آژانس: ذخایر اورانیوم ایران از حد مجاز برجام عبور کرد

دویچه وله :ایران بخش دیگری از تعهدات مربوط به توافق اتمی را زیر پا گذاشت. تازه‌ترین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تایید می‌کند که ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران به ۲۴۱/۶ کیلوگرم رسیده و از سقف تعیین شده ۲۰۲ کیلو فراتر رفته است.
 

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشی که جمعه ۳۰ اوت (هشتم شهریور) منتشر شد، تایید می‌کند که که تهران میزان ذخایر اورانیوم غنی‌ شده را به ۶/ ۲۴۱ کیلوگرم رسانده که ۶/ ۳۶ کیلوگرم بیشتر از ذخایر دو ماه قبل و ۸/ ۳۸ کیلوگرم بیشتر از سقف مجاز در برجام (۲۰۲ کیلو و ۸۰۰ گرم) است.

 
آژانس اعلام می‌کند که ایران غنی‌سازی ۵/ ۴ درصدی را نیز ادامه می‌دهد. طبق توافق اتمی که سال ۲۰۱۵ به امضاء رسید، ایران اجازه دارد اورانیوم را ۶۷/ ۳ درصد تغلیظ کند. آژانس دو ماه قبل تایید کرد که تهران از این مرز عبور کرده است.
 
مقامات ایرانی پیش‌تر گفته‌ بودند که تا ۱۸ شهریور، گام سوم را در کاهش تعهدات خود بر می‌دارند و سطح غنی‌سازی اورانیوم را به ۲۰ درصد خواهند رساند. گمانه‌زنی شده که این مرحله، شامل افزایش تعداد سانتریفوژها و احیای ظرفیت‌ سایت فردو باشد.
 
ایران می‌گوید سیاست کاهش تعهدات را در واکنش به عملکرد دیگر کشورهای ذینفع در توافق هسته‌ای دنبال می‌کند و هرگاه سایرین به تعهدات‌شان عمل کنند، جمهوری اسلامی نیز به تعهدات خود عمل خواهد کرد.
 
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز جمعه در حاشیه اجلاس هلسینکی اعلام کرد که  چین، روسیه و سه کشور اروپایی کماکان به توافق اتمی پایبند خواهند بود.
 
تهران می‌خواهد با عدم پایبندی به پاره‌ای از تعهداتش، شرکای اروپایی‌ را برای مطالبات اقتصادی تحت فشار بگذارد و آنها را به تامین خواست‌های این کشور در حوزه نفتی و بانکی وادارد. اما رهبران کشورهای اروپایی و از جمله امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، نسبت به این اقدام‌ها هشدار داده‌اند. آن‌ها گفته‌اند که نجات برجام منوط به پایبندی ایران به تعهدات پیش‌بینی شده در توافق هسته‌ای است.
 
کاظم غریب آبادی، نماینده دایم ایران در سازمان‌های بین‌المللی وین، در واکنش به گزارش آژانس گفته است: «جمهوری اسلامی ایران در تصمیم اخیر خود، مصمم و جدی است و چنانچه خواهان تداوم توافق هسته‌ای هستیم، اعضای باقیمانده این توافق باید بهره‌مندی ایران از منافع برجام را با اتخاذ اقدامات عملی فوری و مناسب و ظرف برنامه زمانی اعلام شده، تضمین کنند.»
 
آمریکا در سال ۲۰۱۸ به طور یکجانبه از توافق اتمی خارج شد. این توافق، ایران را از دستیابی به بمب اتمی و  مسابقه تسلیحاتی در منطقه منع می‌کرد. ساخت بمب اتمی مستلزم اورانیوم ۹۰درصد غنی شده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۶
Zaall - اصفهان، ایران
امیدوارم به کل خارج بشویم و بمب اتم را هم بسازیم، ننگ بر روحانی و ظریف
شنبه ۹ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +204شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +151شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +138حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +125نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +125اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +108شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم