دستور رئیس قوه قضائیه برای تجدیدنظر در احکام اخیر دادگاه انقلاب، قدردانی وزیر کار از این دستور
رأی دهید
دستور آقای رئیسی پس از آن صادر شد که دیروز خبر احکام سنگین زندان برای متهمان پرونده هفت تپه منتشر شد که اعتراضهای گستردهای را در شبکههای اجتماعی به همراه داشت و برخی نمایندگان مجلس ایران و مقامات دولتی هم به این احکام اعتراض کردند.
به گزارش خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه، آقای رئیسی امروز دستور داد که با "نظارت رئیس کل دادگستری تهران" احکام "یکی از شعب دادگاه انقلاب در برخی پروندههای اخیر" بسرعت تجدید نظر شده و به آنها "منصفانه" رسیدگی شود. رئیس قوه قضائیه ایران در دستور امروز به پرونده هفت تپه مستقیما اشاره نکرد.
ساعاتی پس از این دستور، محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نامهای به ابراهیم رئیسی از " مداخله سریع" او در " پرونده کارگران هفت تپه" تشکر کرد.
آقای شریعتمداری در این نامه احکام سنگین برخی از کارگران را "شوکآفرین" خواند و نوشت در جلسه امروز صبح هیات وزیران مقرر شده "کمیتهای سه نفره مرکب از وزیر دادگستری، معاون حقوقی رئیس جمهور و اینجانب موضوع را پیگیری کند."
آقای شریعتمداری همچنین اعلام آمادگی کرد تا کمیته مشترکی تشکیل دهد تا "نظر کارشناسی" وزارت کار "یکی از مستنداتی باشد که مبنای تصمیم و قضاوت قرار میگیرد."
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه نیز در واکنش به احکام صادره برای هفت متهم پرونده هفت تپه گفت: "ادعای محکومیت برخی افراد به مجازات های هفده یا هجده سال حبس صحت نداشته و حداکثر مجازات متهمان اصلی پرونده هفت سال و برای برخی دیگر پنج سال است".
شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران دیروز احکام متهمان پرونده هفت تپه را صادر کرد و فعالان کارگری و مدنی این پرونده به زندانهای طولالمدت محکوم شدند.
جمالالدین حیدریمنش، وکیل سپیده قلیان، گفت که موکلش برای اتهامهای عضویت در گروه غیرقانونی، اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی، فعالیت تبلیغی علیه نظام و نشر اکاذیب مجموعا به ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شده که ۷ سال آن قابل اجراست.
اسماعیل بخشی نیز برای مجموعه اتهاماتش به ۱۴ سال حبس تعزیری محکوم شده که ۷ سال آن اجرا خواهد شد.
همچنین منابع نزدیک به کارگران هفتتپه گفتند که عسل محمدی، ساناز الهیاری، امیر امیرقلی و امیرحسین محمدی فرد هم هر یک در مجموع به ۱۸ سال محکوم شدهاند که بنابر قانون ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، ۷ سال این احکام قابل اجراست.
امیرحسین محمدی فرد، سردبیر نشریه گام، و عسل محمدی، ساناز الهیاری و امیر امیرقلی اعضای تحریریه نشریه گام بودهاند.
بنابر گزارشها، محمد خنیفر، دیگر کارگر هفتتپه نیز به ۶ سال حبس تعزیری محکوم است که هنوز مشخص نیست چه میزان از آن قابل اجرا خواهد بود.
اسماعیل بخشی و سپیده قلیان در آبان ماه گذشته در اعتراضات کارگری هفتتپه بازداشت شده بودند و بعد از آزادی اعلام کردند که از سوی نیروهای وزارت اطلاعات شکنجه شدهاند.
آقای بخشی و خانم قلیان بعد از پخش فیلم "طراحی سوخته" از تلویزیون ایران، که حاوی اتهامات متعددی علیه دستگیرشدگان بود، در روز سوم بهمن دوباره بازداشت شدند.
وزارت اطلاعات و قوه قضاییه ایران شکنجه این دو زندانی را تکذیب کردهاند.