حشد شعبی: اسرائیل با کمک آمریکا به مواضع ما با پهپاد حمله کرد
رأی دهید
این گروه در بیانیهای اعلام کرد که بار دیگر دو پهپاد اسرائیلی حشد شعبی را هدف قرار دادند.
طبق گفته این گروه، در این حمله یک نفر کشته و فرد دیگری به شدت زخمی شده است. حشد شعبی در این بیانیه افزود است که این حمله با پوشش هوایی جنگندههای آمریکا و بالون بزرگ مراقبت در نزدیکی مکان حادثه صورت گرفته است.
این حمله به گفته نیروهای بسیج مردمی عراق، به یکی از مواضع تیپ ۴۵ حشد شعبی در جاده «عکاشات - القائم» و در فاصله ۱۵ کیلومتری مرز عراق با سوریه صورت گرفته است.
تیپ ۴۵ متعلق به گردانهای حزبالله عراق است که آمریکا آن را در فهرست گروههای تروریستی خود قرار داده است.
یک منبع امنیتی که نامش ذکر نشده است، به خبرگزاری رویترز گفت: «دو حمله هوایی صورت گرفته است. یکی از آنها به یک مقر فرماندهی محلی حشد شعبی بوده است و حمله دیگر، کاروانی از خودروها در خارج از این مقر را مورد هدف قرار داده است.»
اسرائیل تاکنون واکنشی نسبت به این حمله نشان نداده است.
از سوی دیگر، برهم صالح، رئیس جمهور و عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق نیز حملات هوایی روز یکشنبه به حشد شعبی را محکوم کردند. این دو در بیانیهای، این حمله را «حمله به حاکمیت عراق» توصیف کردند و خواستار وحدت ملی شدند.
در ماه گذشته دستکم چهار زاغه مهمات شبهنظامیان حشد شعبی در عراق منفجر شد. دسترسی به پایگاههای مورد حمله قرار گرفته برای خبرنگاران میسر نیست و تا کنون فرد و گروهی مسئولیت این انفجارها را بر عهده نگرفته است. با این حال بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل هفته گذشته از حمله به این گروه مورد حمایت ایران ابراز خرسندی کرد و بدون اشاره به جزئیات بیشتر گفت: «ایران در هیچ کجا مصونیت ندارد.»
پیش از این جمال جعفر ابراهیمی، معروف به ابومهدی المهندس، نایب رئیس هیئت حشد شعبی اعلام کرده بود: «آمریکا که به اعتراف دونالد ترامپ، گروههای تروریستی را به عراق و منطقه آورده است، امروز به دنبال نقض حاکمیت عراق و هدف قرار دادن حشد شعبی به شیوههای مختلف است.»
نیروهای بسیج مردمی عراق در سال ۲۰۱۴ و چند هفته پس از پیشرویهای گسترده داعش در خاک عراق ایجاد شدند. ایران این نیروهای عمدتا شیعه را سازماندهی و تجهیز کرد. حشد شعبی نقش پررنگی در شکست داعش در عراق ایفا کرد. با این حال پس از فتح موصل، اختلاف درباره آینده این گروه در میان دولتمردان و روحانیون عراق بالا گرفت. با این همه به نظر میرسد فرماندهان حشد شعبی با وجود پذیرش ادغام در نیروهای مسلح رسمی عراق، خواهان حفظ بخشی از استقلال عمل خود هستند.