دستگاه بچهشور و بچهخشککن، خاراندن کجای بدن لذتبخشتر است و آیا پیتزا مانع سرطان میشود؟
رأی دهید
به جز این، تحقیقاتی در باره اینکه خاراندن کجای بدن لذتبخشتر است، آیا پیتزا مانع سرطان میشود و تفاوت دمای بیضه راست و چپ برنده جایزه ایگنوبل ۲۰۱۹ شدند.
جوایز ایگنوبل به تحقیق یا ابداعاتی داده میشود که باعث میشود "مردم اول بخندند بعد فکر کنند" و هدف آن "بزرگداشت غیر عادیها" و "ادای احترام به خلاقیتهایی است که باعث علاقه مردم به دانش، پزشکی و فناوری میشود."
در مراسم دیشب که در واقع ترکیبی از طنز و موسیقی و اپرا و نمایش با مضمونهای علمی بود دکتر ایمان فرحبخش حضور نداشت و نتوانست جایزهاش را خود بگیرد. ویدئویی هم که قرار بود دکتر فرحبخش به مراسم بفرستد تا لحظه اجرا نرسید.
جوایز امسال یک نشان ایگنوبل، دیپلم افتخار که به امضای چند نفر از برندگان نوبل رسیده و ده تریلیون دلار جایزه نقدی بود که به صورت یک اسکناس ده تریلیون دلاری زیمبابوه اهدا شد. تمام برندگان فردا در دانشگاه امآیتی سخنرانی میکنند.
در این مراسم هر وقت دانشمندانی که روی صحنه میآمدند کمی طولانی صحبت میکردند یک دختر نه ساله ناگهان به آنها تذکر میداد "بسه، حوصلهام سر رفت."
دکتر فرحبخش برای طراحی دستگاه پوشکعوضکن، بچهشور و بچهخشککن برنده جایزه شد که آن را تابستان پارسال در آمریکا به ثبت رسانده بود.
هدف او از طراحی این دستگاه کمک به کسانی است که در "هنر تعویض پوشک" دشواری دارند:
"دستگاه تعویض پوشک و شستشوی خودکار، پوشک را تعویض و بچه را میشوید و خشک میکند. این دستگاه میتواند سبک و جمع و جور باشد، اندازه ماشینهای لباسشویی معمولی.
"وقتی بچه در دستگاه قرار می گیرد تمام مراحل خودکار و بدون دخالت دست اتفاق میافتند" که به نظر دکتر فرحبخش بهداشت را بیشتر و مصرف آب را کمتر میکند.
دیگر برندگان امسال پزشکی:
سیلوانو گالوس از ایتالیا و همکارانش برای پژوهش در این زمینه که "اگر پیتزا در ایتالیا پخته و خورده شود احتمال بیماریها و مرگ را کم می کند."
او بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ سه پژوهش در زمینه پیتزا انجام داده: آیا پیتزا از سرطان محافظت میکند، پیتزا و خطر سکته قلبی و خوردن پیتزا و خطر سرطانهای پستان، تخمدان و پروستات.
صلح
غاده بین سیف از عربستان و همکارانش از بریتانیا و آمریکا برای تحقیق درباره میزان لذت خاراندن جاهایی که میخارند (نتیجه: خاراندن قوزک پا از همه جا بیشتر لذت دارد، بعد پشت و ساعد).
حبیب گدیک از ترکیه و همکارانش برای تحقیق درباره اینکه اسکناس کدام کشور بیشتر از کشور دیگری میتوانند ناقل باکتریهای خطرناک باشند. (جواب: اسکناسهای رومانی)
آناتومی
راجر میوسه و بوراس بنگوفیدا از فرانسه برای تحقیق درباره "عدم تقارن دما در بیضههای پستچیهای فرانسوی لخت و لباس پوشیده". (نتیجه: دمای بیضه چپ بیشتر است البته اگر پستچی لباس تنش باشد).
شیمی
شیگرو واتانابه از ژاپن و همکارانش برای "تخمین میزان ترشح روزانه بزاق در کودکان پنج ساله". (جواب: روزی نیم لیتر)
آموزش پزشکی:
کارن پرایور و ترزا مککئون برای بررسی کارآمدی شیوه آموزش حیوانات موسوم به "کلیکر" برای آموزش جراحان ارتوپد. (در این روش حیوان با صدای کلیک متوجه میشود که کارش را درست انجام داده و این رفتار در او تقویت میشود).
گروهی از دانشمندان از کشورهای مختلف (سنگاپور، چین، آمریکا، لهستان، هلند و بلغارستان) برای تحقیقشان که نشان داد سوسکهای مرده آمریکایی بیشتر از سوسکهای زنده میدان مغناطیسی را در خود نگه میدارند.
روانشناسی
فریتز استراک از آلمان برای کشف اینکه نگهداشتن قلم در دهان باعث لبخند و شاد شدن میشود و بعد کشف اینکه چنین نیست.
فیزیک
گروهی از دانشمندان از کشورهای آمریکا، تایوان، استرالیا، نیوزیلند، سوئد و بریتانیا برای تحقیق در باره اینکه چرا و چطور وامبتها (پستانداران کیسه دار کوچک شبیه کوآلا) مدفوعشان به شکل مکعب دفع میشود.
دو نفر از دانشمندان این پژوهش، (پاتریشیا یانگ و دیوید هو) در سال ۲۰۱۵ همین جایزه را برده بودند برای تحقیقی که نشان میداد مدت تخلیه مثانه در تمام پستانداران بالای سه کیلو، ثابت و معادل ۱۳ ±۲۱ ثانیه است.