته است: «در هیچ دوره‌ای به اندازه امسال میان اصلاح‌طلبان درباره انتخابات اختلاف نظر وجود نداشته است».
 
محسن صفایی فراهانی، یکی از دیگر از فعالان اصلاح‌طلب نیز گفته که «اگر واقعاً شرایط تغییر نکند، بنده خودم رأی نخواهم داد و حاضر نیستم بین بد و بدتر انتخاب کنم».
 
با این حال برخی اصلاح‌طلبان مانند بهزاد نبوی مخالف هرگونه پیش‌شرط برای حضور در انتخابات هستند. او گفته است: «حضور پرشور در انتخابات برای حفظ امنیت ملی اهمیت دارد» و «جز حضور در انتخابات راهی بلد نیستم».
 
پس از وقوع اعتراض‌های گسترده دی‌ماه ۱۳۹۶ در ایران که در بیش از ۸۰ شهر رخ داد، بحث‌های گسترده سیاسی درباره جناح‌بندی سیاست داخلی ایران و همچنین شرکت در انتخابات مطرح شده است.
 
سر داده شدن شعارهایی چون «اصلاح‌طلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا» در جریان اعتراض‌ها که نوعی همسان‌ بودن ماهیت دو جریان سیاسی مطرح در ایران را برجسته می‌کرد، با واکنش‌های زیادی به ویژه از سوی اصلاح‌طلبان مواجه شد.
 
چهره‌های اصلاح‌طلب پایگاه اجتماعی چنین شعارهایی را قابل توجه نمی‌دانستند ولی در عین حال به طور دائم درباره پیامدهای فراگیرتر شدن چنین ادبیاتی هشدار می‌دهند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
amirgheryou - تهران، ایران
خفه کار کن انگل مزخرف. شما آخوندها و پاسدارها یا خودتون زودتر گورتون رو از ایران گم کنید یا در آینده نزدیک گورتون رو در بیابانها میکنیم.
‌سه شنبه ۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۰
۵۷
maysamsarvan - میثم، ایران
با سلام؛ به عنوان یک شهروند معتقدم که تحت هیچ شرایطی نباید انتخابات را تحریم نمود. انتخابات یعنی حضوری پر رنگ و تاثیر گذار بر تمامی ارکان نظام. ارکانی که می تواند در آینده کشور تاثیر گذار باشد. تحریم یعنی پوچی و بی هویتی و از یک شهروند آگاه بعید است.
‌چهارشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۸ - ۱۹:۲۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.